Dropbox tai WeTransfer: Mikä palvelu on paras tiedostojen jakamiseen?

Pilvitallennuksen tärkein etu on, että tiedostojen jakaminen on paljon yksinkertaisempaa kuin se oli 10 tai 20 vuotta sitten. Aikaisten entisten henkilöidemme piti käsitellä massiivisia sähköpostiliitteitä, jotka johtivat ylikuormitettuihin ja vastaamattomiin postilaatikoihin. Meidän piti välittää muille USB-laitteille tai vastaaville laitteille, jotka sisälsivät haluamamme sisällön. Ajat olivat kovia.

Nyt meillä on pilven etuna oleva etätallennusväline, joka on täydellinen sisällön toimittamiseen ilman hikkaa. On olemassa joitain pilvipalveluita, joita voidaan käyttää tiedostojen jakamiseen, mukaan lukien itsenäiset toimituspalvelut, kuten WeTransfer, ja beefier-pilvitallennuspalvelut, kuten pilvitallennusarviointikirjastossa tarkistetut.

Viimeksi mainittujen joukossa on Dropbox, joka, vaikka se ei olekin paras pilvitallennusluettelomme, on suosittu valinta tiedostojen hallintaan, etenkin yhteistyöhön.

Tässä artikkelissa tarkastellaan Dropboxia ja WeTransferia rinnakkain sen määrittämiseksi, mikä palveluntarjoaja on parhaiten tiedostojen jakamiseen. Koska WeTransfer on enemmän yritysratkaisu kuin kuluttajaratkaisu, keskitymme keskusteluumme siihen, mikä tekee tiedostojen jakamisesta helpoimman toimistoasetuksissa.

Dropbox vs. WeTransfer

Pilvitallennuspalvelujen tarjoajista Dropbox, Google Drive ja OneDrive ovat kolme suurinta nimeä. Vaikka molemmilla on ansioita, Dropbox on kätevin tiedostojen jakamiseen, ominaisuuksien ansiosta, jotka sisältävät jaetun linkin salasanat ja kyvyn lähettää tiedostopyyntöjä. Dropbox-vaihtoehdoista saat parhaan pilvitallennusvälineen tiedostojen jakamista varten.

WeTransfer on pilvipalvelu, joka on erikoistunut suurten tiedostojen siirtoon. Sen arkkitehtuuri on omistettu tähän tarkoitukseen, vaikka siinä on mukavia mukauttamisominaisuuksia yritysbrändämiseen ja muutama muu etu.

Tiedostojen jakamisen lisäksi Dropboxilla on monia ominaisuuksia, joita et saa WeTransferin kaltaisten kapeiden palveluntarjoajien kanssa, mukaan lukien tiedostojen synkronointi ja integroidut sovellukset, kuten Dropbox Paper ja Microsoft Office Online (tutustu muihin esimerkkeihin parhaimmista muistiinpanosovelluksistamme).

Emme ota huomioon Dropboxin tallennus- ja tuottavuusominaisuuksia tässä päätä-arvosteluun. Keskitymme tiedostojen jakamiseen ja mikä kahdesta palvelusta tekee sen parhaiten. Arvioinnin suorittamiseksi olemme jakanneet artikkelin kolmeen kierrokseen: jakaminen, turvallisuus ja kustannukset.

Ensimmäinen kierros: Pilvien jakamisominaisuudet

Dropbox on pilvitallennuspalvelu, joka tunnetaan nopeasta ja luotettavasta tiedostojen synkronoinnista, ei jakamisesta. Voit lukea parhaan pilvitallennuksen synkronointia varten saadaksesi selville, miksi Dropbox erottuu tällä alueella ja mitkä palvelut ovat lähellä.

Tiedostojen jakamista varten Dropbox ei ole niin hyvin kehittynyt kuin Sync.com tai pCloud, mutta se on edistyneempi kuin tavallinen pilvitallennuspalveluiden tarjoaja.

Dropbox antaa sinun jakaa yksittäisiä tiedostoja ja kutsua muita käyttämään kansioita. Et saa kansioiden jakamista WeTransferin kanssa. Sellaisenaan Dropbox on järkevämpi tuottavuudelle ja yhteistyölle, jopa ottamatta huomioon tiedostojen synkronointia ja Office Onlinea.

Jos haluat jakaa kansion tai tiedoston, kirjaudu sisään Dropboxiin online-tilassa ja napsauta jompaan kumpaan kohteeseen liittyvää “Jaa” -painiketta. Voit täyttää sähköpostiosoitteet ihmisille, joille haluat antaa pääsyn, tai luoda linkin, jota kuka tahansa voi käyttää.

Dropbox-Share-painike

Kun jaat kansioita, voit antaa vain näkymä- tai muokkausoikeudet. Vain näkymä antaa muiden katsella, ladata ja kommentoida sisältöä, kun taas muokkaus lisää tiedostonmuutos- ja poistoominaisuuksia.

Dropbox-Share-kansiot

Niille, joilla on muokkausoikeudet, voidaan antaa mahdollisuus kutsua myös muita käyttämään kansioita.

Dropbox-kansioon-asetukset

Dropbox-tiedostojen jakaminen on mekaanisesti identtinen kansioiden jakamisen kanssa, paitsi että “muokkaus” -vaihtoehtoa ei ole. Ainoa käyttöoikeusasetus on vain näkymä. Tämä tarkoittaa, että ne, joiden kanssa jaat sisältöä, voivat kommentoida tiedostojasi, mutta eivät voi muuttaa niitä.

WeTransfer ei tunnista kansiota, joten yhden sisällön jakamiseksi joudut lähettämään useita tiedostoja tai ZIP-kansion ennen lähettämistä. Zip-kansiot käsitellään kuin tiedostot, joten voit lähettää ne kaikki yhdellä kertaa.

Zip-Windows-kansio

Kyvyttömyys jakaa kansioita on koputus WeTransferiin, mutta tiedostojen jakamisessa palvelu on enemmän kuin Dropbox-ottelu..

WeTransfer-tiedostonjako

Kuka tahansa voi jakaa WeTransfer-sivuston tiedostoja ilman tiliä. Napsauta sinistä plusmerkkiä lisätäksesi tiedostoja tiedostojärjestelmästäsi, lisätä enintään 20 sähköpostiosoitteen vastaanottajaosoitetta ja syöttää oman sähköpostisi.

WeTransfer-Share-tiedosto

Voit lähettää jopa 2 Gt tiedostoja kerralla WeTransferillä. Suuremmat tiedostot vaativat tilauksen. WeTransfer Plus -sovelluksella voit lähettää jopa 20 Gt kerrallaan. Tilaajat saavat myös 100 Gt tallennustilaa usein käytettyjen tiedostojen säilyttämiseen. Palvelu ei poista tiedostoja asetetun ajanjakson jälkeen, ja sen avulla voit tarkistaa aiemmat postitukset ja lähettää tai lähettää ne edelleen.

Napsauta kolmen pisteen valikkoa WeTransfer-lähetystyökalun alaosassa, jotta muutat muut asetukset. Niihin sisältyy vaihtaminen sähköpostista linktiin. Linkkejä voidaan lähettää Slack-kanaviin, sosiaaliseen mediaan tai vastaaviin alustoihin jakaaksesi sisältöä laajemmalle yleisölle.

Mikään näistä ominaisuuksista ei vie WeTransfer-etäisyyttä Dropboxista. Aina ainakin yrityskäyttäjät eroavat toisistaan ​​siitä, että tiedostojen siirrot voidaan mukauttaa. Vaihtoehtoihin sisältyy henkilökohtainen URL-osoite, taustakuvia sähköposteille ja muita tapoja muokata sähköpostien ulkoasua.

WeTransfer antaa sinun luoda yrityksellesi sopivan ilmeen, mukaan lukien sisällyttää yrityksesi nimen URL-osoitteesi ja lisätä logosi. Niille, jotka haluavat koota sähköpostimarkkinointikampanjan tai vastaavan yrityksen, tällaiset yksityiskohdat voivat vaikuttaa sen menestykseen.

Pyöreä yksi ajatuksia:

Sekä Dropboxilla että WeTransferillä on tiedostojen jakamiseen etuja toisiinsa nähden. Dropboxin tärkein etu on, että voit jakaa kansiot pakkauttamatta niitä .zip-tiedostoihin. WeTransferille se on räätälöinti.

Kummalla palvelulla on suurempi reuna, on henkilökohtaisten tarpeiden kysymys. Olemme mukana WeTransferin kanssa, mutta vain siksi, että kansioiden jakaminen on helppoa monien pilvitallennuspalveluiden kanssa, joista monet ovat ilmaisia ​​tai paljon halvempia kuin Dropbox. Sähköpostien mukauttaminen tiedostojen lähettämiseen on harvinaista verrattuna.

  • Yhden voittajan: WeTransfer

2. kierros: Tiedostojen jakamisen suojaus

Aiomme käsitellä tiedostojen turvallisuutta toisella kierroksella tarkastelemalla sekä pilvipalvelun sisällön suojausta että salausta. Tarkastelemme myös linkkien turvallisuutta, mutta ensin puhutaanpa maantieteestä.

WeTransferillä on etu Dropboxiin nähden, koska se perustuu Euroopan unioniin. EU: ssa on tiukempia tietosuojalakeja kuin Yhdysvalloissa, kuten yleisen tietosuoja-asetuksen äskettäinen hyväksyminen osoittaa. WeTransferin pääkonttori sijaitsee Amsterdamissa ja se noudattaa Hollannin henkilötietojen suojaa koskevaa lakia, joka sisältää valtuudet tietojen suojaamiseen katoamista tai varkautta vastaan.

Dropbox sijaitsee San Franciscossa, ja Yhdysvalloissa on tietokeskuksia. Maassa on viime vuosina ollut tietosuojakiistoja, etenkin kansallisen turvallisuusviraston PRISM-projekti. Vaikka Dropboxia ei vaikuttanut osallistuneen PRISM: ään, se oli lisättävässä kirjasessa ennen kuin Edward Snowden puhalsi ohjelman pilliä..

Dropboxilla on yksi merkittävä tietojen rikkomus, joka koski 68 miljoonan käyttäjän salasanan varkautta vuonna 2012. Yhtiö on sittemmin ryhtynyt toimiin varmistaakseen, että tapaus ei toistu, mutta se, että varkauden yksityiskohtia ei paljastettu useita vuosia pitäisi antaa yksi tauko.

Lisäksi Condoleezza Rice on myös Dropboxin hallituksessa. Vaikka mikään ei viittaa siihen, että hän olisi aiheuttanut ongelmia käyttäjän yksityisyydelle, hän oli puolustautunut perusteettomaan salakuunteluun Bushin hallinnon aikana ja hänet on sidottu YK: n turvallisuusneuvoston salakuuntelusskandaaliin. Se on huolestuttavaa teollisuudessa, jossa yksityisyys on mielessä.

Ei tarvitse tehdä peltipeltihattua päättääksesi, että WeTransfer on parempi veto kuluttajien yksityisyyden suojelemiseksi ainakin pinnalla. Molemmat palvelut ryhtyvät kuitenkin estämään ulkopuolisia osapuolia pääsemästä käyttäjätietoihin.

Dropbox- ja WeTransfer-salaus

Dropbox ja WeTransfer suojaavat siirrettäviä tiedostoja kuljetuskerroksen suojauksella. TLS on protokolla, joka varmistaa tietojen eheyden kahden kommunikoivan sovelluksen välillä. Se mahdollistaa sovellusten välisen yhteyden salaamisen, joten kukaan kolmas osapuoli ei pysty sieppaamaan ja käsittelemään tietoja.

Nykyään kaikki noottien verkkopalvelut käyttävät TLS: ää suojaamaan siirtoviestintää.

Molemmat palveluntarjoajat salaavat palvelimilleen tallennetut tiedostot. Dropbox käyttää AES 128-bittistä salausta tiedostojen salaamiseen, kun taas WeTransfer käyttää AES 256-bittistä salausta. Kumpikin protokolla on luodinkestävä, käytännössä puhuen. AES-salausavaimen murtamiseen voitaisiin miljardeja vuosia.

Salausavaimia voi olla mahdoton murtata, mutta heikot salasanat eivät ole. Dropbox laskee sen kaksifaktorisella todennuksella. Kun 2FA on käytössä, sinun on annettava ylimääräinen käyttöoikeustieto, kun kirjaudut sisään tuntemattomasta koneesta. Valtakirja on suojakoodi, jonka voit vastaanottaa älypuhelimellasi.

WeTransfer ei tarjoa kaksifaktorista todennusta. Tämä tarkoittaa, että jos salasanasi hakkeroidaan tai varastetaan, WeTransfer Plus -tiliisi tallennetut tiedostot voivat olla vaarassa. Jos päätät jatkaa palvelun kanssa, muista luoda vahva salasana tai, mikä vielä parasta, käyttää pilvisanan hallintaohjelmaa, kuten Dashlane.

Molemmat palvelut ylläpitävät myös turvallisia tietokeskuksia. Dropboxilla on omat palvelinpalvelut ja WeTransfer käyttää Amazon Web Servicesin ylläpitämiä palveluita.

Dropbox- ja WeTransfer-tiedostolinkkien suojaus

Linkit aiheuttavat vaaran sisällönhallinnalle. Toisin kuin kutsuvan ihmisiä pääsemään sisältöön sähköpostiosoitteellaan, linkkiä voi käyttää kuka tahansa, jolla on mahdollisuus saada siitä käsitys. Ainakin näin on ilman tiettyjä linkkisuojausominaisuuksia.

Selvimpiä tällaisista ominaisuuksista ovat salasanat ja viimeinen käyttöpäivä. Suurin osa pilvitallennuspalvelujen tarjoajista ei sisällytä kumpaakaan. Dropboxilla ei ole, mutta ne tulevat kustannuksin. Sinun on kirjauduttava Dropbox Professional- tai Dropbox Business -palveluun (lue Dropbox Business -katsaus).

Dropbox-Link-luvat

Dropbox sisältää kaksi ylimääräistä sisällönhallintaominaisuutta linkkille, jotka pystyvät poistamaan käytöstä lataukset ja kommentit. Ne ovat mukavia sulkeumia.

WeTransfer antaa sinun rajoittaa linkkejä salasanoilla ja automaattisilla vanhenemispäivillä, mutta nämä ominaisuudet eivät ole ilmaisia. Korvaamme viimeisellä kierroksella WeTransfer Plus- ja Dropbox Professional -kustannukset.

WeTransfer-Link-salasana

Toinen sisällönhallintaominaisuus, jolla WeTransferillä ei ole, ja jota Dropboxilla ei ole, on ilmoitukset, jotka vahvistavat tiedostojen lataamisen, lataamisen, palautetut sähköpostit ja yhden, jos kukaan vastaanottajasi ei lataa siirtoa viiden päivän kuluessa..

WeTransfer Plus -asiakkaat voivat tarkistaa, kuinka monta kertaa sähköposti- ja linkkisiirtoihin liitetyt tiedostot on ladattu. Sähköpostisiirrot osoittavat, kuka on ladannut tiedoston, kun taas linkkisiirrot eivät.

Molemmat palvelut voisivat kuitenkin käyttää yhtä ominaisuutta suojauksen parantamiseksi: linkkien latausrajoitukset. Jos tämä idea kelluu veneessäsi, kaksi turvallisinta pilvitallennuspalvelujen tarjoajaa – Sync.com ja pCloud – tarjoavat tämän ominaisuuden.

Kierros kaksi ajatusta:

Molemmat palvelut toteuttavat kohtuulliset toimenpiteet tiedostojen turvallisuuden varmistamiseksi. Tarvitsemme kuitenkin voittajan, joten valitsemme WeTransferin toiselle suoralle kierrokselle huolimatta siitä, että se ei pystynyt tarjoamaan kaksifaktorista todennusta. Päätöksemme perustuu sen sijaintiin EU: ssa ja vaihtoehtoihin tiedostojen lataamisen seuraamiseksi.

Dropbox, jolla on pitkä historia ja riita-asiat, näyttää skandaalin pohjalta. Jos käytät Dropboxia, suosittelemme sen yhdistämistä yksityisen salauspalvelun, kuten Boxcryptor, kanssa. Lue lisää Boxcryptor-arvosteluistamme.

  • Kierroksen kaksi voittaja: WeTransfer

Kolmas kierros: Kustannukset

Tulos ei ole kaikkea, mutta se on tärkeä näkökohta. Kuten tapahtuu, Dropbox on yksi pilvitallennuksen huonoimmista tarjouksista.

Ensinnäkin saat vain 2 Gt ilmaista tallennustilaa. Tämä on kaukana tarjoajista, jotka mainitaan parhaassa ilmaisessa pilvitallennustilaisuudessa. Dropbox Plus -tili on 9,99 dollaria kuukaudessa yhden kilotonnia tallennustilaa. Vaikka se ei olekaan kauhea, voit saada 2 kt tallennustilaa pCloudista vain 8 dollarilla kuukaudessa. Matematiikka ei suosi Dropboxia.

Kaikkein hämmästyttävä merkintä Dropboxin tilausvalikoimasta on Dropbox Professional. Tämä suunnitelma kaksinkertaistaa Dropbox Plus -kustannuksen 20 dollariin kuukaudessa antamatta sinulle lisää tiedostoa. Sen sijaan saat muutamia lisäominaisuuksia, kuten 120 päivän päivitys- ja linkkijakamisominaisuudet, jotka mainitsimme aiemmin (esim. Salasanat ja viimeinen käyttöpäivä).

Dropbox-liiketoimintasuunnitelmat hinnoitellaan eri tavalla, vaikkakaan yhtä kiinnostavasti. Siellä on 15 dollaria 2TB-suunnitelmaa ja 25 dollaria rajoittamatonta suunnitelmaa.

WeTransfer on vaikeampi arvioida suhteessa vastaaviin palveluihin, koska niitä ei ole paljon. Yksinkertaisten tiedostojen lähettämistä varten on rajoitettu ilmainen WeTransfer-suunnitelma, joka on hyvä jopa 2 Gt tiedostoille kerralla.

Jos se ei leikkaa sitä, sinun on päivitettävä WeTransfer Plus -versioon. Sen avulla voit lähettää 10 kertaa gigatavua kerralla, ja siinä on etuja, kuten pilvitallennus ja tuotemerkkivalinnat.

YksityiskohdatWeTransfer: WeTransfer Plus:
Kuukausikustannukset:Vapaa12 dollaria kuukaudessa
Vuosikustannukset:Vapaa$ 120
Lähetyskapasiteetti:2GB20GB
varastointi:Ei mitään100GB

12 dollaria kuukaudessa, se ei ole niin halpaa kuin voisimme odottaa kapealla palvelulla, joka tarjoaa vain 100 Gt tallennustilaa eikä tarjoa synkronointia tai tiedostojen muokkaamista. Brändäysvaihtoehdot ja yleinen helppokäyttöisyys tekevät siitä sen arvoisen yrityksille.

Kolme kierrosta:

Kumpikaan palveluista ei ole paljon. Arvoa varten Dropbox tarjoaa enemmän, koska saat 1 Tt pilvivarastoa ja tiedostojen synkronointia, kun taas WeTransfer on hyvä vain tiedostojen lähettämiseen.

Jos välität tiedostojen lähettämisestä, WeTransfer on kuitenkin parempi tarjous, koska 12 dollarin kuukausittainen tilaus antaa sinulle linkkien salasanat ja voimassaoloajan. Dropbox tarjoaa vain niille, joilla on 20 dollaria kuukaudessa. 12 dollaria antaa sinulle myös mukavia latauksen tarkastusominaisuuksia.

Annamme viimeisen kierroksen Dropboxille, mutta suurilla varoituksilla. Jos harkitset Dropbox Professional -sovellusta 20 dollaria kuukaudessa varastoinnin takia, mutta kuten WeTransfer tiedostojen jakamiseen, suosittelemme vaihtoehtoista polkua.

Pariliitos 12 dollarin kuukaudessa WeTransfer-tilauksen ja 8 dollarin kuukauden pCloud-tilauksen avulla saat kaikki WeTransfer-jaon ja 2TB: n tallennustilan jakoperusteet pCloudista. Se maksaa 20 dollaria kuukaudessa, samat kustannukset kuin Dropbox Professional, mutta siinä on paljon lisäetuja.

  • Kolmannen kierroksen voittaja: Dropbox

Lopulliset ajatukset

Dropbox ja WeTransfer ovat erilaisia ​​eläimiä. Niiden vertaaminen on monella tapaa hullu tehtävä. Dropbox on monimutkaisempi pilvipalvelu, joka on varustettu synkronointi-, tallennus- ja tuottavuusominaisuuksilla, joita et saa WeTransferin kanssa.

WeTransferillä on maine muiden kuin yritysten omistajien keskuudessa. Tämä pätee erityisesti yritysomistajiin, jotka eivät tarvitse mitään monimutkaisempaa kuin se. Se on palvelu yrityksille, jotka haluavat houkutella houkuttelevia sähköposteja rajoitetuille kampanjoille tai toimittaa työtuotteen asiakkaille panache-ilmatilassa huolehtimatta jyrkän oppimiskäyrän ylittämisestä..

Tällä tavoin se on arvokas palvelu ja ottaen huomioon tekemämme asiat, me otamme sen Dropboxin yli milloin tahansa. Se on joka tapauksessa meidän tehtävämme. Voit vapaasti jakaa ajatuksesi alla. Kiitos käsittelystä.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me