Dropbox-paperi vs. Google Docs: Mikä on parempi online-työskentelyyn?

Tammikuussa 2017 julkaistu Dropbox Paper on uusi kilpailija Google Docsille, joka on Googlen toimistopaketin tekstinkäsittelyohjelma. Me Cloudwards.netissä käytämme Google-dokumentteja yhteistyöhön, ja se on osoittautunut melko kykeneväksi. Dropbox-paperi on silti uusi peto ja saattaa johtaa tasapainoon, minkä vuoksi teemme tätä Dropbox-paperi vs. Google Docs -vertailua (lue Dropbox-paperikatsaus).


Nämä kaksi sovellusta ovat hyödyllisiä, koska niiden avulla voit jättää offline-toimittajat taakse ja tehdä yhteistyötä muiden kanssa verkossa reaaliajassa. Ominaisuudet, kuten versiohistoria, kommentit ja ehdotukset, helpottavat asiakirjan työskentelemistä offline-tilassa, sen lähettämistä, palautteen vastaanottamista, soveltamista ja uudelleen lähettämistä.

Kun olet tehnyt työsi, se on helppo jakaa muiden kanssa tai lähettää sosiaalisiin verkostoihin. Voit myös luoda uusia versioita asiakirjasta säilyttäen vanhat, joten niiden tarkistaminen tai palauttaminen on helppoa. Jos kiintolevyn toimintahäiriöitä tai kaatumisia ei ole, mitään takuuta tietojen palauttamisohjelmisto ei auta, joten voit levätä helposti tietäessäsi myös tiedostojesi olevan turvallisia pilvessä..

Jos sinulla ei ole aikaa lukea logiikkaa ja haluat vain vastauksen, Google Docs voittaa. Vaikka se ei ole niin houkutteleva kuin Dropbox-paperi eikä voi upottaa tulostusmateriaalia, siinä on tehokkaampia ominaisuuksia, kuten parempi tekstinkäsittely ja sivujen muotoilu. Se voi käyttää myös laajaa kirjastoa kolmansien osapuolien lisäosista.

Jäljellä olevasta artikkelista aiomme antaa sinulle syvällisen vertailun kahdesta ohjelmasta. Lisätietoja Dropbox-paperin taustalla olevasta palvelusta on Dropbox-arvosteluamme. Jos haluat tietää muusta Googlen tarjoamasta tuotteesta, lue Google Drive-arvostelu. Se teki parhaan ilmaisen pilvitallennusluettelomme.

Taistelu: Dropbox-paperi vs. Google-dokumentit

Rengasasetuksen avulla päästään otteluun. Olemme jakaneet tämän artikkelin useisiin kierroksiin, joissa nähdään, kuinka molemmat kilpailijat sopivat yhteen.

Ensimmäinen kierros: Käyttöliittymä

Vaikka maun kirjaa ei ole, jotkut asiat ovat ilmeisiä. Dropbox Paperin käyttöliittymä näyttää puhdasta ja nykyaikaista. Google Docs näyttää Microsoft Wordin kloonilta. Toisin sanoen, että samanlainen kuin Word, ei ole huono asia, koska sen tuntevilla käyttäjillä ei ole ongelmia mukautuakseen.

paperi-vs-dokumenttien-paperi-rajapinta

Käytettävyyttä varten Dropbox-paperilla on valikko, joka on tiivistetty yhteen avattavaan luetteloon, mikä helpottaa joidenkin ominaisuuksien löytämistä. Se auttaa myös sitä, että valittavien joukosta ei ole monia. Google Docs järjestää ne erillisiin valikoihin dokumentin yläosaan. Voit etsiä tarvitsemasi vaihtoehdon käyttämällä ohje-valikkoa, jos et löydä sitä.

paperi-vs-dokumenttien-google-rajapinta

Paperin oikeasta alakulmasta löydät pikanäppäimet-linkin. Rakastamme sitä, että se aukeaa sivulta, näyttää tarvittavat tiedot selkeällä ja houkuttelevalla tavalla eikä kata asiakirjaa. Docs-sovelluksen avulla sinun on siirry “ohje” -valikkoon ja käsiteltävä ponnahdusikkuna. Se on selvää, mutta loistava. Voit kuitenkin etsiä sitä.

Vaikka Google-dokumenttien käyttöliittymä ei ole millään tavoin huono, annamme ensimmäisen kierroksen paperille, jos vain pienellä marginaalilla.

Voittaja: Dropbox-paperi

2. kierros: jakaminen

Tarvitset vain yhden napsautuksen saadaksesi jaettavan linkin Dropbox Paper -sovelluksen kanssa, kun taas Google Docs vaatii sinua pääsemään jakamisvalikkoon. Docs-menetelmä on kätevä, jos haluat kuitenkin asettaa käyttöoikeudet. Kaikki on yhdessä paikassa, ja voit asettaa ne erikseen jokaiselle käyttäjälle kutsuttaessasi heitä. Paperi on erillinen valikko käyttöoikeuksia varten.

paper-vs-docs-paperi-osake

Docs antaa sinun jakaa suoraan Google+: aan, Facebookiin ja Twitteriin. Paperi voi lähettää suoraan löysälle.

paper-vs-docs-google-osake

Dokumentteja käyttämällä voit myös ottaa käyttöön omistaja-asetukset, kuten estää toimittajia muuttamasta käyttöoikeuksia tai lisäämään uusia ihmisiä ja estämään kommentaattoreita ja katsastajia lataamasta, tulostamasta tai kopioimasta tiedostoasi. Voit myös julkaista asiakirjan julkisesti, kaikkien saatavilla olevan linkin avulla tai vain valita ihmisiä. Paperi voi tehdä vain kaksi viimeistä.

Google Docs on ilmeinen voittaja, koska se tarjoaa paremman hallinnan siitä, kuka tekee mitä asiakirjojesi kanssa, ja se voi jakaa ne sosiaalisiin verkostoihin. Jos sinun on jaettava muita tiedostotyyppejä kuin asiakirjoja, lue paras pilvisäilytys jaettavaksi.

Voittaja: Google Docs

Kolmas kierros: Ominaisuuksien alustaminen

Dropbox-paperilla on nopea tapa muotoilla tekstiä: valitse muotoiltava sana tai teksti ja hieno näköinen työkalurivi tulee näkyviin vaihtoehdoilla tehdä siitä lihavoitu, lisätä korostus tai yliviivaus, muuttaa se otsikkoon, aloittaa luettelomerkki , luo kommentti tai tee siitä tehtäväluettelo. Sinun on käytettävä Markdownia päästäksesi muihin vaihtoehtoihin, vaikka niitä ei ole paljon.

paperi-vs-dokumenttien-paperi-muotoilun

Google Docs ei ole ulkoasultaan vain samanlainen kuin Word, mutta myös ominaisuuksissa. Voit käyttää Docsin valtavaa kirjasinkirjastoa, muuttaa fontin koon tiettyyn arvoon, maalata sen muotoa, lisätä tai vähentää sisennyksiä, valita kohdistuksen ja käyttää muita muotoja, joita olemme odottaneet offline-toimittajilta.

paperi-vs-dokumenttien-dokumenttien-muotoilun

Ottaen huomioon sen runsaat tekstimuotoiluominaisuudet, on helppo nähdä, että Docs puhaltaa paperin pois tällä kierroksella.

Voittaja: Google Docs

Neljäs kierros: Median integrointi

Docsin tapauksessa median integrointi tarkoittaa valokuvien sijoittamista, koska et voi upottaa videoita tai lisätä äänilinkkejä. Paperi tukee kaikkia tiedostotyyppejä, joita voit esikatsella Dropboxissa, mukaan lukien YouTube- ja Vimeo-videot sekä Soundcloud-linkit. Jos etsit tallennusvälineitä mediaasi varten, lue paras online-tallennustila valokuville ja videoille.

Paperi on monipuolisempaa, joten se voittaa tämän kierroksen.

paperi-vs-dokumenttien-paperi-media

Voittaja: Dropbox-paperi

5. kierros: Yleiset ominaisuudet

Google-dokumenteilla ja Dropbox-paperilla on joitain ominaisuuksia, kuten tehtäväluettelo, sanamäärä, kalenteri, asiakirjahistoria, vienti ja tulostaminen. Google antaa sinun viedä seitsemään tiedostotyyppiin, kun taas Paperilla on vain kolme. Molemmat käyttävät Google-kalenteria.

Yhdenmukaisuudet päättyvät siihen.

paperi-vs-dokumenttien-paperi-to-do

Paperilla on hieno ominaisuus nimeltään ”templatize”, jonka avulla voit asettaa asiakirjat malleiksi nopeuttaaksesi uusien asiakirjojen luomista. Paperin avulla voit myös esikatsella asiakirjaasi houkuttelevassa esitysnäkymässä, jossa on myös ”tumma tila”.

paperi-vs-dokumenttien-paperi-temlatize

paperi-vs-dokumenttien-paperi-yleistä-valikko

Tehtäväluettelon lisäksi Docs integroituu Google Keepiin, joka on yksi parhaista muistiinpanosovelluksista. Sen avulla voit esimerkiksi tehdä muistiinpanoja puhelimesi työstä ja käyttää niitä sitten kannettavan tietokoneen ollessa.

Sivun asetusten avulla voit asettaa paperikoko kirjaimesta kokoon B5 riippumatta siitä, onko paperin suunta vaaka- tai pystysuuntainen ja yksittäiset reunat.

paper-vs-dokumentit Google-sivulle-asetukset

Docsilla on myös kaksi ominaisuutta, jotka auttavat sanan valinnassa: Sanakirja ja Tutki. Sanakirja auttaa sinua määrittelemään sanoja, joita et tiedä, kun taas Tutki-toiminnolla voit käyttää Googlen tehokasta hakukonetta tutkia verkkoa. Molemmat ilmestyvät näytön oikealle puolelle, jolloin voit jatkaa työskentelyä niitä käyttäessäsi.

paperi-vs-dokumenttien-google-sanakirja

Voit asettaa asiakirjan kielen mille tahansa afrikansista koreaan. Jos asiakirjassa on jokin muu kieli, käännösominaisuus auttaa sinua korjaamaan kielikuilun. Jos et halua kirjoittaa, on olemassa myös äänityö.

Dokumentit voidaan integroida monien sovellusten kanssa, kuten DocuSign, Thesaurus, kaavioiden luojat, WordPress Google Docsiin ja muu. Google Slides, esityksiä varten ja Google Sheets, laskentataulukoita varten, toimittavat Docsin kanssa Google Office -sovelluksen. Voit käyttää kaikkia niitä Googlen avulla, mikä tekee dokumenttien käsittelystä entistäkin helpompaa.

On selvää, että Google-dokumenteissa on monia ominaisuuksia, joista Dropbox-paperilla puuttuu. Jos etsit raakaa tekstinkäsittelytehoa, tämän luokan pitäisi selvittää se sinulle.

Voittaja: Google Docs

Kierros kuusi: Yhteistyö

Molemmat sovellukset käsittelevät yhteistyötä samalla tavalla. Kun olet jakanut asiakirjan, kutsutut yhteistyökumppanit voivat muokata sitä samanaikaisesti ja heidän sijaintinsa on merkitty kohdistimella. Eri ihmisten tekemät muutokset vastaavat eri värejä, joten on helppo havaita kuka mitä teki. Asiakirjahistoria luo versioita, jotka vastaavat eri kirjoittajien tekemiä muutoksia.

paperi-vs-dokumenttien-google-collab

paperi-vs-dokumenttien-paperi-collab

Kummallakin palvelulla voit työskennellä reaaliajassa, nähdä, mitä muut tekivät, ja käydä läpi dokumenttisi historiaa, joten me kutsumme tätä luokkaa tieksi.

Jos haluat parantaa yhteistyökokemustasi, lue paras yhteistyöpilvivarastomme. Jotta hajautettu työ olisi vähemmän tuskallinen, lue artikkeli kuinka tehdä etätyöstä helppo.

Voittaja: Tie

Lopulliset ajatukset

Dropbox-paperi on hieno yritys poistaa Google-dokumentit, mutta vain yritys. Paperi on houkutteleva ja intuitiivinen käyttää, siinä on mielenkiintoisia ominaisuuksia ja se voi integroida paljon medioita ja muita tiedostotyyppejä, mutta se ei ole lähellä Docsin tekstinmuokkausominaisuuksia. Sama koskee yleisiä tuottavuutta parantavia ominaisuuksia.

Google Docs on voittaja vertailussa, mutta mitä luulet? Käytätkö jotain muuta asiakirjojen käsittelyyn verkossa? Kerro meille alla olevissa kommenteissa. Kiitos, että luit.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map