Cloudwards.net: n varmuuskopiointi- ja tallennusstrategia 2017

Uusi vuosi, uusi varmuuskopiointistrategia: Minulle 2017 on vuosi, jolloin työskentelen enemmän kuin koskaan valokuva- ja videotiedostojen kanssa, joten tarvitsen enemmän tilaa kuin koskaan niiden tallentamiseksi.


Niiden tallentamisen lisäksi tarvitsen myös aivan uuden varmuuskopiointistrategian näitä uudentyyppisiä tiedostoja varten. Minulla on tapana käyttää useita gigatavuja varmuuskopioita, mutta nyt tarkastelen teratavua dataa, joka on suojattava katoamiselta.

Kuten voitte kuvitella, minkä tahansa näiden menettäminen olisi katastrofi minulle ja yritykselleni, joten siirron varmuuskopiointistrategiani uudelle tasolle useilla ratkaisuilla, sekä laitteilla että ohjelmistoilla.

Tallennan tällä hetkellä kaikki tiedostoni kahteen 4 kt: n kiintolevyyn, mikä voi tuntua paljon, kunnes aloitat videoleikkauksen ja aloitat korkearesoluutioisten kuvien ottamisen. Ne täyttyvät kuin hullu nyt, ja minun on vaihdettava ne mahdollisimman pian. Lisäksi liikun yhä enemmän kohti 4K: ta, joten tulevaisuuden todistaminen on tarpeen.

Alta löydät tarkan strategiani ja siellä on myös video, jossa selitän perusteellisesti joitain valinnoista.

1. Laitteisto

Olen valinnut kiintolevyn korvaavan seitsemän 8 kt Seagate Archive -kiintolevyä, yhteensä 56 kt tallennustilaa. Nyt, koska minulla on RAID ja NAS perustettu osana varmuuskopiointistrategiaani, en aio käyttää kaikkea sitä, itse asiassa menetän jopa osan siitä RAID: n takia, mutta sen pitäisi pitää minut lähitulevaisuudessa.

Syynä siihen, että menin Seagate-arkistoon, on se, että valmistaja tarjoaa suuren kustannus-hyöty-suhteen; ne ovat hyviä asemia ja olen saanut niistä noin 300 dollaria. Hinnat voivat kuitenkin vaihdella melko villinä, joten muista pitää silmällä Amazon-sivu, sillä kirjoittamishetkellä ne ovat noin 225 dollaria (ou!)..

Nyt, koska minulla ei ole tietokonekoteloa, joka sopisi seitsemään kiintolevyyn, käytän TerraMaster D5-300 -laitetta, joka on pohjimmiltaan vain teline, johon voin ripustaa viisi uutta kiintolevyäni. Syynä siihen, että menin TerraMasteriin, on se, että se tarjoaa suuren tiedonsiirtonopeuden, osittain USB 3.0 -liittimen ansiosta, jota tarvitsen videon editoinnissa.

Kun tallennustilaa ei ole, katsotaanpa, millaista varmuuskopioratkaisua haluan saada. Mainitsin RAIDin aiemmin, mutta ennen kuin pääsen siihen, haluan puhua käyttämästäni Synology NAS: stä.

NAS: t ovat hienoja kahdesta syystä: koska ne ovat yhteydessä Internetiin, voit käyttää yhtä varmuuskopiointitoimittajan sijaan ja leikata ainakin yhden kuukausittaisen laskun. Toisaalta ne tarjoavat suuren varmuuskopion varmuuskopioillesi, joten voit levätä helposti tietäen, että kaikki asettamasi irtisanomiset pitävät tietosi turvassa kaikissa mahdollisissa tapauksissa.

Asettaaksesi tämän redundanssin, yhdistän kaksi jäljellä olevaa kiintolevyä NAS: ään, joka puolestaan ​​muodostaa yhteyden viiteen Seagate-kiintolevyyn, jotka käyttävät Synology Hybrid RAID -sovellusta. Tämä tarkoittaa lyhyesti sanottuna, että jos yksi taajuusmuuttaja epäonnistuu, muut neljä voivat poimia löysyyden. Lisätietoja RAID: n toiminnasta suosittelemme Synology DiskStationia koskevasta viestistä.

Joten huomautan: tietokoneeni kytketään TerraMasteriin viidellä kiintolevyllä ja RAID 5: llä, mikä antaa yhden, rajoitetun varmuuskopion. Tämä yhdessä kaikkien muiden omistamieni laitteiden kanssa on kytketty NAS-laitteeseeni, jossa on kaksi kiintolevyä sekä sen sisäänrakennettu tallennustila, joka toimii toisena rajoitettuna suojauskerroksena. Tämän pitäisi antaa minulle kaikki tarvitsemani tallennustila, vaikka olenkin huolestunut tiedonsiirtonopeuksista, ellei siirry RAID 0: een, mikä puolestaan ​​ei anna minulle puskuria.

Nämä ovat joitain vaikeita valintoja, mutta olen varma, että olen valinnut oikean strategian RAID 5: n kanssa, koska se osoittautuu erittäin käteväksi työskennellä. Sen avulla voin siirtyä työasemastani kannettavaan tietokoneeseen, ilman että minun on huolehdittava siitä, mihin jätän kaikki luomani tiedostot. Samalla olen rakentanut kunnollisen ensimmäisen puolustuslinjan tiedon katoamista vastaan.

Aion kuitenkin perustaa myös toisen linjan joidenkin pilvipalveluiden kautta, jotka suojaavat tätä verkkoa, jos mikä tahansa paistaa koko järjestelmän kerralla.

2. Ohjelmisto

Koska RAID ja NAS eivät teknisesti ole täydellisiä varmuuskopioratkaisuja, suosittelen, että luotat aina johonkin pilvipalveluun varmistaaksesi, että tietosi kokonaisuudessaan säilyvät turvallisina. Yksi virrannousu voisi – ja horistelen ajatusta – pyyhkiä pois sen kuvaileman koko suloisen asennuksen. Minun paitsi, että minulla olisi paljon rahaa, yritys ei voi koskaan toipua tietojen menetyksestä..

Yllä olevassa asennuksessa voin varmuuskopioida TerraMasterin suoraan useimpien pilvipalveluiden kanssa, mutta harvat niistä sallivat minun varmuuskopioida NAS: n (paitsi CrashPlan, tilanteesta riippuen). Täysillä kapasiteeteilla TerraMaster pitää kuitenkin 32TB (yksi kiintolevy on varattu RAID: lle), joten jotkut tarjoajat ovat poissa ennen kilpailun alkamista..

Tilanteeni mukaan mielestäni Backblaze on paras vaihtoehto, koska se tarjoaa rajoittamattoman varmuuskopion, jonka avulla voin upottaa koko sotkun heidän palvelimilleen yhdellä kertaa. Pidän myös Backblazen hinnasta, helppokäyttöisyydestä ja turvallisuudesta, joten voin huolehtia kaikista varmuuskopiointitarpeistani yhdellä kertaa. Ei niin, että Backblaze-sovelluksen on oltava parhaiten sopiva sinulle: joidenkin ympärille katsomalla löydät myös parhaan varmuuskopioratkaisun tarpeitasi varten.

Tästä syystä minun on edelleen huolehdittava siitä, että kaikki nämä eri laitteet ja lisäosat puhuvat keskenään, joten voin vaihtaa laitteita, mutta työskentelen silti samalla tiedostolla kuin en koskaan muuttanut.

Sync.com on säännöllinen palveluni tällaisille asioille, enkä näe syytä muutoksiin, koska minusta se tarjoaa hyvän hinnan, salamannopeat synkronoinnit ja nollatietoturvan, mikä tarkoittaa, että kukaan ei pääse tietoni, paitsi jos sallin heidän. Yhdessä Sync.com: n kanssa käytän myös pCloudia, pääasiassa siksi, että siinä on loistava mobiilisovellus, jota tarvitsen matkustaessani enkä voi käyttää kannettavaa tietokonetta.

Nämä kaksi palvelua estävät minua pitämästä aivan uusia kiintolevyjäni täyttymästä liian nopeasti, koska voin vain laittaa niihin kaiken, mikä ei ole massiivista videotiedostoa, samalla kun annan minulle välittömän pääsyn mistä tahansa ja milloin tahansa..

Kaikkien uusien laitteideni sekä näiden kolmen pilvivarmistuksen ja -tallennuksen välittäjän välillä voisin pystyä tallentamaan kaikki uudet tiedostot, jotka luon, mutta ne ovat turvassa häiriöiltä, ​​ja minun pitäisi voida käyttää niitä milloin tahansa ja minne haluan.

Jos sinulla on kysyttävää, kerro minulle alla olevissa kommenteissa, kiitos lukemisesta.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map