Webroot SecureAnywhere pregled – ažurirano 2020

Webroot SecureAnywhere pregled

Webroot SecureAnywhere je brzo i učinkovito antivirusno rješenje koje se može pohvaliti nekim od najučinkovitijih sigurnosnih mjera koje smo vidjeli. Iako nije savršeno, sučelje bi moglo upotrijebiti podešavanje za jedno, on je snažan suparnik pozornosti većine ljudi. Pročitajte našu cjelovitu recenziju za detalje.


Webroot-Slider1

Webroot-slider2

Webroot-slider3

Webroot-slider4

prijašnji

Sljedeći

Webroot je u antivirusnoj igri gotovo 15 godina, a pokazuje njegovo iskustvo. To je jedan od najbržih antivirusnih programa i cijena mu je konkurentna. Posebno smo obožavatelji nekih njegovih jedinstvenih značajki, poput načina rada s pijeskom.

No smatrali smo da je navigacija zbunjujuća, posebno kada je riječ o mogućnostima korisničke podrške. Puno je mjesta u antivirusu gdje bi malo pažnje na detalje moglo ići daleko. Pored ovih pitanja, njegovo sigurnosno testiranje zabrinjavajuće je rijetko.

U ovom pregledu antivirusnog programa Webroot detaljno ćemo istražiti prednosti i nedostatke odabira ovog programa. Programu ćemo pružiti praktični test, uvidjeti se u sve njegove karakteristike, pa čak i staviti na test korisničku podršku. Na kraju ćemo vam donijeti presudu: isplati li se kupiti?

U prošlosti je Webroot bio na našem popisu najboljeg antivirusnog softvera. Međutim, njegov nedostatak u laboratorijskim testiranjima i zbunjujući kanali za korisničku podršku mogu ga spriječiti da ponovno dosegne popis. Ako vam se brzina i povoljna cijena sviđa, njegovo 14-dnevno besplatno probno razdoblje odličan je izbor da ga isprobate sami.

prednosti & nedostaci

Alternativa za Webroot SecureAnywhere

Značajke

Za tako malo preuzimanje – koji stiže za svega 5 MB – Webroot je uložio ogroman iznos u svoj antivirus. Uključene sigurnosne značajke nadmašuju ono što većina antivirusnih programa nudi, stavljajući ga ispred svojih konkurenata. Način rada s pijeskom također je zvjezdani dodatak antivirusu.

Odjeljak “Sigurnost računala” u programu ima sve vaše osnovne antivirusne značajke. To uključuje zaštitu u stvarnom vremenu, mrežni štitnik, pa čak i vatrozid. Lijepo je vidjeti firewall jer mnogi antivirusni programi nemaju ga, poput Avire (pročitajte našu Avira recenziju).

U svom najskupljem sloju, Webroot SecureAnywhere Internet Security Complete, dobivate i pohranu u oblaku. To uključuje 25 GB sigurnosne kopije za vaše uređaje na Webrootovim vlastitim oblačnim poslužiteljima. Webrootova funkcionalnost čišćenja diska dostupna je samo na ovom nivou.

Webroot stavlja jedinstvenu rotaciju na alat za uništavanje datoteka. Umjesto da otvorite program, lako možete omogućiti postavku koja vam omogućuje da jednostavno kliknete desnu tipku miša na datoteku i potpuno je izbrišete..

Webroot-secureerase

Kada izbrišete datoteku s računala, prostor koji je zauzeo u vašoj memoriji ostat će sam sve dok je ponovo ne bude trebao. Fileti za uništavanje datoteka, poput Webrootovih, prepisat će to mjesto u memoriju, a datoteku će potpuno izbrisati s računala.

Osobni štit

Webrootov identitetni štit radi u pozadini i vezan je za zaštitu od weba i krađe identiteta. Blokirat će web stranice koje kradu vaše podatke, kao i zaštititi od web lokacija koja su ugrožena i pokreću zlonamjerne skripte..

Webroot-identitet

Ovo je sjajna prednost da biste bili sigurni na mreži, ali uvijek je dobra ideja da se zaštitite i vi. Pogledajte naše savjete za sprečavanje krađe identiteta za više načina zaštite podataka.

Iako je ovaj identitetni štit općenito velik, nažalost, Webroot nema ništa konkretno za bankarske web stranice, kao što je to Bitdefender (pročitajte našu Bitdefender recenziju). Ova se zaštita identiteta zaista može poboljšati s potpuno sigurnim preglednikom.

Upravitelj lozinki

U nivou Internet Security Plus i viši, Webroot se uključuje u upravitelj lozinki zajedno s antivirusnom zaštitom. Ovaj upravitelj lozinki nije stvorio Webroot, nego se nudi putem partnerstva s LastPassom.

Da biste potpuno pregledali značajke LastPass-a i isplati li se pretplata na LastPass Premium ponuđena uz Webroot, pogledajte naš LastPass pregled. Volimo njegov besplatni plan, ali više volimo plaćene planove drugih upravitelja lozinki.

LastPass Premium ne spada u naš popis najboljih upravitelja lozinki, ali njegova suradnja s Webrootom je dobar izbor ako biste radije udružili svoj antivirus i zaštitu lozinkom..

SafeStart Sandbox

Jedna od Webrootovih značajki je njezin alat s sandboxom. To se ne nudi u mnogim antivirusima (za drugi primjer, pogledajte zaštitu od prijetnji ZoneAlarm Antivirus), i iskreno nismo sigurni zašto. To je nevjerojatno koristan alat za istraživanje potencijalno nesigurne aplikacije.

Webroot-sandbox

Nakon što odaberete izvršnu datoteku koju želite testirati, program možete pokrenuti normalno ili pod određenim uvjetima. Na primjer, možda je vaš osnovni korisnički račun administrator i željeli biste vidjeti kako program djeluje ako ima pristup administratorskom računu.

Webroot će tada pokrenuti program, a istovremeno će vam dati zapise o onome što pokušava. Te je zapisnike za prosječnog korisnika teško razumjeti, ali izbornik će blokirati program da učini bilo što zlonamjerno vašem računalu..

Dvofaktorska provjera autentičnosti

Sigurnost Webrootovog računa pomalo je nezgodna, ali izvrsno je ako imate zlonamjerni softver koji se pokušava prijaviti na svoj račun. Prva prepreka je druga lozinka koju morate postaviti prilikom stvaranja računa.

Stranica za prijavu tražit će vam dva znaka s te lozinke, poput prvog i šestog. Ovo je neobičan način provjere nečijeg računa, ali cijenjen je.

Webroot-2fa

Povrh te sigurnosne ponude, Webroot podržava tradicionalnu dvofaktorsku provjeru identiteta ili 2FA. 2FA je sustav koji zahtijeva da se korisnik prijavi pomoću svoje lozinke i jednokratnog koda.

Iako se 2FA može implementirati korištenjem tekstualnih poruka, e-pošte ili telefonskih poziva, Webroot je odabrao softverski token. Kada postavite svoj 2FA, skenirate QR kôd u 2FA aplikaciji po vašem izboru (ako niste sigurni koju ćete koristiti, pogledajte najbolje 2FA aplikacije). Tada imate kôd koji se redovno mijenja i unosite ga zajedno sa zaporkom.

Ova razina sigurnosti je neuobičajena za antivirus, ali je odličan dodatak. Sprečava bilo koga da se prijavi na vaš račun ako nema vaš telefon u ruci. To sprečava hakere ili zlonamjerni softver da udaljeno promijene postavke računa.

Pregled značajki Webroot SecureAnywhere

Logotip Webroot SecureAnywherewww.webroot.com

Počinje od 417 dolara mjesečnoSvi planovi

Značajke

Upravitelj lozinki

File shredder

Podrška za više OS-a

Roditeljska kontrola

Čišćenje diska

VPN

profili

Zaštita

Ransomware zaštita

Zaštita web kamere

Praćenje u stvarnom vremenu

Sigurni preglednik

Zaštita od preuzimanja

Zaštita od krađe identiteta

firewall

Operacijski sustav

Windows

MacOS

Linux

Android

iOS

Upotrebljivost

Korisničko sučelje radne površine

Mobilna aplikacija

Proširenje preglednika

podrška

Centar za pomoć

Forum

Live Chat

Telefon

E-mail

Podrška 24/7

Video vodič

Razno

Besplatni plan

cijena

Webrootove cijene su prilično pristupačne, iako nisu toliko jeftine kao kod konkurencije kao što je Norton (vidi naš Norton Security pregled). Iako na nekoliko koraka dodaje nekoliko sjajnih značajki, Webroot SecureAnywhere Internet Security Complete, preporučujemo da prijeđete jednu ispod i dopunite programe treće strane..

Iako je možda malo skuplje dobiti istu količinu prostora od jednog od naših najboljih pružatelja usluga pohrane u oblaku, kvaliteta koju ste dobili vjerojatno će biti veća, pa čak i na najnižim slojevima moći ćete pohraniti cijeli svoj tvrdi disk voziti na oblaku.

Ne preporučujemo osnovni Webroot SecureAnywhere AntiVirus, jednostavno zbog nedostatka dodatnih uređaja. Svi danas imaju pametni telefon, a sigurnost trebate dobiti ne samo na radnoj površini, već i na svim svojim uređajima.

Sljedeća viša razina, Webroot SecureAnywhere Internet Security Plus, nudi mobilne aplikacije kao i ograničenje na tri uređaja. Njegova pristupačnost čini ga slatkim mjestom. Imat ćete dovoljno prostora za wiggle u svom proračunu da biste provjerili davatelje prostora za pohranu u oblaku, poput našeg omiljenog slobodnog izbora, pCloud (pogledajte naš pregled pCloud za više).

Iako Webroot nema besplatan plan, za razliku od antivirusnih programa poput AVG-a (pročitajte naš pregled AVG AntiVirus) – on ima 14-dnevno besplatno probno razdoblje koje možete koristiti da biste vidjeli radi li program za vas.

Razumljivost

Općenito, Webroot je vrlo razumljiv. Na putu se događaju pukotine, ali nismo se previše trudili pronaći svaku značajku i postavku. No, pretrpani korisnički interfejs stvorio je neke probleme i nismo bili impresionirani njegovom nedostatkom pozornosti prema detaljima.

Webrootova web stranica je jednostavna za kretanje i instaliranje. Bilo nam je neugodno što je antivirusni program skenirao čim je preuzeo, bez ikakve mogućnosti da ga otkaže. To smo već vidjeli i sa antivirusima, poput Sophos Homea, ali to nikada ne postaje manje neugodno.

Svaka je usluga navedena na glavnoj stranici Webroota, a dostupne su i detaljnije postavke ako kliknete na njih. Ovo je vrlo kompaktan prikaz, ali može izgledati pomalo zbunjeno. Na primjer, Trend Micro Antivirus + ima sličan izgled, ali uspijeva učiniti jednostavnim.

WEBROOT opcijama

Međutim, kartica Sigurnost računala nema mogućnost zakazivanja ili skeniranja u svom izborniku postavki. To bi bilo puno manje zbunjujuće ako bi Webroot svaku stranicu grupirao po značajkama, umjesto da pokušava sve uklopiti na jednu.

Navodno je Webroot ažurirao svoj web portal bez ažuriranja aplikacije u skladu s tim. Svaki odjeljak ima gumb “saznajte više”, ali svi se odnose na potpuno istu početnu stranicu, a ne na odgovarajuću stranicu značajki.

Ovo nije veliki problem, jer početna stranica sadrži veze na svaku značajku, tako da vam je zapravo samo jedan dodatni klik. Međutim, nedostatak pozornosti na antivirusnim programima može biti zabrinjavajući znak.

Ljudska intervencija

Webrootova stranica “blokirana” nalazi se i nadilazi većinu ostalih antivirusa. Dobivate mogućnost označavanja web stranice kao sigurne, što znači da će čovjek dvostruko provjeriti treba li je blokirati ili ne i, ako ne predstavlja prijetnju, ta će je osoba zadati deblokiranje za sve koji koriste Webroot.

Webroot-blockedpage

No, nedostaje i pažnja na detaljima na ovoj stranici. Autorska prava su od 2019., iako je Webroot do 2020. objavio dvije verzije programa.

Sigurnost aplikacije

Zaštita lozinkom i captcha same aplikacije jedna je od manje korisnih, ali sigurnijih opcija koje Webroot ima. To su uvijek sjajna ideja jer prvo što virus obično učini je onemogućiti ili preuzeti bilo koji antivirusni softver koji ste instalirali.

Zaštita lozinkom je prema zadanim postavkama onemogućena, ali je omogućena zaštita captcha. To znači da ako promijenite bilo koje kritične postavke, kao što je raspored skeniranja, od vas će se tražiti da ispunite captcha da potvrdite promjene.

Webroot-captcha

Obje su ove postavke pomalo nezgodne, ali neugodnost se isplati zbog dodatne zaštite. Ako virus odmah može onemogućiti vaš antivirus, tada imate problema bez obzira koliko vas program u suprotnom štiti.

Skeniranje

Webroot pregledava vaše računalo svaki dan oko 10 sati prema zadanim postavkama. Ovo je neugodno, posebno u doba dana kada će većina ljudi koristiti računalo. Međutim, Webroot se može izvući s tim zbog malog utjecaja svog skeniranja na uređaj.

Iz perspektive korisničkog iskustva, ovdje Webroot sjaji. Njegova zaštita utemeljena na oblaku znači da njegovo skeniranje ne obavlja računalo na kojem se nalazi, već poslužitelji. To vam omogućuje upotrebu računala bez ikakvih problema dok je skeniranje u tijeku.

Opcije antivirusnog skeniranja su osnovne, ali sadrže svaku opciju koja vam realno treba: brzo skeniranje, potpuno skeniranje, prilagođeno skeniranje i “dubinsko skeniranje”, što uključuje skeniranje rootkita i trojana.

Da bismo testirali njegovu izvedbu, izvršili smo svako od skeniranja, osim prilagođenog skeniranja. Brzo skeniranje omogućilo nam je primjetnu brzinu CPU-a, oko 30 posto veću na svom vrhuncu. Ipak, završio je za 15 sekundi, što taj šiljak uopće nije ni relevantno.

Webroot-completedscan

Potpuna opcija skeniranja zapravo nas je upozorila da je prosječni korisnik nikada neće trebati. CPU je postigao još veći rast, dosegnuvši oko 50 posto, ali prosječno je imao 20-postotno povećanje upotrebe CPU-a. Trebalo je najmanje 8 sati.

Duboko skeniranje

“Dubinsko skeniranje” je zadani način skeniranja za Webroot. Umjesto da skenira cijelu datoteku, Webroot će potpisati datoteku svojim oblačnim servisima i samo će dublje gledati ako je već nema na svojim poslužiteljima. To ovu metodu skeniranja čini malo resursa i brzom.

Dubinsko skeniranje fokusira se isključivo na programe koji se trenutno izvode i koji se mogu izvoditi u bliskoj budućnosti. Ovaj postupak može privremeno ostaviti inertni virus na vašem računalu, ali njegova zaštita u stvarnom vremenu sprječava da virus ništa ne učini.

Postupak skeniranja trajao je samo 50 sekundi. Koristila je dobar komad našeg CPU-a za vrijeme uspona – do 40 posto maksimalno – ali to nije povezano sa skeniranjem koje traje manje od jedne minute.

Zaštita

Da bismo testirali Webrootove mogućnosti zaštite, proveli smo ga vlastitim testovima na svojim uređajima. Također smo prikupili rezultate laboratorijskih ispitivanja. Općenito, laboratorijsko testiranje je bolji način za prosuđivanje zaštite od osobne uporabe, tako da smo veći naglasak stavili na one u našem konačnom rangu.

Webrootova pokrivenost testom prilično je šarena. Jedan laboratorij na koji se oslanjamo, AV-Comparatives, softver nije pregledao od 2012, pa nismo mogli koristiti njegove rezultate. AV-Test pregledao je Webroot nedavno, ali posljednja recenzija prije ove bila je 2013. godine.

Webroot se nije dobro pokazao u izvještaju AV-testa iz lipnja 2019. Antivirus je bio znatno ispod prosjeka u industriji u blokadi iskorištavanja od nula dana, a imao je i ogroman broj lažnih pozitivnih rezultata. Međutim, antivirus nije previše usporio laboratorijska računala, a njegova zaštita od raširenog zlonamjernog softvera bila je jednaka prosjeku u industriji.

MRG Effitas

Posljednji laboratorij s kojim se savjetujemo je MRG Effitas, koji je Webroot zadnji put testirao u svojoj Q3 2018 360 Stupanj procjeni & Potvrda. Iako je sada star godinu i pol, broj flastera ukazuje da nije postojala glavna zakrpa od ovog izvješća..

MRG Effitas dao je Webrootu certifikat razine 2, najvišu ponudu. Propustio je samo 0,3 posto svih zlonamjernih softvera i blokirao svaki primjer ransomwarea i financijskog zlonamjernog softvera. Međutim, nije bilo dobro u blokiranju adwarea te su ga pobijedili konkurenti kao što je Avast (pogledajte našu Avast recenziju za više).

Međutim, Webroot se pokazao vrhunskim testom performansi. Pobijedio je svakog natjecatelja širokom maržom, cementirajući svoje mjesto kao brz i učinkovit antivirus.

MRG Effitas je također uveo Webroot kroz njegovu oštru bankarsku simulaciju u drugom kvartalu 2018. godine. Certificiran je kao siguran za korištenje u bankarstvu, blokirajući sav financijski zlonamjerni softver i prolazeći botnet test. Manje od polovine testiranih antivirusnih programa certificirano je.

Nije uspio test simulatora, kada se zlonamjerni kod ubrizgava u bankarsku stranicu, ali je vrlo malo antivirusa u testu to prošlo. Svaki antivirus koji je prošao imao je značajku sigurnog preglednika, ali samo imati jedan nije bio dovoljan. Na primjer, Kaspersky nije uspio ni ovaj test iako ima siguran preglednik (pogledajte našu recenziju Kaspersky Anti-Virus).

Hands-on testiranje

S mrljom poviješću Webrootovog testiranja željeli smo se sami osigurati za antivirus i napraviti neka ispitivanja. Za dovršavanje ovih testova koristili smo Organizaciju standarda za testiranje protiv zlonamjernog softvera – ili AMTSO – i WICAR, web mjesto za testiranje putem web eksploatacije.

Webroot je na ovim testovima bio impresivno. Prvo, blokirala je cijelu web stranicu WICAR jer sadrži zlonamjerni softver, koji još nismo vidjeli. To je pošteno, s obzirom na to da je cjelokupna svrha web stranice sigurno simuliranje web-iskorištavanja.

Također je uspio blokirati svih 13 web eksploatacija, a 12 ih je stiglo s gracioznim porukama o pogreškama koje su nam dojavile zašto je stranica blokirana. Ovo je lijep dodatni korak, jer će mnogi antivirusi tiho blokirati te podvige, a da korisnici nikada ne upute zašto se stranica nije učitala..

Webrootova uspješnost na AMTSO testovima bila je slično impresivno. Čak je blokirao i phishing stranicu, što je neuobičajeno čak i među antivirusima koji zahtijevaju zaštitu od krađe identiteta. Kad smo testirali komprimirane datoteke, omogućilo nam je preuzimanje i ZIP i RAR datoteka.

Ipak, Webroot je ovo bio svjestan odabir, a ne nadzor. Da je zlonamjerni softver pokušao naštetiti testnom uređaju, njegova bi ga zaštita u stvarnom vremenu blokirala. Obje su ove datoteke uklonjene u sljedećem pretraživanju koje smo pokrenuli, kao što se i očekivalo.

Sve u svemu, Webrootova uspješnost u našem praktičnom testiranju bila je toliko jaka da ga zbunjujemo da su njegovi laboratorijski testovi toliko zastarjeli. Voljeli bismo vidjeti ažurirano testiranje programa, pogotovo jer zaštita koja se temelji na oblaku ima mogućnost evolucije s vremenom.

podrška

Webrootova je podrška prilično robusna, ali ima nekoliko poteškoća zbog kojih je teško kretati se. Ako tvrtka može izgladiti točke boli, ovaj bi sustav pobijedio većinu svojih konkurenata.

Kao i mnogi drugi antivirusi, Webroot nije napravio sjajan posao osiguravajući da veze u njegovom programu odgovaraju njegovim ažuriranim putovima web mjesta. Postoji veza za pristup korisničkoj podršci u aplikaciji, ali ona vas šalje na jasno zastarjelu stranicu.

No ako pristupite korisničkoj podršci putem njezine web stranice, nailazite na ispravnu, glatku stranicu. Bilo bi sjajno kad bi vas program ovdje vodio kad ste imali problem ili vam dopustio da predate kartu iz samog programa.

Webroot-pomoć

Nekoliko smo puta spomenuli Webrootovu pozornost tokom ovog antivirusnog pregleda, a ovo je samo još jedan primjer. Tvrtka je uzela vremena za ažuriranje svoje stranice podrške, ali nije uzela u obzir da sva mjesta koja povezuju na portal za podršku također trebaju biti ažurirana.

Njegova baza znanja također je zbunjujuća u kretanju. Umjesto da vam predstavimo popis opcija i dopustite vam da se krećete po izbornicima i određujete što vam je potrebno, morate razgovarati s chat botom.

Kad mu jednom kažete u čemu je problem, bot će vam pružiti relevantne članke iz baze podataka. Ovo je bolno jer nemate pojma koliko je članaka o temi jer ih ne možete vidjeti sve. Možete vidjeti samo ono što bot misli da biste željeli.

To izgleda kao podrška za chat koju nude neki antivirusi, poput McAfee-a (vidi naš pregled McAfee Total Protection). No, budući da nikada niste povezani s čovjekom, možete kružiti u krugovima beskrajno.

Webroot također ima forum zajednice koji neobično ima i svoju verziju baze znanja. Forum je aktivan, a zaposlenici ga prate i svakodnevno reagiraju. Tvrtka također oglašava podršku Twittera i Facebooka, kao i niz video tutorijala.

Webroot-Video

Ako sve gore navedene opcije ne funkcioniraju, Webroot također nudi sustav za kupnju 24/7 i telefonsku liniju koja se nudi tijekom radnog vremena. Uvijek cijenimo antivirusne programe koji se ne odriču telefonske podrške, mada je skuplje održavanje.

Otkrili smo i da je Webrootovo vrijeme odziva slabo. Nakon slanja karte u radno jutro, nismo dobili nikakav odgovor cijeli dan. To je neobično i odvratno.

Presuda

Webroot je dobar izbor antivirusa ako imate budžet, ali vam treba više od jednog od najboljih besplatnih antivirusnih programa. To je pristupačno i brzo, zauzimajući gotovo nikakav prostor na računalu. Posebno smo impresionirani dvofaktorskim mogućnostima provjere autentičnosti i značajkom pješčanika.

Ipak smo zabrinuti zbog loših rezultata laboratorijskih ispitivanja. U antivirusnoj klimi u kojoj se trenutno nalazimo, gotovo svaki antivirus izvrsno djeluje na laboratorijskom testiranju, a prava se razlika svodi na značajke. S obzirom na te informacije, teško je preporučiti jedan od rijetkih antivirusa koji je u laboratoriju zapravo promašio.

Imate li vlastita iskustva s Webrootom? Što mislite o antivirusu? Javite nam se u komentarima. Kao i uvijek, hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map