Trend Micro Antivirus + Pregled – Ažurirano 2020

Trend Micro Antivirus + Pregled

Trend Micro Antivirus + jeftina je i čvrsta alternativa drugim antivirusnim rješenjima. Iako se pri testiranju povremeno ispucava lopta, redovni korisnici će je vjerojatno cijeniti zbog brojnih prednosti. Pojedinosti potražite u našem cjelovitom pregledu Trend Micro Antivirus.


trend mikro sučelje

trend postavke mikro zaštite

postavke mikro pozadina trenda

trend mikro prilagođene postavke skeniranja

trend zaštite mikro društvenih mreža

prijašnji

Sljedeći

Trend Micro često nije bio pokretački igrač u antivirusnoj igri. Na našoj ljestvici najboljeg antivirusnog softvera naveli smo ga kao vodećeg u kategoriji korisničke podrške, dok ga drugi programi svladavaju s boljim značajkama, sučeljima, zaštitom i cijenama..

Međutim, postoji nekoliko razloga zbog kojih Trend Micro zaslužuje drugi pogled. S našim nekadašnjim omiljenim proračunskim mogućnostima, Avast i AVG, pod vatrom zbog tajnog prikupljanja korisničkih podataka, Trend Micro je izvrsna alternativa za uštedu novca bez ugrožavanja vaše privatnosti. Također se drastično poboljšao u testovima zaštite tijekom posljednje dvije godine.

Osobni antivirusni proizvodi tvrtke Trend Micro nastoje biti lagani, malo utjecati i jeftini. U ovom ćemo pregledu Trend Micro Antivirus pregledati njegov skup značajki, cijene, prilagođenost korisnicima, zaštitu i korisničku podršku. Za kraj se nadamo da ćemo odgovoriti na pitanje je li Trend Micro pouzdan i pobjeđuje li svoje popularne konkurente, poput Nortona.

prednosti & nedostaci

Alternativa za Trend Micro Antivirus+

Značajke

Za razliku od mnogih drugih antivirusnih rješenja, Trend Micro nema niti jedan besplatni plan. Umjesto toga, nudi nekoliko individualnih značajki besplatno. Neki su od njih kompletna usluga, dok su druge umanjene verzije plaćenih značajki.

Potpuno besplatne značajke počinju s anti-ransomware alatima. Crypto Ransomware Decryptor tvrtke Trend Micro – koji vodi pokrenut dnevnik ransomwarea koji šifriraju vaše datoteke – može dešifrirati bilo koju datoteku ciljanu putem ransomwarea o kome zna. Radi na svim platformama.

Korisnici sustava Windows dobivaju dodatnu zaštitu protiv računara pomoću Ransom Buster, štita mape koji nepoznatim programima onemogućuje pristup datotekama koje odaberete.

Mapa-štit

Besplatno mobilne značajke

Sigurnost mobilne telefonije Trend Micro-a potpuno je besplatna za korisnike iOS-a, iako ne za korisnike Android-a. Na iOS-u, Trend Micro blokira nesigurne web stranice, registrira vaš uređaj u slučaju da se izgubi i analizira vaše e-poruke i fotografije radi znakova prijevare. Uključuje i roditeljski nadzor, sigurnosnu provjeru društvene veze i dvofaktorsku provjeru autentičnosti.

Trend Micro upravitelj zaporki za mobilne uređaje može sadržavati do pet lozinki besplatno na Androidu i iOS-u i neograničeno lozinku s pretplatom (potražite alternative kod najboljih upravitelja lozinki). Aplikacija za zaštitu od krađe identiteta dostupna je besplatno na Androidu i iOS-u.

Postoji i paket proizvoda koji rade na računalima sa Windows ili Mac operativnim sustavima. HouseCall je a la carte virusni skener Trend Micro-a koji pruža više mogućnosti skeniranja za otkrivanje zlonamjernog softvera na vašem Mac-u ili PC-u (također radi na Android telefonima). Druga inačica skenira pametne kućne mreže za interlopers.

Zaokružujući besplatne usluge Trend Micro-a, tu je i RootkitBuster za računala, koji kopa rootkite koje hakeri koriste kako bi dobili udaljeni pristup uređajima. Dr. Cleaner – dostupan za Macove – skenira vaše računalo u potrazi za oslobađanjem prostora na disku. Konačno, svatko može upotrijebiti Fraud Buster, alat koji se temelji na pregledniku i koji omogućuje lijepljenje teksta e-pošte kako bi se vidjelo je li prijevara..

Plaćene značajke

Prva plaćena razina pretplate na pokrivenost Trend Micro-a je Antivirus +. U sustavu Windows uključuje štitnik mape protiv ranjivanja, phishing upozorenja putem e-pošte i otkrivanje virusa putem mreže koju pokreće AI trend Micro. Glavni dodatak koji ne dobiva besplatno je Pay Guard, proširenje za preglednik koji jača sigurnost oko financijskih transakcija.

Trend Micro Antivirus za Mac uključuje iste značajke, minus Pay Guard, ali s uključenim roditeljskim nadzorom i detekcijom prevare na društvenim mrežama (zaradivši to mjesto u našem najboljem antivirusnom sastavu za Mac). I pretplata za Windows i Mac dolaze s jednom licencom za svaki uređaj.

Web-zaštita-ploča

Sljedeća razina Trend Micro Internet Security namijenjena je samo sustavu Windows. Osim što nudi sve što nudi Windows verzija Antivirus + Security, dodaje roditeljski nadzor, ocjenu sigurnosti društvenih medija i optimizaciju sustava, zajedno s dvije dodatne licence (ukupno tri).

Trend Micro Maximum Security na najvišoj je razini i dolazi s istim značajkama na Windows, Mac, Android i iOS uređajima. Maksimalna sigurnost uključuje licencu za 10 uređaja, plus upravitelj lozinki (s neograničenom lozinkom) i sigurnosni paketi za mobilne uređaje, iako se ti računaju s ukupnim brojem uređaja.

Povezivanje značajki zajedno

Neke od ovih značajki izvrsno se ponašaju. Popis poznatih prijevara elektroničke pošte tvrtke Trend Micro je sveobuhvatan i izvrsno je moći provjeriti nepromišljenu poruku bez da je potrebno ništa preuzeti. HouseCall skeniranje je također vrlo jednostavno i agresivno temeljito, iako dubinsko skeniranje oduzima puno vremena.

Paket ransomwarea također je vrhunske kvalitete. Dešifriranje se isplati zbog većeg mira, a Trend Micro neprestano je na vrhu redovitih ažuriranja kako bi bio ispred hakera. Štitnik mape koji štiti ranjive datoteke s dodatnom sigurnošću odličan je dodir.

Ostale značajke su čvrsto u kategoriji srednje težine. Upravitelj lozinki u potpunosti je temeljen na webu i ne čini baš toliko da Chrome ne čini – manje, u stvari ako ga ne platite. 

Tu su značajke koje bi zaista trebale biti prisutne, ali nisu. Nema datoteke za uništavanje datoteka, nema upotrebljive VPN i zaštite od web kamere. Iako je Trend Micro proračunski program, neki od njih praktički su univerzalni standardi i užurbano ih je vidjeti kad su nestali.

Pregled značajki mikro trendova

Trend Micro Antivirus + Logotipwww.trendmicro.com

Počinje od 250 dolara mjesečnoSvi planovi

Značajke

Upravitelj lozinki

File shredder

Podrška za više OS-a

Roditeljska kontrola

Čišćenje diska

VPN

profili

Zaštita

Ransomware zaštita

Zaštita web kamere

Praćenje u stvarnom vremenu

Sigurni preglednik

Zaštita od preuzimanja

Zaštita od krađe identiteta

firewall

Operacijski sustav

Windows

MacOS

Linux

Android

iOS

Upotrebljivost

Korisničko sučelje radne površine

Mobilna aplikacija

Proširenje preglednika

podrška

Centar za pomoć

Forum

Live Chat

Telefon

E-mail

Podrška 24/7

Video vodič

Razno

Besplatni plan

cijena

Sljedeće su značajke dostupne besplatno: skeniranje virusa HouseCall, RootkitBuster (samo za Windows), Optimizator dr. Cleaner (samo za Mac), sva mobilna sigurnost na iOS-u, zaštita od krađe mobilnog ID-a na Androidu, Fraud Buster i ograničena uporaba lozinke menadžer.

Antivirus + Security košta 29,95 dolara godišnje za zaštitu jednog uređaja. To funkcionira na 2,50 USD mjesečno, što je sasvim razumna cijena za plaćanje jednog sigurnog računala; za referencu je otprilike isto kao Nortonova osnovna pretplata (pogledajte naš pregled Norton Security).

Trend Micro Antivirus za Mac košta isto koliko i Antivirus + Security. Mijenja nekoliko bonus funkcija s verzijom Windows, ali osnovna funkcionalnost ostaje ista. S obzirom da je Pay Guard – značajka koja je ekskluzivna za Windows na ovoj razini – jedna od najluđih karakteristika Trend Micro-a, korisnici Mac računala bolje se snalaze na osnovnoj razini pretplate..

Trend Micro Internet Security košta 39,95 USD godišnje za pokrivanje tri uređaja. Trenutno uopće ne vrijedi kupovati na ovoj razini. To je zato što Trend Micro Maximum Security sada također košta 39,95 USD godišnje i dobivate znatno više uređaja i nekoliko dodatnih značajki.

Zapravo, povećani broj pretplata – 10 desktop, prijenosnih računala ili mobilnih uređaja – glavni je crtež Trend Micro Maximum Security razine. Upravitelj lozinki i dodatne zaštite za mobilne uređaje su lijepi, ali ih sami ne bi vrijedili.

Trend Micro također ima poslovne planove koji nadilaze maksimalnu sigurnost i osmišljeni su kako bi zaštitili krajnje točke za cijela poduzeća. Nemamo dobar način za testiranje ovog paketa, pa je to izvan dosega ovog pregleda.

Razumljivost

Testirali smo sučelje Trend Micro-a koristeći Trend Micro Antivirus + Security za Windows. Njegovi rani znakovi nisu bili pozitivni, jer je instalacija trajala dugo, ali unutar pola sata smo je pokrenuli i pokrenuli.

Trend-Micro-Antivirus-instalacija

Nakon što uđete i Trend Micro dovrši izvršavanje početnog skeniranja, prikazat će vam se veliki zeleni gumb za skeniranje s četiri skupine značajki. Strelica pokraj gumba za skeniranje omogućuje vam odabir između brzog skeniranja, potpunog skeniranja ili skeniranja prilagođenog popisa datoteka. Klikom na veliki gumb za skeniranje pokrećete brzo skeniranje.

Main-sučelje

Zupčanik pored gumba za skeniranje prilagođava način rada svakog skeniranja pomoću potvrdnih okvira koje je sve lako razumjeti. Mali gumb s desne strane zupčanika otvara sigurnosno izvješće u kojem se dokumentiraju sigurnosni problemi koje je Trend Micro uhvatio na vašem uređaju u razdoblju koje definirate. Na ovom panelu možete zakazati i povremene skeniranja.

Scan-konfiguraciju

Značajka korisničkog sučelja

Svaka od četiri kategorije značajki prilično je jasna. S “uređaja” možete prilagoditi skeniranja koja se događaju u stvarnom vremenu i aktivirati “isključen način rada”, što isključuje nekritične sigurnosne obavijesti. Ovdje možete proširiti zaštitu i na druge uređaje, ako vam pretplata dopušta.

Postavke uređaja

“Privatnost” omogućuje vam konfiguriranje zaštite na društvenim mrežama, ali ne postoje nikakve postavke osim uključivanja i isključivanja za svaki od vaših preglednika. Na ovoj ploči možete otvoriti i karticu preglednika s aktivnom zaštitom plaćanja (ili je aktivirate prečacem na radnoj površini, ako želite).

“Podaci” je kartica za zaštitu od ransomwarea. Konfiguriranje zaštite mape je jednostavno kao imenovanje mapa koje želite zaštititi od nepoznatih programa. Konačno, tu je kartica “obitelj” u kojoj se nalaze sve roditeljske kontrole tvrtke Trend Micro. Na razini Antivirus + Security ne postoji ništa osim ponude za nadogradnju.

Učinak na izvedbu

Da bismo provjerili utjecaj Trend Micro-a na performanse uređaja, proverili smo skeniranja promatrajući njihov utjecaj na brzinu CPU-a. I brzo i potpuno skeniranje imalo je zanemariv utjecaj, što se dobro podudara s općenito pozitivnim performansama na testiranju performansi AV-Comparative u listopadu 2019. (gdje je otkriveno da stvara probleme samo dok su korisnici pokrenuli druge aplikacije).

Učinak test

Sveukupno smo sretni što možemo vidjeti da Trend Micro Antivirus + Security ima glatko i opraštajuće sučelje. Svaka je značajka dostupna u roku od dva klika, a korisnik je prirodno vođen od jednog do drugog. Iako postoje samo tri vrste skeniranja, korisnička ploča za prilagođavanje osigurava da ta tri pokrivaju sve što vam može trebati.

Jedino što Trend Micro od savršenog rezultata drži je ugrađena nadogradnja. Ne trebate dodavati dodatne kartice na vaš korisnički interfejs samo da biste obavijestili korisnike koje značajke još nemaju.

Zaštita

Koristili smo testne datoteke Organizacije za testiranje protiv zlonamjernog softvera (AMTSO) da bismo osjetili učinkovitost Trend Micro Antivirus + na vlastitom uređaju. Imajte na umu da nam AMTSO testovi samo pomažu da dobijemo početni dojam, a mi se u većoj mjeri oslanjamo na rezultate laboratorija za profesionalno testiranje.

Trend Micro uspješno je blokirao ručno preuzetu datoteku zlonamjernog softvera, datoteku zlonamjernog softvera preuzete s pogonom, ZIP-komprimiranu datoteku zlonamjernog softvera, potencijalno neželjenu aplikaciju i datoteku koja je zahtijevala da se spoji na sustav pretraživanja temeljen na oblaku..

Nije uspio uhvatiti krađu identiteta tijekom normalnog pregledavanja, čak i kad je razina internetske sigurnosti postavljena na visoku. Međutim, blokirao je web mjesto za krađu identiteta kada je preglednik otvoren putem Pay Guard-a. Imali su dobar učinak, ali nisu postigli savršen rezultat, jer sigurnost na webu ne bi trebala biti zavisna od korisnika koji se sjećaju otvoriti svoje preglednike na određeni način..

AV-Usporedni

Otišli smo u AV-Comparatives i MRG Effitas da potvrdimo nalaze svojih vlastitih testova. U svom najnovijem testu zaštite od zlonamjernog softvera, provedenom u rujnu 2019., AV-Comparatives su ocijenili kombiniranu ocjenu Trend Micro Internet Security.

Prvo pozitivno: Trend Micro postigao je stopostotnu stopu zaštite, ne dozvoljavajući nikakvom zlonamjernom softveru da unese izmjene u zaštićeni sustav. Dok je povezan s oblakom, otkrio je 97,9 posto testnih paketa zlonamjernog softvera, što ga stavlja u gornju trećinu od 16 pregledanih proizvoda.

Nažalost, kada nije u mreži, stopa otkrivanja Trend Micro-a pala je na neuglednih 20,9 posto – najniži od bilo kojeg komercijalno dostupnog antivirusa. Ovo sugeriše da je Trend Micro Internet Security uvelike ovisan o cloud uslugama i da bi nedostatak dostupnosti na bilo kojem kraju mogao dočarati katastrofu..

Problem je složen s višom od prosječne stope. AV-Comparatives proveo je test zaštite u stvarnom svijetu od srpnja do listopada 2019. tijekom kojeg je Trend Micro Internet Security označio 19 zlonamjernih URL-ova kao sumnjive, što je daleko više od prosjeka osam.

MRG Effitas

MRG Effitas ispričao je nešto drugačiju priču. U svom testu, Trend Micro nije samo pobijedio svoje AV-komparativne brojeve, već je postigao puno bolji rezultat nego kad smo ih zadnji put pregledali prije par godina. U prvom tromjesečju 2018. godine Trend Micro izravno nije dobio certifikat tvrtke MRG Effitas, što je zahtijevalo da antivirusni program u roku od 24 sata otkrije ili blokira najmanje 98 posto prijetnji.

U četvrtom tromjesečju 2019. Trend Micro učinio je puno bolje. MRG Effitas dodijelio je programu bezbjednosti poslovanja Trend Micro-a najviši nivo razine 1, što znači da je koristio autoklokiranje i analizu ponašanja prvog kontakta kako bi zaustavio 100 posto prijetnji. 

Tvrtke za antivirusno testiranje gotovo se uvijek međusobno slažu. Jedine razlike između dvaju testova su izvanmrežna stopa (koju MRG Effitas ne testira) i ogromna razlika u pogrešnom pozitivnom rezultatu. To bi se moglo objasniti činjenicom da je MRG Effitas testirao poslovnu verziju Trend Micro-a, dok je AV-Comparatives testirao verziju za krajnjeg potrošača, ali nije sigurno.

Malo smo skloniji vjerovati AV-komparativima u ovom. Samo jedan program od 12 lažno je blokirao bilo koji od MRG Effitasovih 1.499 testnih uzoraka, zbog čega mislimo da njegov test nije toliko strog koliko bi mogao biti. Srećom za Trend Micro, konsenzus o ostatku njegove zaštitne moći je prilično dobar.

podrška

Podrška tvrtke Trend Micro ima puno zajedničkog s njezinim besplatnim antivirusnim značajkama. Sve što vam treba je ondje, ali se ponekad predstavi u frustrirajućem patchworku zbog kojeg se čini manje nego što jest.

Trend mikro baza znanja

Trend Micro baza podataka započinje vezama na tri opće teme: preuzimanje i instaliranje proizvoda, kupnja proizvoda i pretplata te usporedba značajki različitih proizvoda. Ispod toga vidjet ćete veze na stranice za podršku za svaki određeni proizvod, uključujući one starije koji se približavaju ili su prošli njihov kraj životnog vijeka.

Ako kliknete vezu na bilo koji proizvod, preusmjerit ćete se na stranicu koja vam je, navodno, posvećena pomoći u korištenju tog proizvoda. No, na stranicama za pretplatne proizvode, poput Trend Micro Antivirus + Security, veći dio sadržaja posvećen je prodaji proizvoda. Pronaći ćete video obilaske, upute za instalaciju i veze na druge značajke koje biste možda željeli.

Da biste dobili pomoć, kliknite na jednu od tema navedenih u natpisu “odaberite temu”. Sve će vas odvesti na različita mjesta na web stranici. Na primjer, “popularne teme” odnose se na preuzimanja za korisnički priručnik za svaku razinu pretplate. Ako se pomaknete prema dolje s ovog mjesta, konačno ćete pronaći često postavljana pitanja.

Korisnička podrška

Da bi bili pošteni prema bazi znanja Trend Micro-a, mnoštvo stranica o pojedinim značajkama izravno ide do informacija. Jednom kada pronađete informacije, ona je prilično potpuna. Između njih, dobro napisani korisnički priručnici, jasno ilustrirani videozapisi i opsežna FAQ pokrivaju širok izbor potencijalnih problema.

Podrška uživo

Vaša prva mogućnost za podršku uživo je chat chat Trend Micro-a, Vanessa, s kojim se može kontaktirati putem Facebook Messengera putem veze na dnu početne stranice pomoći (i nekoliko drugih stranica). Unatoč tome što nije čovjek, Vanessa je iznenađujuće dobra u rješavanju korisničkih pitanja.

Ako vam Vanessa ne može pomoći, može doći do impresivnog niza drugih opcija podrške. Možete poslati e-poštu, razgovarati s čovjekom ili zaroniti na korisničke forume tvrtke Trend Micro. Forumi su čisto organizirani, s temama razvrstanim u nekoliko kartica (iako bismo to mogli učiniti bez odjeljka “pohvale”). Nije najaktivnija scena, ali zaposlenik Trend Micro-a odgovara na svaki post.

Trend-Micro-Antivirus-forum

Također se slobodno možete prijaviti. Trend Micro kupuje jedan od naših najdražih trendova u antivirusnom svijetu ne samo što je njegov telefonski broj za podršku učinio dostupnim na web mjestu, već ga je istaknuo. Dostupno je besplatno 12 sati dnevno radnim danima i 24/7 ako planirate pružiti premium podršku.

Razgovarajmo na sekundu o premium podršci. Za 59,95 USD godišnje dobivate telefonsku podršku 24 sata dnevno, jedno uklanjanje virusa, jedan godišnji zdravstveni pregled računala i godinu dana Trend Micro Maximum Security. Međutim, 69,95 USD godišnje nadograđuje vas na neograničeno uklanjanje virusa i provjeru zdravstvenog stanja računala, plus instalacija s daljinskim pristupom.

Općenito, baza znanja Trend Micro-a mogla bi biti puno bolje organizirana (i manje teška u nadmetanju), ali brojne mogućnosti za pružanje podrške uživo stvaraju puno više dobre volje nego što frustrirajući FAQ često gubi. To je lako jedna od najdostupnijih tvrtki za sigurnosni softver, čak i ljudima koji nisu ništa platili.

Presuda

S obzirom na naša prošla iskustva s Trend Micro-om, nismo puno očekivali, ali Trend Micro Antivirus + Security iznenadili su nas na najprijatniji način. Ima vrhunsku zaštitu, temperirano prijateljskim korisničkim sučeljem i posvećenošću pružanju podrške što je moguće pristupačnijoj.

Nekoliko crnih tragova narušavaju njegovu pouzdanost: lažni pozitivni podaci predstavljaju zabrinutost, pa tako i opasnost od naleta na krađu identiteta nakon što zaboravite da pokrenete svoj preglednik uz zaštitu Trend Micro-a. Ipak, Trend Micro je daleko pouzdaniji nego što je bio prije i svakih je četvrtina sve bolji.

Ako ste koristili bilo koji Trend Micro proizvod i imali ste dobro, loše ili jedinstveno iskustvo, javite nam u komentarima u nastavku. Hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map