Revija Avira – Ažurirano 2020

Avira pregled

Avira je jedno od boljih antivirusnih rješenja vani, s pristojnim laboratorijskim rezultatima, fantastičnim sučeljem i dobrim cijenama. Međutim, u ponešto je nedostaje, zaobilazeći ga iz gornjih područja naše ljestvice. Pogledajte cijelu Avira recenziju za detalje.


avira-slajdova-1

avira-slajdova 2

avira-slajdova-3

avira-slajdova-4

avira-slajdova-5

prijašnji

Sljedeći

Avira je snaga antivirusnog programa koja nudi zaštitu u stvarnom vremenu kao i ogroman broj dodatnih značajki. Međutim, to je prilično skupo za prosječnog korisnika i nije prošao svaki test koji su ga sigurnosni laboratoriji bacili. Iako nije napravio naš najbolji antivirusni softver posljednji put, njegovo nedavno poboljšanje mogućnosti podrške možda je poticaj koji mu treba.

U ovom ćemo pregledu Avira detaljno pogledati njegov popis značajki, reći vam vrijedi li cijene i analizirati njegovu jednostavnost korištenja. Zatim ćemo ga pokrenuti kroz vlastite testove i sažeti što laboratoriji moraju reći o svom sigurnosnom paketu. Na kraju ćemo isprobati opcije za korisničku podršku i iznijeti vam cjelokupnu presudu.

Čak i besplatna verzija Avire zapanjuje u svom nizu značajki, ali Avira Prime je vrijedna uprkos visokoj cijeni. Provjerite zašto ovaj program vrijedi skupo i pokušajte s 30-dnevnim besplatnim probnim vremenom.

prednosti & nedostaci

Alternativa za Avira

Značajke

Avira je apsolutno prepuna značajki. Svaki odjeljak aplikacije uključuje poplavu novih opcija za ubrzavanje računala, skeniranje zlonamjernog softvera ili čak ažuriranje upravljačkih programa. Ne samo što donosi tonu luksuznih funkcija na ploču, kao što je ugrađena virtualna privatna mreža, već čini upravljanje računalom zgodnim i jednostavnim, općenito.

Neke od ponuđenih značajki su optimizacije vašeg računala, kao što je ugrađeni nadogradnik za sve vaše upravljačke programe i softver. Svaki upravljački program možete ažurirati ručno, no Avira ih sve okuplja na jednom mjestu, obavješćuje vas koji su zastarjeli i omogućuje vam da ih sve ažurirate jednim klikom. Ovaj program za ažuriranje može vas zaštititi od problema sa sigurnošću koji su ispravljeni popravkom u novijoj verziji programa.

AVIRA vozači

Postoji mala skupina značajki koje se koriste u ovom faktoru praktičnosti. Avira će izbrisati duplikate datoteka, promijeniti profil performansi na prijenosnom računalu, izmijeniti koji se programi pokreću kad vaše računalo radi, pa čak i dopustiti da promijenite postavke privatnosti vašeg računala kako bi se smanjili podaci koji se dijele s trećim stranama. 

Ubrzanje sustava

Sve je to umotano u značajke “ubrzavanja sustava” koje nisu povezane sa sigurnošću, ali će poboljšati način korištenja vašeg računala, općenito..

Jedna od značajki ubrzanja sustava naziva se “hiper pojačanje”. Ova funkcija traje nekoliko sati, ali će u potpunosti optimizirati vaš postupak pokretanja, tako da možete krenuti od ponovnog pokretanja računala do njegove uporabe što je brže moguće..

Avira-hyperboost

Nakon što optimizirate postupak pokretanja hiperpotiranjem, tu su i pojedinačne postavke tako da možete uključiti sve programe koje zapravo želite pokrenuti pri pokretanju, kao i ugrađeni tajmer za vrijeme pokretanja.

Osim ovih značajki, tradicionalniji su alati koje nudi sama Avira. Tu se ubrajaju favoriti za obožavatelje, poput uništavača datoteka i Phantom VPN-a (s besplatnim mjesečnim ograničenjem od 1 GB). Pročitajte našu Phantom VPN recenziju za dublju pokrivenost samog VPN-a i mjesta na kojem on stoji u usporedbi s drugim sličnim uslugama. 

Značajke poput uništavanja datoteka najčešće korisnici traže, a nude ih mnogi viši protuvirusni programi, poput Kasperskog (pogledajte naš pregled Kaspersky Anti-Virus), pa njihovo uključivanje odmah uzdiže Avira nad većim dijelom konkurencije.

Postavke privatnosti

Također imate priliku promijeniti postavke privatnosti na čitavom računalu pomoću Avire. Prikuplja sve postavke na vašem računalu koje mogu procuriti podatke i omogućuju vam uređivanje u samom programu. Ovo uključuje sve programe koji su ugrađeni u vaš operativni sustav, kao što je Microsoft Edge ugrađen u Windows.

AVIRA-privacysettings

Značajke koje se temelje na performansama koje Avira nudi posvećene su tome da vaše računalo bude što brže. Ovo uključuje sredstvo za čišćenje diska, koje uklanja privremene datoteke, datoteke iz predmemorije i ostale datoteke savijanje prostora koje vam se ometaju. 

Iako tehnički nije sigurnosna značajka, to je mjesto na kojem ovaj antivirus svijetli. Avira sadrži toliko korisnih značajki da će vaše računalo biti bolje u svakom trenutku dok prođete kroz njih.

Nakon što to učinite, možete optimizirati profile performansi, ako koristite prijenosno računalo. Ovo je postavka koja već postoji na vašem računalu, ali – poput postavki privatnosti – Avira to prikuplja na jedno mjesto. Postoji čak i mogućnost organiziranja radne površine radi maksimalne produktivnosti.

Avira vatrozid

Jedina značajka koja neobično nedostaje Avira Antivirus je vatrozid. Uz sve dodatne značajke, korisnik može očekivati ​​vatrozid ili barem mogućnost upravljanja zadanim Windows zaštitnim zidom unutar Avire, slično načinu na koji možete upravljati postavkama privatnosti. 

Umjesto toga, gumb vatrozida u programu samo otvara zadane postavke koje dolaze s vašim operativnim sustavom, poput Windows vatrozida. Ovo je nadzor koji se posebno ističe zbog ogromnog broja značajki koje su već uključene.

Avira-nofirewall

Skrivena duboko u postavkama ubrzanja sustava također je usluga šifriranja datoteka. Nejasno je što algoritam šifriranja koristi Avira, ali pročitajte naš najbolji softverski programski vodič za više informacija o vašim mogućnostima šifriranja.

Pregled Avira

Avira Logowww.avira.com

Počinje od 499 dolara mjesečnoSvi planovi

Značajke

Upravitelj lozinki

File shredder

Podrška za više OS-a

Roditeljska kontrola

Čišćenje diska

VPN

profili

Zaštita

Ransomware zaštita

Zaštita web kamere

Praćenje u stvarnom vremenu

Sigurni preglednik

Zaštita od preuzimanja

Zaštita od krađe identiteta

firewall

Operacijski sustav

Windows

MacOS

Linux

Android

iOS

Upotrebljivost

Korisničko sučelje radne površine

Mobilna aplikacija

Proširenje preglednika

podrška

Centar za pomoć

Forum

Live Chat

Telefon

E-mail

Podrška 24/7

Video vodič

Razno

Besplatni plan

cijena

Mnoge najvažnije i najsjajnije značajke Avire nude se čak i u besplatnoj verziji, kao što su osnovna zaštita od zlonamjernog softvera, uništavanje datoteka i ograničeni VPN s 1 GB podataka mjesečno. Besplatni antivirus također uključuje osnovni upravitelj lozinki i ažuriranje softvera, koji ažurira sav vaš softver i upravljačke programe za maksimalnu sigurnost. 

Međutim, preporučujemo da ne upotrebljavate Avirain ugrađeni upravitelj lozinki. Umjesto toga, pogledajte naše najbolje upravitelje lozinki kako biste pronašli onaj koji je pravi za vas.

Sljedeći nivo, Avira Antivirus Pro, nema puno dodataka zbog kojih bi ga vrijedilo. Uglavnom je to pristup podršci telefonu i e-pošti, mada podrška za krađu identiteta i ransomware zasigurno ne šteti kao dodatne značajke (pročitajte savjete za zaštitu ransomwarea). Teško je čak i pronaći njegovu stranicu proizvoda, jer Avira iz očitih razloga čini da gura više razine.

Avira Internet Security čudna je po tome što je jedini nivo koji se nudi bez dostupnosti na više platformi. Dostupna je samo u sustavu Windows. Međutim, automatsko ažuriranje softvera čini ovu nadogradnju vrijednom. Automatski provjerava ima li ažuriranja, tako da je sjajna zaštita od svih podviga koji će se otkriti u budućnosti i kasnije zakrpiti.

Vrhunska ponuda je Avira Prime. To vam omogućuje pristup Pro verziji upravitelja lozinki, neograničeno korištenje VPN-a i mobilnim aplikacijama. Skupo je, posebno u usporedbi s mnogim konkurentima. Na primjer, McAfeejev najskuplji plan je manje od polovice Avirine (više potražite u našoj analizi McAfee Total Protection). 

Međutim, uz sve značajke koje se nude, cijena se isplati. Za dodatnih 30 USD godišnje, ovaj se plan može proširiti na 25 uređaja, što ga čini odličnim izborom za sve one koji imaju potrebu za zaštitom. Međutim, za cijenu je pet uređaja prilično ograničeno (pogledajte AVG Antivirus za primjer slične cijene s neograničenim uređajima).

Za sve plaćene proizvode Avira nudi se 30-dnevno besplatno probno razdoblje, ali to je malo teško pronaći. Na njegovoj web stranici nismo mogli pronaći vezu do skočnog prozora koji se dogodio kada smo uspoređivali proizvode. To vam omogućuje puni pristup svim njihovim plaćenim proizvodima, uključujući opcije za korisničku podršku koje se inače plaćaju iza plaćanja.

Razumljivost

Avira je gotovo potpuno bezbolna za korištenje. Iako imaju toliko značajki, iznenađujuće su dobro organizirani i lako dostupni. Dok su skeniranja na našem testnom računalu usporila značajnu količinu, bila su dovoljno brza da ne predstavljaju veliki problem.

Postupak instalacije bio je brz i jednostavan, pa čak i neupadljiv. Kad se Avira instalira, on se minimizira na malu obavijest o zdravici, tako da možete nastaviti koristiti svoje računalo, prateći njegov napredak..

Avira-installtoast

Nakon što je program instaliran, on vam odmah preporučuje da pokrenete “pametno skeniranje”, slično kao Avast (za usporedbu pročitajte našu recenziju Avast Pro). 

To u osnovi prolazi kroz svaki način na koji Avira može pomoći vašem računalu, uključujući brzo skeniranje zlonamjernog softvera, analizu postavki privatnosti, skeniranje mogućnosti za poboljšanje performansi, pa čak i procjenu programa koji su zastarjeli..

Avira-SmartScan

Nakon što se pametno skeniranje završi, Avira ima početnu crtu za izradu preporuka. Ovo je skeniranje bitno zbog velikog broja značajki koje program nudi. Dati će vam sjajnu predstavu o tome što je sve moguće s Avirom bez da vas preplavi sa izborničkim opcijama, slično kao što je obilazak svega što može ponuditi.

Avira-privacyfixed

Ostatak programa podijeljen je u tri kategorije: sigurnost, privatnost i performanse. Sigurnost je tamo gdje ćete pronaći mogućnosti skeniranja koje su u srži svakog antivirusa. Čak i u ovom jednostavnom dijelu, Avira nudi vrtoglavi broj različitih prilagođenih opcija skeniranja, iako su „brzo skeniranje“ i „potpuno skeniranje“ glavne atrakcije. 

Avira prema zadanim postavkama također planira skeniranje vaših aktivnih procesa svaki dan u ponoć. To možete promijeniti, provjerite sve mogućnosti skeniranja ili dodajte bilo koje zakazano skeniranje iz izbornika “upravljanje skeniranjima”.

AVIRA-allscans

Izvršili smo brzo i potpuno skeniranje na našem testnom računalu kako bismo prosudili njihovu brzinu i CPU upotrebu. Brzo skeniranje potrajalo je samo jednu minutu i iskoristilo CPU potrošnju za nešto manje od 10 posto, što je potpuno razumno. Potpuno skeniranje, međutim, trajalo je nešto više od tri sata i povremeno je potaknulo korištenje CPU-a do 20 posto veće. 

Ovo nije previše strašno, ali nije tako brzo kao neki konkurenti, poput Sophosa (za više informacija pogledajte našu recenziju Sophos Home). Međutim, Sophos je izuzetak, a Avira je izjednačena s ostalim natjecateljima.

Avira-QuickScan

Pored programa za radnu površinu nalazi se i digitalna nadzorna ploča kojoj možete pristupiti putem Avirove web stranice. Sve aplikacije koje preuzmete na svoje uređaje razgovarat će s nadzornom pločom, poboljšavajući opće „zdravlje“.

Avira-digitalhealth

Većina ovdje predloženih poboljšanja su programi poput Phantom VPN i Opera (pogledajte naš vodič o najboljim preglednicima 2020. da biste utvrdili je li Opera prikladna za vas). Postoji i nekoliko proširenja preglednika za značajke, poput sigurne kupovine, i mobilnih aplikacija za bilo koji mobilni uređaj koji imate.

AVIRA-dashboardprograms

Uz količinu sadržaja koji ovaj sigurnosni paket nudi, teško je svaki aspekt učiniti jednostavnim i jednostavnim. Međutim, Avira obavlja divan posao jer aplikaciju čini jednostavnom za istraživanje i intuitivnom za pronalaženje specifičnih značajki.

Proširenja preglednika Avira

Postoje i proširenja kad koristite Avira za poboljšanje sigurnosti u pregledniku i pružanje zaštite čak i na mreži. Usredotočeni su prije svega na privatnost, blokiranje oglasa i pratilaca, a djeluju kao vlastiti internetski sigurnosni paket uz zaštitu već ponuđenu na desktop aplikaciji.

Avira-adblock

Međutim, proširenja sadrže neprimjerenu, skrivenu značajku: usporedbe cijena. Na kompatibilnim web mjestima Avira će prikazati dodatnu alatnu traku s informacijom o povoljnijoj cijeni za taj predmet. Ovo su vrste korisnih, ali pomalo nepovezanih značajki, koje su punjene cijelom Avirom. To će poboljšati sigurnost vašeg preglednika i istovremeno dobiti ponude.

Također je vrijedno napomenuti da su tipke za podršku za Chrome proširenje trenutno pokvarene i ne poduzimaju ništa ili vas vode do stranice 404. Kako je ovo vrlo jednostavna aplikacija, to nije veliko pitanje, ali važna je pažnja na takve detalje.

Avira je korisničko iskustvo s obzirom na količinu značajki koje su upakirane prikladno i dobro organizirano. Jednostavna je instalacija, glatkog izgleda i vodi vas kroz program na intuitivan način. Iako je malo usporio naše računalo tijekom korištenja skeniranja, to je učinilo vrlo dobro u prilagođavanju korisnicima.

Zaštita

Da bismo testirali Avirine sigurnosne ponude, proveli smo ga kroz nekoliko praktičnih ispitivanja i provjerili njegove rezultate u laboratoriju. Testiranje programa vlastitim rukama može vam dati izvrsne podatke, ali laboratoriji koriste stroga testiranja i imaju pristup najsavremenijoj tehnologiji, pa ih koristimo kao zlatni standard antivirusnog testiranja..

Za naše praktično testiranje, prvo smo ga postavili protiv AMTSO-a ili Organizacije za ispitivanje standarda protiv zlonamjernog softvera. Avira nije uspjela blokirati samo stranicu za krađu identiteta (provjerite što je krađa identiteta i zašto je to važno), uspješno je uhvatila svaki drugi dio zlonamjernog softvera i glasnim obavijestima i u cijelosti blokirajući stranicu sa koje je došla..

Avira-blockedpage

Da Aviru provučemo kroz zavoj, također smo koristili alate WICAR koji baca niz eksplozija preglednika na antivirusni program kako bi testirao snagu internetskog sigurnosnog paketa. Od 13 iskorištavanja, Avira ih je blokirala devet i probila četiri. Primjer antivirusa koji može zahvatiti svih 13, pogledajte naš Webroot SecureAnywhere Review.

Iako Avira možda nije naš popis najsigurnijeg antivirusnog softvera, on ima i više nego svoje zaštitno mjesto. S izvrsnim rezultatima u laboratorijima, Aviri možete vjerovati da će vaše računalo biti sigurno.

Rezultati laboratorija

AV-test dao je Avira zvjezdane sigurnosne rezultate. U svom najnovijem testu, Avira je blokirao gotovo svaki iskorištavanje nula dana i sve raširene zlonamjerne programe. Također je bio značajno brži od prosjeka u industriji u gotovo svakom pogledu. Jedino mjesto na kojem je propalo bilo je kopiranje datoteka; one su bile uporno četiri do pet puta sporije od prosjeka u industriji.

AV-Comparatives se slaže s AV testom kada je u pitanju brzina. Njezin najnoviji test performansi pokazuje da se Avira, opet, bori samo s kopiranjem datoteka, sličan Bitdefenderu (pogledajte našu Bitdefender recenziju).. 

Iako je Avira bila rangirana na sredini paketa kada je u pitanju brzina, ipak je dobila najviši rang AV-Comparatives. To više govori o visokoj kvaliteti antivirusnih programa danas nego o brzini Avire općenito.

U testiranju zaštite AV-Comparatives u stvarnom svijetu, Avira je bio jedan od samo dva antivirusna programa koji su blokirali 100 posto zlonamjernog softvera, a također je blokirao samo jednu lažnu pozitivu. Drugi antivirus koji je djelovao gotovo jednako divno je Symantec Norton Security (više potražite u našem pregledu Norton Security 2018).

Konačni laboratorijski testovi na koje se oslonimo su iz MRG-a Effitas. U posljednjoj bankarskoj simulaciji Avira, nažalost, nije certificiran kao sigurna, za razliku od nekih programa, poput ESET Internet Security-a (pročitajte naš ESET NOD32 pregled da biste vidjeli kako spajati Avira na druge načine). 

Iako je Avira Antivirus uspio osigurati laboratorijski uređaj od napada na botnet, nije uspio blokirati niti jedan dio provjerenog financijskog zlonamjernog softvera. Također nije uspio test simulatora, iako je bio u dobrom društvu – svi osim tri testirana antivirusna programa također nisu uspjeli.

podrška

Avira nudi dvije razine podrške: besplatni i plaćeni nivo. Obojica nude određeni oblik izravne komunikacije sa zaposlenicima Avire, ali neposredniji kontakt razumljivo je ograničen na ljude koji daju novac Aviri. Trebali biste biti u mogućnosti pronaći odgovore na svoja pitanja sa svim nivoima podrške, ali ako želite čuti ljudski glas, to će vas koštati.

Na slobodnom nivou imate niz čvrstih članaka sa znanjem, YouTube kanal prepun detaljnih udžbeničkih i obrazovnih videozapisa i aktivni forum zajednice. 

Baza znanja uključuje rješavanje problema za sve pogreške, objašnjenja o različitim značajkama i brze infosheetske podatke nekih proizvoda. Podijeljen je po značajkama radi jednostavne navigacije ili pretraživanja određenog pitanja. Iako su neke veze malo tehničke prirode, nije teško pronaći ono što vam je potrebno.

Avira-pomoć

Forumi su također prilično aktivni i zaposlenici tvrtke svakodnevno odgovaraju na pitanja. Kako je Avira sa sjedištem u Njemačkoj, svaki je forum mješavina engleskog i njemačkog jezika, što može otežati pronalaženje odgovora na vaše pitanje je li već ponuđeno.

Podrška putem e-pošte i telefona nude se samo s plaćenim računima. No ove se opcije nude i na računima pomoću besplatne probe plaćenog proizvoda. 

Telefonska podrška nudi se tijekom dana u srednjoeuropskom vremenu, dok se e-pošta nudi 24 sata dnevno. Oni uopće ne nude mogućnost live chat-a, zaostaju za podrškom koju nude konkurenti poput Trend Micro-a (pročitajte našu Trend Micro Antivirus + recenziju).

Kad smo poslali zahtjev e-poštom, zaposlenik Avire na njega je odgovorio u roku od sat vremena. Međutim, ovo je bila podneva radnim danom, unutar radnog vremena i za Sjedinjene Države i za srednju Europu, gdje se čini da je njihova korisnička podrška. Vaše iskustvo može varirati ovisno o tome kada vam je potrebna podrška.

Avira vodi stranicu podrške na Twitteru koja ne pravi razliku između kupaca koji plaćaju besplatno i u slučaju da vam treba osobni dodir, ali nemaju pristup podršci putem e-pošte. Također, što je neobično, Avira pokreće stranicu Pinterest ako više volite vašu podršku kroz kultivirane igle.

Avira-Pinterest

Iako su dva sloja podrške pomalo nepostojeća, prisiljavajući slobodne korisnike da se oslanjaju na forume zajednice i društvene medije kako bi dobili odgovore, baza znanja je tako dobro održavana da to ne bi trebao biti problem većinu vremena. Osim toga, mogućnosti društvenih medija omogućuju svakom korisniku da razgovara s ljudima o njihovim tehničkim problemima ili pitanjima. 

Uključivanje telefonske podrške, za razliku od nekih manje podržanih programa poput ZoneAlarm (pročitajte našu recenziju ZoneAlarm Antivirus), stavlja Avira na višu razinu od mnogih drugih antivirusnih programa.

Presuda

Avira Antivirus je sjajan program. Ima sve što biste mogli poželjeti iz sigurnosnog paketa, a sadrži značajke za koje niste ni slutili da ih želite, a sve bez da ste zakrčeni ili naduvani.. 

Njegova antivirusna zaštita stoji iznad konkurencije što ga čini zvjezdanom opcijom za čistu zaštitu od zlonamjernog softvera čak i bez dodatnih mogućnosti. Njegova je podrška detaljna i lako je dostupna na mnogim platformama. 

Međutim, njegova cijena stavlja Avira Prime iz cjenovnog raspona većine korisnika, posebno sa toliko pristupačnijih programa zaštite od zlonamjernog softvera danas na tržištu. 

Njegova se višejezična korisnička baza također treba podijeliti u zasebne kanale za korisničku podršku za potrebe upotrebe, tako da ne kopate po njemačkim videozapisima ili postovima na forumu dok tražite odgovor na svoje pitanje.

Iako je Avira solidna opcija za vaše antivirusne potrebe, pogledajte naše druge antivirusne preglede da biste vidjeli protiv čega se bori, ako niste spremni školovati taj novac. Kakva su vaša iskustva s Avirom i zaštitom od zlonamjernog softvera? Javite nam u komentarima. Kao i uvijek, hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map