Pregled protiv virusa Kaspersky – Ažurirano 2020

Pregled antivirusnog programa Kaspersky

Kaspersky je jedno od najvećih imena internetske sigurnosti, ali ima nekih pitanja koja se tiču ​​privatnosti. Ovo je sramota jer je Kaspersky Anti-Virus inače jedna od najboljih usluga u ponudi. Hoćete li je odabrati, ovisi o vama, ali preporučujemo vam da pročitate našu cjelovitu recenziju prije nego što se odlučite.

Kaspersky-klizač-1

Kaspersky-klizač-2

Kaspersky-klizač-3

Kaspersky-klizač-4

Kaspersky-klizač-5

prijašnji

Sljedeći

Kaspersky Anti-Virus nekoliko je puta bio oko bloka otkad ga je Kaspersky Lab objavio prije više od 20 godina. I tvrtka je puno naučila, i to pokazuje. Sigurnosne značajke koje Kaspersky nudi vrhunske su prednosti, po povoljnoj cijeni. Zaštita od Kasperskog od zlonamjernog softvera je izvrsna te se u rezultatima našeg laboratorija svrstava na vrh antivirusnog paketa.

Nažalost, Kaspersky se suočava s nekim pitanjima privatnosti za koje nismo sigurni da su u potpunosti riješeni. Također nedostaje nekoliko važnih opcija za korisničku podršku. Ova izdanja suzdržavaju se od toga da je najbolji antivirus.

U ovom pregledu Kaspersky Anti-Virus razmotrit ćemo sve, od njegovih karakteristika do njegove sigurnosti. Pokrenut ćemo skeniranje, testirati njegovu zaštitu i ući u dubinu njegove povijesti i privatnosti. Nakon svega toga, mi ćemo vam donijeti presudu o tome je li Kaspersky antivirus koji vrijedi pogledati.

Ako i dalje stojite, 30-dnevno besplatno probno razdoblje odlična je opcija da utvrdite sviđa li vam se ponuda Kasperskog.

prednosti & nedostaci

Alternativa za Kaspersky Anti-Virus

Značajke

Kaspersky Anti-Virus je prepun značajki koje nadilaze očekivane mogućnosti skeniranja ranjivosti. S robusnom roditeljskom kontrolom, postavkama privatnosti, pa čak i bankarskom zaštitom, ističe se svojim antivirusnim konkurentima u snazi ​​i fleksibilnosti..

Mnogo malih značajki koje Kaspersky nudi oko središta koncepta privatnosti. Na primjer, Kaspersky pruža zaštitu web kamera kako bi spriječio da se kamera koristi protiv vas. Ovo je jednostavno obavijest da se uobičajeno koristi, ali može se koristiti i za sprječavanje potpune upotrebe web kamere, osim ako ručno ne isključite zaštitu.

Još jedna značajka usmjerena na privatnost je proširenje preglednika Kaspersky. Prema zadanim postavkama prati i govori koliko je pratilaca ugrađeno u stranicu kako biste mogli pripaziti. 

No proširenje preglednika možete nadograditi kroz njegove postavke tako da blokira sve praćenje. Uz to proširenje nudi i svoj sigurni preglednik.

kaspersky-krom

Skriveno u izbornicima također je skeniranje ranjivosti koje će osigurati vaš uređaj kako na razini operativnog sustava, tako i na programskoj razini. Zlonamjerni softver često može zaraziti uređaj tim eksploatacijama, tako da je provjera ranjivosti preventivna mjera.

Povrh ovih zaštita Kaspersky će proširenje analizirati URL-ove i utvrditi jesu li sigurni, a preusmjerit će vas i ako utvrdi da je web-mjesto zlonamjerno. Također uključuje malu količinu blokiranja oglasa, ali pogledajte naše najbolje blokade oglasa za sjajna proširenja koja sve to blokiraju.

Neke od najpopularnijih antivirusnih značajki također su uključene u Anti-virus Kaspersky. Sadrži vatrozid za maksimalnu sigurnost, upravitelj lozinki kako bi se osiguralo da ne upotrebljavate lozinke, pa čak i uništavač datoteka. 

Jedan detalj koji pada glavno je njegov šifrant datoteka; sa samo 56-bitnim enkripcijama, daleko je bolje da preuzmete najbolji softver za šifriranje i zanemarite ovu značajku.

Kaspersky također nudi disk za spašavanje. Ovaj se proizvod može staviti na USB pogon ili CD, a pokrenut će sigurnosno skeniranje nakon pokretanja računala. Ovaj je spasilački disk sjajan za potpuno zaraženo računalo.

Kaspersky VPN i upravitelj lozinki

Popularna antivirusna značajka koju Kaspersky namjerava uključiti je besplatna virtualna privatna mreža ili VPN. To nije baš točno. 

Iako program nudi vezu na Sigurnu vezu, Kasperskyvo VPN rješenje, ovaj je proizvod potpuno odvojen od čak najskupljeg antivirusa Kasperskog. Možemo vas voditi prema najboljim dobavljačima VPN-a da nadoknadite ovu nedostajuću značajku.

S druge strane, upravitelj lozinki je uključen u Kaspersky Total Security. Otkrili smo da je to dobar izbor za zaštitu lozinke, ali zaostao je za nekim od svojih antivirusnih konkurenata u podršci i značajkama. Da biste detaljno pogledali ovu značajku, pogledajte našu recenziju Kaspersky Password Manager.

Kaspersky siguran novac

Kaspersky zaista sjaji kada je u pitanju njegova bankarska zaštita, tukući antivirusne konkurente, poput F-Secure (pogledajte našu recenziju F-Secure). 

Kaspersky Safe Money siguran je preglednik koji možete koristiti za pristup bankarskim web mjestima ili za unos podataka o plaćanju. Ako pokušate pristupiti tim web lokacijama u uobičajenom pregledniku, od vas će se zatražiti da koristite zaštićeni preglednik Kaspersky.

Kaspersky-safemoney upozoravanje

Možete stvoriti i popis oznaka u svom stolnom programu. Na taj način možete izuzeti određene web stranice iz zaštićenog preglednika ili ih blokirati za učitavanje ako niste zaštićeni.

kaspersky-safemoney-Nadzorna ploča

Zaštićeni preglednik čuvat će vaše bankovne i podatke o plaćanju kako bi se spriječio mogući zlonamjerni softver na mreži. Kaspersky čak uključuje zaslonsku tipkovnicu kako bi sprečio bilo koju tipkovnicu koja vam se može dogoditi pomoću tipki.

Kaspersky Safe Kids

Roditeljski nadzor koji nudi Kaspersky intenzivan je i nadilazi jednostavno filtriranje weba poput svojih konkurenata, poput Sophos Home-a. Dolazi s besplatnom aplikacijom koja se može instalirati na uređaj vašeg djeteta i kojom se upravlja putem web lokacije Kaspersky.

Kad ga instalirate, Kaspersky će vam dati više podataka o svom djetetu nego što će vam ikada trebati. Možete pratiti njihovu lokaciju i blokirati web mjesta putem imena, kategorije ili jednostavno blokirati sav pristup internetu.

Ako je djetetu onemogućen pristup web mjestu, dobit ćete obavijest i čak mu možete dati dopuštenje za tu određenu web stranicu u stvarnom vremenu. Uz web filtriranje i internetsku sigurnost, Kaspersky nudi mogućnost nadziranja i ograničavanja vremena zaslona vašeg djeteta.

Kaspersky-log

Ovi zamršeni sigurnosni alati omogućuju vam veliku kontrolu nad onim što djetetu pristupa u internetskom pregledniku i nad onim aplikacijama koje koriste. Kaspersky svojim korisničkim sučeljem preporučuje najbolje načine iskorištavanja svih ovih informacija.

Međutim, ako smatrate da je potrebno u potpunosti zaključati uređaj – što ga čini neupotrebljivim dok opet ne dođete do njega – imat ćete tu sposobnost pomoću ovih kontrola. Kaspersky će vas čak obavijestiti ako je vaše dijete napustilo određeno područje ili je ako na Googleu traži nešto upitno..

Pregled značajki Kaspersky Antivirus

Logotip Kaspersky Anti-Viruswww.kaspersky.com

Počinje od 500 $ mjesečnoSvi planovi

Značajke

Upravitelj lozinki

File shredder

Podrška za više OS-a

Roditeljska kontrola

Čišćenje diska

VPN

profili

Zaštita

Ransomware zaštita

Zaštita web kamere

Praćenje u stvarnom vremenu

Sigurni preglednik

Zaštita od preuzimanja

Zaštita od krađe identiteta

firewall

Operacijski sustav

Windows

MacOS

Linux

Android

iOS

Upotrebljivost

Korisničko sučelje radne površine

Mobilna aplikacija

Proširenje preglednika

podrška

Centar za pomoć

Forum

Live Chat

Telefon

E-mail

Podrška 24/7

Video vodič

Razno

Besplatni plan

cijena

Kaspersky se fokusira na dodavanju značajki, a ne uređaja, jer plaćate više novca. No, nudi različite planove od tri uređaja sve do 10 za svaki nivo, sa sličnim podešavanjima cijena bez obzira na kojem se programu nalazite.

Najosnovniji sloj, Kaspersky Anti-Virus, aplikacija je barebones. Uključuje zaštitu od zlonamjernog softvera koju biste očekivali od bilo kojeg antivirusnog programa, ali nijednu osobinu privatnosti, bankarstva ili roditelja koju nude viši nivoi. S gotovo 60 dolara godišnje, Kaspersky Anti-Virus zaista ne vrijedi.

Sljedeća razina je Kaspersky Internet Security. Ovaj sloj nudi osnovne roditeljske kontrole, sa značajkama kao što su web filtriranje i blokiranje računalnih igara u određeno vrijeme. Također uključuje zvjezdani preglednik zaštićen sigurnim novcem i niz zaštite privatnosti. 

Kaspersky Internet Security odličan je izbor za ljude koji traže maksimalnu antivirusnu sigurnost bez probijanja banke.

Posljednji sloj, Kaspersky Total Security, uključuje nekoliko najluksuznijih značajki koje Kaspersky može ponuditi. Omogućuje potpunu roditeljsku kontrolu, uključujući geofiting i zaključavanje uređaja. Također uključuje svoj besplatni ugrađeni upravitelj lozinki i pohranu šifriranih datoteka. Kaspersky Total Security cijeli je paket, a njegova cijena to odražava.

Odabir sloja doista ovisi o značajkama koje su vam potrebne, ali Kaspersky Internet Security dobro je mjesto. Dobit ćete najbolje od oba svijeta ako preuzmete izbor s našeg popisa najboljih upravitelja lozinki i koristite softver za šifriranje s duljim, sigurnijim ključem..

Međutim, ako vam trebaju robusni roditeljski nadzor s geofitingom i zaključavanjem uređaja, dodatni trošak možda se isplati. Kaspersky Total Security ima 30-dnevno besplatno probno razdoblje pa ne oklijevajte pokušati.

Razumljivost

Kaspersky je dobro dizajniran. Uspijeva izgledati glatko i minimalistički, ne skrivajući svaki aspekt programa iza izbornika, i lako je navigaciju i upotrebu. Međutim, s toliko mnogo značajki, bilo je malo teško pronaći svaku.

Instalacija je bila vrlo jednostavna i jednostavna, bez ikakvih prepreka na cestama, mada zahtijeva i adresu e-pošte za svoje alate temeljene na web mjestu. Jedini problem s kojim smo se suočili je njegova stranica za preuzimanje nespojiva s preglednikom Google Chrome. Korištenje Internet Explorera za preuzimanje bilo je čudno, jer je roditeljsko web filtriranje jasno da djeluje samo na Google Chromeu.

Nakon što je instaliran i postavljen, nadzorna ploča je lako utvrditi. Gornja trećina zaslona je pregled, koji vam daje do znanja da li postoji nešto što treba vašu pažnju.

kaspersky-Nadzorna ploča

Ispod toga nalazi se osam jasno razdvojenih kategorija. Svakom se značajkom upravlja ili putem jedne od tih veza ili se može pokrenuti klikom na nju. Iako se gotovo svi značajni sadržaji programa mogu izmijeniti putem aplikacije Kaspersky, neke značajke imaju svoju primjenu.

Kaspersky također osigurava detaljne detalje o tome što svaki dio antivirusa čini. Znak “?” simbol u naslovnoj traci potpuno je rušenje svega što program nudi, a u svakoj postavci nalaze se detaljna objašnjenja svake sigurnosne značajke.

Iako postoje postavke za svaku pojedinu značajku koju Kaspersky nudi, one su postavljene prema zadanim postavkama na način koji ima smisla. Na primjer, kada smo testirali roditeljski nadzor, Kaspersky je automatski postavio web filtriranje za najčešće blokirane web stranice. Sve je postavljeno tako da ga možete samo uključiti i zaštititi.

Skeniranje

Kaspersky nudi nekoliko sigurnosnih skeniranja prema zadanim postavkama: potpuno skeniranje, brzo skeniranje, selektivno i vanjsko skeniranje uređaja. Ovo je više nego dovoljno opcija za većinu ljudi, mada ne sasvim na razini Avirinih mogućnosti skeniranja (pročitajte naš Avira pregled). Selektivno skeniranje korisniku omogućuje skeniranje pojedinačnih datoteka.

Ovdje je zanimljiv detalj da istodobno možete pokrenuti više sigurnosnih skeniranja. To je vrlo neuobičajeno u antivirusnom softveru i nije nešto što radite vrlo često, ali ipak je to dobrodošao dodatak.

Kaspersky skeniranje

Izvršili smo brzo i potpuno skeniranje kako bismo testirali njegovu brzinu i utjecaj na našem testnom računalu. Oba su ispitivanja bila brža od prosjeka, a brzo je trajalo manje od jedne minute, a potpuno skeniranje trajalo je samo dva i pol sata.

Oba sigurnosna skeniranja imala su približno isti učinak na performansama našeg računala, s približno 15 do 20-postotnim porastom CPU-a. To je ponekad postiglo i do 30 posto više prilikom potpunog pregleda. Iako ovo računalo neće učiniti neupotrebljivim, ono je sigurno uočljivo i nigdje nizak učinak od konkurencije, poput Webroota (pročitajte naš Webroot SecureAnywhere pregled).

Zaštita

Koristili smo dvostruki pristup ispitivanju sigurnosti Kasperskog. Prvo smo testirali neke uobičajene podvige pomoću vlastitih uređaja. Drugo, pregledali smo njegove rezultate laboratorija iz AV-testa, AV-komparativa i MRG Effitasa kako bismo vidjeli kako se slaže s konkurencijom.

Iako je važno nabaviti softver i pušiti gume, zlatni standard sigurnosti nalazi se laboratorijskim testovima treće strane. Iz tog razloga im pridajemo veću težinu u našem antivirusnom bodovanju.

Kaspersky često sudjeluje u laboratorijskim testovima, tako da su njegovi sigurnosni rezultati vrlo ažurni. U izvješću kompanije AV-Test iz prosinca 2019., Kaspersky se suprotstavio brojnim drugim antivirusnim programima. Kaspersky se izvrsno snašao u svemu što su bacili na to.

Blokirao je 100 posto napada nula dana i široko rasprostranjenog zlonamjernog softvera, bez ikakvih lažnih pozitivnih rezultata. Kaspersky je također bio brži od prosjeka u industriji u svakom aspektu upotrebe, osim što je pokrenuo popularne web stranice na kojima je bio sporiji za oko 5 posto. To je poboljšanje u odnosu na test iz travnja 2018., gdje je bio 7 do 8 posto sporiji.

Kaspersky je bio posebno brz kad je u pitanju instaliranje često korištenih aplikacija, uz golemu nadogradnju performansi iz svog testa za 2018. godinu. Jasno je da je u proteklih nekoliko godina donijelo velika poboljšanja, što je dobro vidjeti.

AV-Comparatives su također testirali Kaspersky kroz testove u listopadu 2019. Kaspersky rezultati u njegovom testiranju performansi bili su vrlo dobri, pobijedivši gotovo svaki antivirus, osim ESET NOD32 i McAfee (pogledajte naš pregled McAfee Total Protection).

Test zaštite bio je malo manje impresivan. Iako je Kaspersky blokirao više od 99 posto svih zlonamjernih programa, AV-Comparatives i dalje nije dodijelio Kasperskyvom najvišem sigurnosnom mjestu. Ovo za Kasperskog nije nužno velik problem; to je više izjava o tome koliko je trenutno antivirusno polje u zaštiti od zlonamjernog softvera.

MRG Effitas bankarska simulacija

Kaspersky se zaista isticao kad je riječ o sigurnosnoj analizi MRG Effitas. U svojoj neumoljivoj bankarskoj simulaciji, Kaspersky je bio jedan od rijetkih antivirusnih programa koji je certificiran za internetsko bankarstvo. Otprilike polovina antivirusnih programa testiranih za ovu certifikaciju prolazi.

Pored certifikacije, MRG Effitas je simulirao i “otmicu događaja” u bankarstvu. To znači da je zlonamjerni korisnik kompromitirao vašu bankarsku ili platnu web stranicu, presrećući podatke o plaćanju i umjesto toga ih šalje na svoje poslužitelje.

Kaspersky je bio među trojicom koji su se uspješno branili protiv ovog napada. Samo su konkurenti poput Nortona bili na istoj razini kao i Kaspersky (pogledajte našu recenziju Norton Security).

Hands-on testiranje

Naše praktično testiranje koristilo je AMTSO-ove sigurnosne alate za provjeru najčešćih oblika zlonamjernog softvera. Kaspersky je prošao s lakoćom. To je posebno impresivno kada je u pitanju stranica za krađu identiteta, koju vrlo malo antivirusnih programa blokira.

Kaspersky-url-blokiran

Zatim smo testirali niz uobičajenih eksploatacija preglednika pomoću WICAR-a. Od 13 eksplozija, Kaspersky ih je blokirao. Ovo je primjeran rezultat koji odgovara onome što smo vidjeli iz gotovo svih laboratorijskih ispitivanja.

Kaspersky i ruska briga

Kaspersky se nalazi u jedinstvenom položaju kada je riječ o pitanjima privatnosti. 2017. godine vlada Sjedinjenih Država odlučila je prestati raditi s tvrtkom zbog bojazni da antivirus ima veze s ruskom vladom. Ova veza riskirala bi propuštanje korisničkih podataka jer je ruski zakon mnogo manje zaštitnički nastrojen prema takvim podacima nego što je to slučaj sa Sjedinjenim Državama ili Europom.

Od tada je tvrtka poduzela niz koraka kako bi uvjerila svoje korisnike da nije povezana s ruskom vladom. Otvorio je dva „centra za transparentnost“ posvećenih dopuštanju pouzdanim partnerima da pregledaju njegov izvorni kod, a planira otvoriti još dva u skoroj budućnosti.

Uz to, Kaspersky je mnogo svojih podataka prenio u Švicarsku. Ovo štiti Kasperskog od bilo kojeg ruskog zakona koji ga može natjerati na otkrivanje podataka o klijentima. Europski podaci u potpunosti se prenose, ali američki i kanadski podaci bit će premješteni ove godine.

Revizija SOC 2

Pored toga, Kaspersky je objavio SOC 2 Tip 1 reviziju svojih privatnih sustava. Za razumijevanje težine ove revizije, važno je razumjeti što obuhvaća i što ne obuhvaća.

Revizija SOC 2 tipa 1 sastoji se od procjene kontrola organizacije. To ne uključuje nijednu analizu jesu li se pravilno slijedi. Revizija SOC 2 tipa 2 je stroža, uključujući sve vrste revizije tipa 1 i procjene kontrola koje se koriste u određenom vremenskom periodu. Uobičajeno je da organizacije dobivaju ove procjene uzastopno.

Tvrtka trenutno nije objavila izvješće tipa 2. Kontaktirali smo tvrtku da bismo je pitali o tome, a predstavnik nas je uvjerio da je u dugoročnim planovima tvrtke da sljedeći korak u sigurnosti učini..

Za Kaspersky, njegova zaštita rezultat je kombinacija testiranja drugih proizvođača, našeg praktičnog iskustva i brige o privatnosti. Nismo u potpunosti uvjereni u to da je njegova kontrola privatnosti dovoljna za povezanost tvrtke s Rusijom. 

Međutim, i njegovi laboratorijski testovi i naše praktično iskustvo bili su sjajni i, ako ne zbog privatnosti, Kaspersky bi napravio ponudu za najsigurniji antivirus..

podrška

Čini se da su opcije podrške za Kaspersky kao da su stvorene za poslovne korisnike bez zastarjelosti, poput ZoneAlarma (pogledajte našu recenziju ZoneAlarm Antivirus). To može biti dobra stvar s nizom alata za web sigurnost. Baza znanja – prva linija obrane kad korisnik naiđe na antivirusni problem – dijeli se po proizvodu.

Kas-baze znanja

Forum za podršku je također vrlo aktivan, i zaposlenici tvrtke Kaspersky i posvećeni kupci odgovarali su u roku od dana na bilo koja pitanja. Međutim, učinilo nam se čudnim da je forum ponudio svaku stavku izbornika i na engleskom i na ruskom. Kaspersky pita vaš jezik prilikom stvaranja računa, pa izgleda trivijalno provjeriti tu postavku prije nego što se odlučite koji jezik prikazati.

Internetski antivirusni alati tvrtke Kaspersky jedinstvena su značajka Kasperskyjeve korisničke podrške. Ako niste u blizini jednog od uređaja na kojima je antivirus instaliran, na stranici za podršku možete skenirati pojedinačne datoteke na viruse.

Kas-virusdesk

Tu je i odjeljak o uklanjanju ransomwarea, što je posebno korisno ako su svi vaši uređaji zaraženi ransomware-om i ne možete pristupiti Kaspersky desktop aplikaciji. Prije no što dođete do te točke, potražite naše savjete za zaštitu protiv računa.

Ako trebate razgovarati s stvarnim čovjekom da biste riješili svoj problem, Kaspersky također ima podršku za e-poštu. Iako nije 24/7, poslali smo kartu vikendom navečer i dobili smo odgovor sljedeći dan, tako da sati nisu samo 9 do 5 u radnim danima.

Kaspersky nudi podršku za Twitter i, što je neobično, podršku za Facebook. Kaspersky također nudi telefonski broj, ali podrazumijeva da ga trebate koristiti samo za probleme s kupnjom ili pretplatom na uslugu, za razliku od konkurenata poput Bitdefendera (više potražite u našem pregledu Bitdefender Antivirus)..

Sve u svemu, podrška Kasperskog je solidna i odgovorit će na vaša pitanja pouzdano i relativno brzo. Široki spektar načina na koji se obratite podršci znači da možda nećete propustiti ni opcije koje nedostaju, poput chata uživo i telefona (pogledajte našu Trend Micro Antivirus + recenziju za antivirus koji se ističe na ovom području).

Presuda

Kaspersky je okosnica antivirusnog svijeta i možemo vidjeti zašto. Njegova je zaštita od zlonamjernog softvera vrhunska, te je jednostavan za navigaciju i obiluje sigurnosnim značajkama. Međutim, njegov nedostatak besplatnog antivirusnog plana znači da će vas nabaviti te značajke (pogledajte naš najbolji besplatni pregled antivirusa).

Također smo i dalje zabrinuti zbog ishoda koji se tiče njegovih privatnosti. Kasperskyje dosadašnje akcije bile su uvjerljive, ali ne i konačne. To ostavlja mjesta sumnji, a to je nepotrebno kada jednostavno možete koristiti antivirus koji nema tih problema.

Iako se privatnost odnosi na to da Kaspersky Anti-Virus ne uspije za najbolji antivirusni softver, definitivno je to dobar izbor za njegove značajke i bankarsku zaštitu. Što mislite o antivirusu Kaspersky, Kaspersky Internet Security ili Kaspersky Total Security? Javite nam se u komentarima. Kao i uvijek, hvala na čitanju.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me