Pregled potpune zaštite McAfee – ažurirano 2020

Pregled potpune zaštite tvrtke McAfee

McAfee jedno je od najstarijih imena u antivirusu i to s dobrim razlogom. Najnovija iteracija svog Total Protection paketa možda je najbolja dosad, s gotovo 100 posto zajamčenom zaštitom od virusa. Provjerite naš cjeloviti pregled McAfee Total Protection da biste vidjeli da nisu sve one sjajne boje zlata.


najbolje-antivirusnom recenzije

McAfee je među najboljim antivirusnim softverom koji možete kupiti, barem za novac. Posljednjih godina bilježi se poboljšanje rezultata u laboratorijima. Uspjeh ili doseže 100-postotne performanse na kraju antivirusnog programa nudi upravitelja lozinki i sigurno spremanje datoteka kako bi zaokružio paket Total Protection.

U ovom pregledu McAfee Total Protection mi ćemo pogledati neke od tih rezultata i sami izvaditi softver za testni završetak. Prije izricanja presude razgovarat ćemo o značajkama, cijenama, prilagođenosti korisnicima, zaštiti i podršci.

Smatramo da je McAfee Total Protection dobra vrijednost ako je kupujete na više strojeva. To je pokazalo dobar broj u našim praktičnim testovima i dobro se rangiralo u neovisnim laboratorijima, ali moglo bi upotrijebiti neki posao naklonosti prema korisniku. Pročitajte naša mišljenja o McAfee Total Protection.

Alternativa za McAfee Total Protection

prednosti & nedostaci

Značajke

Jezgra Mcafee Total Protection je antivirus, koji skenira vaše datoteke na korupciju. Total Protection omogućuje, osim toga, web praćenje, automatska ažuriranja i upravljanje lozinkom.

True Key je upravitelj lozinki, alat koji obično izvodi 19,99 USD godišnje za 10 000 unosa, što može biti neograničeno. Total Protection uključuje pet licenci menadžera besplatno, obično vrijednu 99,99 USD, a mi smo impresionirani izvedbom.

McAfee-Istina-Ključ

U usporedbi s najboljim upraviteljima lozinki, True Key je dovoljan, ali nije zapanjujući. Dobijate čisti interfejs sličan LastPassu (pročitajte našu LastPass recenziju) i dvofaktorske mogućnosti provjere autentičnosti, ali ne podržavaju najbolje 2FA aplikacije.

True Key je lijep dodatak, ali preporučujemo Dashlane-u (pročitajte našu Dashlane recenziju) za poslove upravitelja lozinkom.

Također imate web praćenje u stvarnom vremenu. McAfee će filtrirati web mjesta dok im pristupate, kao i skenirati datoteke prije preuzimanja. I u rezultatima Google pretraživanja vidjet ćete malu ružnu oznaku za potvrdu.

Testirali smo koliko je praćenje web učinka dalo rezultate i nismo mogli otkriti ništa smisleno. Bilo je neznatnih promjena za svaki test, ali trebali biste vidjeti malo da nema utjecaja na brzinu.

Web nadzor također uklanja tragače i kolačiće i dolazi s roditeljskim nadzorom. Roditeljski nadzor isključen je prema zadanim postavkama, ali možete ga uključiti na kartici “privatnost” korisničkog sučelja za postavljanje ograničenih web lokacija.

McAfee-brzo čišćenje Postavke

Total Protection vrši automatska ažuriranja za vas sve dok to dopustite. Kad god pokrenete skeniranje, McAfee će provjeriti ima li ažuriranja aplikacija. Lijepo je imati središnje mjesto za nadogradnje.

Naša omiljena značajka je McAfee Shredder. Poput drobilice papira, ovaj alat obriše vaše osjetljive digitalne podatke. Možete uništiti bilo koju mapu, ali McAfee je prema zadanim postavkama usmjeren prema vašem košu za recikliranje.

McAfeeu nije jasno što Shredder radi, ali ako bismo morali nagađati, to bi bilo prepisivanje binarnog pogona na pogon. Čak i kada stavku uklonite iz kante za recikliranje, lukavi haker može je rekonstruirati pomoću forenzike tvrdog diska.

Shredder vjerojatno obavlja sličnu funkciju kao i Dban, prepisuje binarnu datoteku, tako da izbrisana datoteka ne može biti spojena ponovo.

Pregled značajki ukupne zaštite tvrtke McAfee

Logotip ukupne zaštite McAfeewww.mcafee.com

Počinje od 208 dolara mjesečnoSvi planovi

Značajke

Upravitelj lozinki

File shredder

Podrška za više OS-a

Roditeljska kontrola

Čišćenje diska

VPN

profili

Zaštita

Ransomware zaštita

Zaštita web kamere

Praćenje u stvarnom vremenu

Sigurni preglednik

Zaštita od preuzimanja

Zaštita od krađe identiteta

firewall

Operacijski sustav

Windows

MacOS

Linux

Android

iOS

Upotrebljivost

Korisničko sučelje radne površine

Mobilna aplikacija

Proširenje preglednika

podrška

Centar za pomoć

Forum

Live Chat

Telefon

E-mail

Podrška 24/7

Video vodič

Razno

Besplatni plan

cijena

Antivirus nije ono što je nekad bio: sigurnost za jedno centralno računalo za kuću. Sada, uz više prijenosnih računala, pametnih telefona i tableta, antivirus treba podržavati više računala.

McAfee se držao ovog trenda i u skladu s tim cijene svoje proizvode. Totalna zaštita nije skupa za pojedinog korisnika, ali najbolja cijena dolazi kada je kupite za više računala.

Stopa od 24,99 USD za jedan uređaj nije loše. Jeftiniji je od Nortonovog Osnovnog plana (pročitajte našu recenziju Norton Antivirus) i dolazi s više novca za vaš novac, barem prvu godinu. Jednom kada dođe vrijeme obnove, cijene izlaze čak i van.

Preporučujemo da idete s planom za pet ili 10 uređaja. To je ispod 10 USD po stroju i dobivate iste značajke. Uređaji uključuju bilo koji pametni telefon, tablet ili računalo i svi se sinkroniziraju kad otvorite sučelje McAfee.

Uvodne stope su neke od najboljih koje smo vidjeli, ali McAfee ne impresionira obnavljanjem. Cijena ovisi i o tome gdje kupujete. Na primjer, plan jednog uređaja na McAfee web mjestu iznosi 54,99 USD, dok je isti plan u McAfee prodavaonici 24,99 USD.

Stope obnove su obje.

McAfee ne nudi besplatni antivirusni softver ako nije unaprijed instaliran na vašem računalu. Čak i tada, morat ćete je obnoviti. Međutim, ona nudi 30-dnevno suđenje potpune zaštite bez traženja podataka o kreditnim karticama.

Razumljivost

McAfeeevo sučelje je varljivo jednostavno. Jednostavno je lupati okolo, ali pronaći ćete sve potrebne alate kada se guma susretne s cestom.

Osobito je to kako McAfee odluči organizirati informacije u korisničkom sučelju. Imate pet kartica na vrhu prozora za skeniranje, privatnost, upotrebu weba i postavke računa. Peta vas vraća na početnu stranicu. Na tim će se karticama pronaći brze veze do značajki poput ažuriranja aplikacija i upravitelja lozinki.

McAfee-Total-zaštita-sučelje

Nakon što se prilagodite sučelju, to je jednostavno kretanje, ali mislimo da postoji bolji način za postavljanje korisničkog sučelja. McAfee koristi previše prostora da vam pokaže značajke, a nedovoljno za vaš sigurnosni status.

Da biste pokrenuli skeniranje, kliknite karticu pod nazivom “Sigurnost računala”. Pri dnu prozora pritisnite gumb “pokreni skeniranje”. Možete obaviti brzo ili potpuno skeniranje. Brzo skeniranje traži probleme u Windows procesima, datotekama za pokretanje i uobičajenim područjima za eksploataciju, dok će se cijelo skeniranje provesti kroz sve datoteke na svim tvrdim diskovima.

McAfee-Scan-postavke

Aplikacija je dostupna na Windows-u, macOS-u, iOS-u i Androidu. Možete dodati nove uređaje na svoj račun u korisničkom sučelju klikom na “zaštiti više uređaja” na kartici Početna. Nakon što kliknete na to, McAfee će vam poslati e-poštu za preuzimanje Totalne zaštite na drugom uređaju.

Većina sučelja pronađena je klikom na ikonu zupčanika. Ovdje možete promijeniti sve McAfee-ove postavke, od skeniranja u stvarnom vremenu do praćenja weba. Preporučujemo da prođete ove opcije jer je to glavna kontrola koju imate nad McAfeeom.

McAfee-Total-zaštita-postavke

Izvan korisničkog sučelja, većinu svog vremena provodit ćete s istinskim Chrome tipkom proširenja i ikonom McAFee ladice. Nažalost, ta dva dijela usluge ne ostaju tamo gdje bi trebala.

Kada konfigurirate McAfee, radna površina će biti bombardirana s velikim brojem skočnih prozora. Sve, od dodavanja nove lozinke do instaliranja Chromeovog proširenja, zahtijeva odvojeni skočni prozor koji se zadržava dok ga ne zatvorite.

McAfeevo zeleno kaljenje pored rezultata pretraživanja neugodno je. Ako stvarno gledate korake na mreži, u redu je, ali odlučili smo isključiti proširenje.

Nadgledanje preglednika i lokalnih datoteka u stvarnom vremenu dobro funkcionira. McAfee se učitavao tijekom ove recenzije i primijetili smo da se performanse ne smanjuju. No, računalo usporava na puzanje, dok skenira. Obožavatelji se dižu kao da su na posljednjem dahu i sve djeluje tromo.

Ima smisla, kako McAfee prolazi kroz svaku datoteku, ulazak u registar i još mnogo toga, kako bi se uvjerio da ne postoji ništa što ne bi trebalo biti. Zbog toga preporučujemo pokretanje skeniranja noću. McAfee može isključiti vaš stroj nakon što je skeniranje dovršeno.

Zaštita

Koristimo rezultate laboratorija, u kombinaciji s praktičnim testiranjem, kako bismo vidjeli koliko vas Total Protection pokriva. Koristit ćemo naše primjere iz stvarnog svijeta kao primarni faktor, ali kako ovi testovi ne mogu obuhvatiti sve, posavjetovat ćemo se i sa neovisnim laboratorijima.

Koristili smo standardnu ​​testnu datoteku Eicar da vidimo može li antivirus obavljati svoju imenjačku funkciju. Ne iznenađuje što je McAfee blokirao datoteku i odmah je uklonio s našeg stroja.

Zatim smo se uputili na Wicar koji testira koliko antivirus provodi zaštitu web stranica. McAfee je blokirao 100 posto od 13 testova na Internet Exploreru i Firefoxu. Pretpostavljamo da bi bio i na Chromeu, ali prvo je u njega ugrađena zaštita ugrađena u preglednik.

McAfee-web-savjetnik-zaštitu

AntiTest smo iskoristili za dublje isprobavanje uobičajenih eksplozija u trojanima. Na popisu su keylogger, međuspremnik i uređivači registra. McAfee je blokirao i uklonio aplikaciju kad smo je pokušali pokrenuti. Nakon što su je dodali kao iznimku, testovi su se odvijali bez štucanja.

McAfee je također zaštićen od naših phishing testova, ali većina modernih računa e-pošte ionako već ima zaštitu od toga.

Nakon nekih preliminarnih ispitivanja prešli smo na rezultate laboratorija. AV-test otkrio je da je McAfee Internet Security, usluga uključena u sustav Total Protection, uspješna protiv napada zlonamjernog softvera nula dana, a 100 savršeno protiv široke zaštite od zlonamjernog softvera..

Taj je rezultat niži od prosjeka u industriji od 99,5 posto.

MRG Effitas pronašao je različite rezultate. McAfee je i dalje postavljao pristojnu zaštitu, ali nije uspio blokirati pravi financijski botnet od bilježenja podataka o korisničkom imenu i zaporki. McAfee je, međutim, dobro prošao u svim svojim simulacijama zlonamjernog softvera.

Testovi AV-Comparativea pokazuju da su obje ove izvedbe zajedno. AV-Comparatives je u svom junskom izvješću o performansama utvrdio da je McAfee bio 99,6 posto učinkovit u odnosu na svoje testove, s zanemarivih triju lažnih pozitivnih rezultata od 80 mogućih.

Zaštita je dobra, ali nije najbolja. McAfee je zabilježio porast rezultata u laboratorijima u posljednjih nekoliko godina, ali nije pogodio ultra sigurni antivirus poput Webroota (pročitajte naš antivirusni pregled Webroota).

podrška

McAfee nudi live chat i podršku putem telefona, kao i bazu znanja i forum u zajednici. Ako imate tehnički problem, možete preuzeti i alat za rješavanje problema koji će skenirati vaše instalacijske datoteke i popraviti oštećene.

Bazu znanja možete skenirati tako da otvorite McAfee-in odjeljak za podršku i odaberete područje na kojem vam treba pomoć. Ne postoji jasna organizacija članaka. Možete odabrati svoj proizvod i područje gdje vam je potrebna pomoć nakon čega se nalazite lijevo do trake za pretraživanje i kotača miša.

McAfee-Baza

Članci su u njihovim uputama jasni, ali ne pružaju nikakvu vizualnu referencu.

Za uobičajena pitanja preporučujemo korištenje virtualnog pomoćnika. To je agent za podršku AI koji koristi bazu znanja da vas vodi kroz sve probleme koji imate. Nije savršeno, kao što AI rijetko jeste, ali posao obavlja zbog jednostavnih zadataka.

McAfee-Virtualni asistent

Forum je bolje mjesto za temeljite teme. To je konglomerat tehničara koji govori o sigurnosti. Ako ste se ikada pokrali oko ovakvih foruma, znat ćete da su i oni aktivni.

McAfee-Forum

Ako ste na suprotnoj strani spektra i ne možete upravljati računalom izvan svog preglednika, McAfee nudi TechMaster. To je plaćena usluga za instaliranje softvera, rješavanje problema i uklanjanje virusa. Ipak je skupo.

Chat i telefonska podrška korisni su i brzi. Trebali biste biti povezani s agentom u roku od nekoliko minuta, ali to bi moglo biti i dulje, ovisno o opterećenju. Ako na vaše pitanje nije odgovoreno, možete predati zasebnu kartu McAfeeu koja je nagomilana u redu prioriteta kako bi problemi mogli biti riješeni.

Presuda

Total Protection odličan je izbor za kuće kojima je potreban antivirus na više strojeva. Popusti i dodaci koje pruža, preko opcije poput Avasta (pročitajte naš Avast Pro pregled), dovoljno su veliki, sve dok imate uređaje za popunu popisa.

Pojedinim korisnicima je bolje s drugim antivirusom, poput BitDefender Antivirus Plus (pročitajte našu recenziju Bitdefender Antivirus Plus). Imat ćete pristup manjem popisu uređaja i bolju zaštitu od prijetnji. Za još nekoliko opcija, pogledajte naše ostale antivirusne recenzije.

Što mislite o McAfee Total Protection? Javite nam u komentarima u nastavku i, kao i uvijek, hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map