Pregled ESET NOD32 – Ažurirano 2020

ESET NOD32 pregled

Iako imena nisu najprisutnija, ESET NOD32 moćan je antivirusni alat. Izvorno namijenjen tvrtkama, tek je nedavno ušao na tržište potrošača i čini se najprikladnijim za ljude koji žele radno iskustvo. Pročitajte našu cjelovitu recenziju NOD32 za više.


najbolje-antivirusnom recenzije

ESET štiti korisnike više od 30 godina svojom NOD32 tehnologijom. U svoje je vrijeme snažni antivirus privukao slične Canonu, Hondi, T-Mobileu i još mnogo čemu. Njegova sigurna poslovna zaštita prešla je na tržište potrošača, što znači da se s protivnicima moraju suočiti.

U ovom pregledu ESET NOD32 testirat ćemo kućni antivirus i usporediti naša otkrića s rezultatima laboratorija kako bismo vidjeli koliko dobro funkcionira. Prije izricanja presude razgovarat ćemo o značajkama, cijenama, prilagođenosti korisnicima, zaštiti i podršci.

NOD32 je pristojan po cijeloj ploči. Postoji snažan fokus na sigurnosnim značajkama koje opravdavaju njegovu visoku cijenu. Rezultati laboratorija dobri su, iako ne vrhunski, a upotrebljivost nije tako moćna kao ostali antivirusi. Usprkos tome, on se može voziti zajedno s najboljim antivirusnim softverom, u samo nekoliko kategorija.

ESET NOD32 sučelje

ESET NOD32 ciljano skeniranje

Postavke zaštite ESET NOD32

Napredno postavljanje ESET NOD32

ESET podrška

prijašnji

Sljedeći

Alternativa za ESET NOD32

prednosti & nedostaci

Značajke

NOD32 osnova je za ostale pakete koje ESET nudi. Kao takva, većina značajki usredotočena je na izgradnju sigurne platforme, bez dodavanja zvona i zvižduka. Skupne virtualne privatne mreže i upravitelji lozinki koji dolaze s vrhunskim antivirusnim paketima obično nisu dobri, tako da se ne bunimo zbog njihovog propusta.

ESET napada zlonamjerni softver iz nekoliko uglova. Postoji osnovni antivirus koji štiti od poznatih prijetnji i datoteka se ponaša sumnjivo. Uz to, ima blokator eksploziva dizajniran za borbu protiv napada napravljenih da bi se proširio antivirusni program, zaštita protiv ransomwarea i zaštita od napada na temelju skripte za sigurnost preglednika..

Naša omiljena značajka je Unified Extensible Firmware Interface Scanner koji može pomesti vaš sustav prije nego što se pokrene u Windows. Ako napad uspije preuzeti UEFI, što znači da virus ne živi na radnoj površini, tada ga ponovno pokretanje i ponovno formatiranje neće ukloniti. Ovo skeniranje pokretanja traži probleme prije no što se Windows učita, tako da možete uhvatiti najdublji zlonamjerni softver.

Ako koristite plan s više korisnika, dobivate upravitelja uređaja. Za NOD32 jednostavno se koristi za upravljanje uređajima i pregled licenci. Premium planovi imaju više funkcionalnosti.

Upravitelj ESET NOD32 uređaja

ESET-ove premium značajke

Korisnici Internet Security i Smart Security mogu pristupiti i protuprovalnim i roditeljskim kontrolama u upravitelju uređaja. Protiv krađe prati vaše uređaje u slučaju da se izgube. Možete vidjeti njihovu lokaciju, poslati poruku onome tko je ima i pratiti strane aktivnosti.

Internet Sigurnost ima mnogo drugih značajki zaštite, temelji se na čvrstoj osnovi koju NOD32 uspostavlja. Prvi je siguran bankarski preglednik koji odvaja vašu uobičajenu radnu površinu od bankarske. Ako koristite svoj uobičajeni preglednik, ESET i dalje pasivno štiti plaćanja.

Ostale zaštitne značajke uključuju osobni vatrozid, zaštitu od mrežnih napada i praćenje botneta. Najviše nam se sviđa zaštita od botneta, jer su te zvijeri danas među najvećim prijetnjama cyber sigurnosti.

Smart Security donosi dvije dodatne značajke: upravitelj lozinki i šifriranje datoteka. Možete šifrirati bilo koju datoteku, mapu ili izmjenjivi medij dodajući još jedan sloj zaštite od softvera.

Upravitelj lozinki bolji je od većine u paketu s antivirusima, ali još uvijek ne zadovoljava kriterije postavljene na našem popisu najboljih upravitelja lozinki. Preporučujemo vam da prijeđete ovu opciju i upotrijebite upravitelja poput Dashlanea (pročitajte našu recenziju Dashlanea).

Pregled značajki ESET NOD32

ESET NOD32 Logotipwww.eset.com

Počinje od 333 dolara mjesečnoSvi planovi

Značajke

Upravitelj lozinki

File shredder

Podrška za više OS-a

Roditeljska kontrola

Čišćenje diska

VPN

profili

Zaštita

Ransomware zaštita

Zaštita web kamere

Praćenje u stvarnom vremenu

Sigurni preglednik

Zaštita od preuzimanja

Zaštita od krađe identiteta

firewall

Operacijski sustav

Windows

MacOS

Linux

Android

iOS

Upotrebljivost

Korisničko sučelje radne površine

Mobilna aplikacija

Proširenje preglednika

podrška

Centar za pomoć

Forum

Live Chat

Telefon

E-mail

Podrška 24/7

Video vodič

Razno

Besplatni plan

cijena

ESET gradi svoju liniju na NOD32 infrastrukturi. Zbog toga ćete dobiti isti antivirus, zaštitu protiv softvera i skeniranje u oblaku na bilo kojem planu koji odaberete. Postoje dodatne značajke zaštite interneta i pametne sigurnosti, ali temeljna načela ostaju ista.

NOD32 je najjeftinija točka ulaska. Dobivate osnovni antivirus za jedan do pet Windows računala. ESET naplaćuje 10 USD po uređaju iznad početne stope, umjesto da povećava broj uređaja u koracima kao što smo vidjeli s drugim antivirusima. Možete platiti točan broj uređaja koje trebate zaštititi.

NOD32 vs ostatak

Nažalost, platit ćete više za te uređaje. Norton Basic, jedan Windows plan, dolazi za 10 dolara jeftinije za godinu dana (pročitajte naš Norton Security pregled). Norton, međutim, nema UEFI skener.

Internet Sigurnost je najbolja vrijednost koja dolazi po istoj stopi kao NOD32 za prvi mandat. Dobivate opsežniji popis značajki uključujući bankarsku zaštitu, praćenje botneta i roditeljski nadzor.

Kaspersky Internet Security ista je cijena za početni termin za tri uređaja (pročitajte našu recenziju Kaspersky Antivirus). Tri uređaja za ESET Internet Security povećavaju se za 20 USD za prvi mandat, ali oba su po obnovi ista cijena.

Smart Security Premium jedini je multi-platformski plan koji ESET nudi i to je njegov najveći izvlačenje. Dobivate upravitelja lozinki i mogućnost šifriranja podataka, što ne vrijedi za premiju od 20 USD.

Nudi se za jedan do 10 uređaja, ali ne preporučujemo je za jednog korisnika. Smart Security je najbolja kada se koristi na više uređaja s različitim operativnim sustavima. Ipak, to je velika premija. Deset uređaja dobit će vam 50 USD više nego isto s McAfee Total Protection (pročitajte naš pregled McAfee Total Protection).

Teško je preporučiti Smart Security s obzirom na cijenu. Postoje opcije na više platformi sa sličnim značajkama po nižoj cijeni. Internet sigurnost i NOD32, iako su skupi, opravdavaju svoje troškove.

Glavni nedostatak ESET-a je to što planovi koštaju za jedan uređaj. Kada jedan korisnik može lako imati tri uređaja ili više, troškovi ESET plana mogu se zbrojiti. Iako se skup značajki isplati, cijena je i dalje viša od ostalih antivirusa.

Korisnički susret

ESET ima lagan instalacijski program od 4 MB, ali instalacija je trajala duže nego što je to uobičajeno. Otprilike tri minute nije strašno, ali to nije ni najbrža instalacija koju smo vidjeli. Nema mnogo postavki instalacije poput AVG ponuda (pročitajte našu AVG recenziju), ali i dalje imate kontrolu nad LiveGridom i potencijalno neželjenim aplikacijama koje rade na razini instalacije.

Instalacijski program ESET NOD32

Ako koristite Smart Security ili Internet Security, vidjet ćete prozor za omogućavanje dodatnih značajki. Morate ih omogućiti ručno, dodajući više vremena u proces dugotrajne instalacije.

Postavke za instaliranje programa ESET Smart Security

Nakon toga pokrenut će se početno skeniranje. Ovo skeniranje traje dugo vremena kroz svaku vašu datoteku kako bi postavilo osnovnu liniju za vaš sustav. Možete ga postaviti tako da se vaše računalo isključi nakon skeniranja.

ESET NOD32 početno ispitivanje

Potrošnja resursa bila je lagana tijekom skeniranja, a dosegla je 10% iskorištenosti CPU-a u praznom hodu. Kad smo pokrenuli skeniranje odvojeno, performanse su usporene za dodatnih pet posto. Čudno, nije započeo tek nekoliko minuta nakon što smo ga učitali.

Skeniranje možete pokrenuti klikom na “skeniranje računala” u lijevom izborniku. ESET nudi različite načine pristupa svakom od njih, ali postoje četiri glavna načina skeniranja: puni, ciljani, UEFI i prijenosni mediji.

Postavke skeniranja ESET NOD32

Ciljano skeniranje možete izvršiti klikom na “napredna pretraživanja” i hijerarhijom mapa za odabir područja koja želite obrisati. Također možete povući datoteke ili mape u sučelje kako biste započeli skeniranje.

Možete postaviti i UEFI skeniranje iz hijerarhije mape. Ovo će isključiti vaš stroj i pokrenuti skeniranje kad se ponovno pokrene. UEFI skeniranje se ne pokreće s vašim operativnim sustavom. Umjesto toga, skenira datoteke prije nego što imaju priliku komunicirati na vašem stroju uživo.

ESET NOD32 UEFI skeniranje

Glavno sučelje prikazuje vaš trenutni status stroja s lijevim izbornikom za navigaciju. Tu je i velika slika robota ESET zbog kojeg razmišljamo o Asimovim zakonima više nego što bismo željeli.

ESET NOD32 sučelje

To je jednostavno sučelje koje skriva svoju snagu. Idite na karticu “alati” i kliknete na “više alata” prikazuje se mogućnosti. Pronaći ćete kontrole za podnošenje zlonamjernog softvera, mrežnu vezu i zaštitu bankarstva.

ESET NOD32 više alata

Općenito, sučelje je čisto uz pristojnu količinu snage. Naša omiljena sučelja, od AVG-a i Bitdefendera, su bolja i pružaju vam veću kontrolu nad zaštitom. Unatoč tome, s ESET-om se ne možete žaliti.

Zaštita

Koristimo praktično testiranje i laboratorijske rezultate da bismo utvrdili uspješnost antivirusa. Naše testiranje koristi uspostavljene industrijske alate koje bi većina antivirusnih programa trebala blokirati, uzorke zlonamjernog softvera iz prirode. Zbog toga se više oslanjamo na laboratorije prilikom izrade rezultata.

ESET je dobro obavio naše praktično testiranje. Prošlo je svih šest testova iz provjere postavki značajki organizacije za testiranje anti-malware organizacija za antivirusne programe na radnoj površini, pokazujući malu naznaku da se preuzimanje ili web stranica svaki put blokiraju pri učitavanju. Nisu vas svi antivirusni programi obavijestili da rade, tako da cijenimo to što ESET i radi.

Uklonjena je prijetnja ESET NOD32

Ipak, posebno volimo kako se rukuje preuzimanjem PUA-ova. Tijekom instalacije možete reći ESET-u da li bi trebao obavijestiti vas o preuzimanju PUA-e, i, naravno, kad smo ga preuzeli, ESET je povukao mali prozor s pitanjem želimo li nastaviti.

ESET NOD32 potencijalno neželjena aplikacija

Wicar je također imao odlične rezultate. ESET je prošao svih 13 testova, u rasponu od standardnog Eicar test virusa do JavaScript cryptocurrency rudara. Testovi su provedeni na Internet Exploreru i Firefoxu.

Tri laboratorija na koja navodimo u našim pregledima sve su testirali ESET Internet Security, skuplji plan koji dolazi s nekoliko dodatnih mjera zaštite, ali te zaštite ne bi trebale utjecati na osnovni antivirus koji laboratoriji testiraju. Očekujte slične rezultate za god koji plan odaberete.

AV-test, koji obično oprašta, dao je ESET lošu ocjenu u svojoj posljednjoj procjeni u studenom i prosincu 2017. Internet Security je blokirao 100 posto uzoraka iz divljine, ali imao je problema s napadima nula dana.

Samo je u studenom blokiralo 97,9 posto napada bez nula i 98,9 posto u prosincu, što je manje od prosjeka industrije u 99,5 posto. Ni to nije bila sjajna predstava, ali ni užasna. ESET je u procjeni zaštite izgubio samo pola boda.

Sveukupno, on je dobio 15 od 18 bodova, a njegov najgori rezultat je procijenjen na učinku. ESET je uzrokovao ogromna usporavanja tijekom obavljanja svakodnevnih zadataka. Pokretanje standardnih aplikacija usporilo je stroj za 66 posto, preko 50 posto više od prosjeka u industriji.

AV-Comparatives otkrili su slične stope zaštite, ali ne ista degradacija performansi. ESET je imao prosječnu stopu blokade od 99,1 posto između veljače i lipnja i minimalno lažno pozitivno stanje. Najgori mjesec, travanj, imao je stopu zaštite od 98,2 posto.

Međutim, postoji varijacija jer je Panda Security (pročitajte našu recenziju Panda Security) istog mjeseca blokirala 100 posto, a sljedeći 94,3 posto.

Testovi performansi koji su AV-Comparatives proveli na ESET-u u travnju pokazali su izvrsne rezultate. Dobila je tri od tri zvjezdice i naprednu ocjenu +, najvišu moguću. Od pokrenutih testova, jedini sa smanjenom radnom snagom bio je instaliranje i deinstaliranje aplikacija, prema laboratoriju.

MRG Effitas dodijelio mu je razinu 2 u svojoj Q1 2018 cjelovitoj analizi, što znači da je ESET blokirao najmanje 98 posto prijetnji. U istom je sloju kao i Webroot, antivirus koji nam se jako sviđa zbog minimalnog učinka na performanse i visokih rezultata zaštite. Više o tome možete pročitati u našem pregledu Webroot SecureAnywhere.

Od 18 testiranih MRG Effitas aplikacija, samo četiri su dobile certifikat razine 1. Među njima je i jedan od naših najdražih antivirusa, Bitdefender. Saznajte više o korisničkom sučelju u našem cjelovitom Bitdefender pregledu.

podrška

ESET ima podršku za telefon, chat i e-poštu, te bazu znanja i video tutorijale. Jedino što nedostaje liniji podrške je forum, iako to ne boli puno iskustva.

Baza znanja je neobično organizirana. ESET to dijeli prema proizvodu s vezama na članke za instalaciju i aktiviranje. Postoji i nekoliko drugih brzih veza, ali nikakav način pretraživanja popisa tema. Za to ćete morati koristiti traku za pretraživanje.

ESET NOD32 baza podataka

Problem s tim pristupom je da ako vaš problem ne spada u nekoliko kategorija koje ESET prikazuje, vi ste na korak od rezultata pretraživanja. Pod pretpostavkom da se ključne riječi usklade s njihovim, pronaći ćete članak koji tražite. Ako to ne učine, doći će do glavobolje u potrazi za podrškom.

Biblioteka videozapisa, točnije YouTube kanal, velika je. ESET je u svoje osam godina na platformu prenio više od 200 videozapisa. Mnogi su videozapisi ipak specifični za verziju pa će biti relevantni samo najnoviji videozapisi.

ESET NOD32 YouTube

Live chat i podrška na telefonu dostupni su, ali samo tijekom radnog vremena – od ponedjeljka do petka od 18h ​​do 17h. PST. Podrška putem e-pošte radi istog sata, a ESET obećava odgovor u roku jednog radnog dana. Kad smo stigli, agent za podršku vratio se za nešto više od 12 sati.

Podrška nije loša, ali ne impresionira nas. Najgori prijestupnici su navigacijski sustav koji nedostaje zuba u bazi znanja i ograničeni sati podrške. Izvan mogućnosti, YouTube kanal najviše sjaji.

Presuda

NOD32 je antivirus koji nudi dobru sigurnost i izvrstan paket zaštite. Cijena je visoka, posebno ako tražite plan za više korisnika, ali značajke koje uključuju pojedinog korisnika to opravdavaju.

Najbolje je koristiti za upotrebu na jednom uređaju. Ako imate tržište sigurnosti na svim svojim uređajima, preporučujemo plan s AVG-om, jednim od jedinih antivirusnih programa koji nudi neograničene uređaje.

U komentarima ispod navedite svoje misli o ESET-u, bilo da je to NOD32, Internet Security ili Smart Security. Kao i uvijek, hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map