Pregled Avast Pro – Ažurirano 2020

Avast Pro pregled

Iako je daleko od savršenog, Avast Pro je antivirusno rješenje koje će dobro odgovarati onima koji ne misle platiti da bi se čuvali, ali ne žele slomiti banku ni zbog prijetnje od zlonamjernog softvera. Ukupno gledano ova usluga ima dobre rezultate, što možete pročitati u našoj recenziji Avast Pro.


najbolje-antivirusnom recenzije

Avast je odavno izbor za besplatni antivirus. Izuzetno je sustavno svjetlo i prilično sigurno, za dizanje. Plaćena Pro verzija dolazi s nekim dodatnim značajkama, barem dovoljnim da opravda svoju nisku cijenu. Potrebno je stražnje sjedalo najboljem antivirusnom softveru u pogledu zaštite, ali s malom razmakom da postane ozbiljan protivnik.

U ovom pregledu Avast Pro naletjet ćemo na značajke i zaštitu koju ovaj antivirus nudi. Prije izricanja presude razgovarat ćemo o značajkama, cijenama, ljubaznosti prema korisnicima, zaštiti i podršci. Također ćemo usporediti rezultate laboratorija s našim praktičnim testiranjem kako bismo vidjeli koliko ste dobro zaštitili.

Sveukupno, uklapa se na manje opslužen dio tržišta, one koji žele platiti za robustan antivirus bez da odu u dubinu. Avast Pro dobro ispunjava ovaj jaz s lijepim popisom značajki, ali postoje neki kompromisi koji su se trebali napraviti kako bi se tamo stiglo.

Klizač Avast Pro1

Klizač Avast Pro2

Klizač Avast Pro3

Klizač Avast Pro4

Klizač Avast Pro5

prijašnji

Sljedeći

Alternativa za Avast Pro

prednosti & nedostaci

Značajke

Avast Pro ima niz značajki zbog kojih konkurencija izgleda neugodno, barem što se tiče cijene. Zaštitite se od osnovnog zlonamjernog softvera, zajedno sa sigurnim pregledavanjem, mrežnom zaštitom i nadgledanjem ponašanja. Izvan toga imate način rada s pijeskom za testiranje datoteka, upravitelja lozinki i još mnogo toga.

Upravitelj zaporki nije mnogo u kontekstu pregleda naših upravitelja lozinki. Na njemu će se pohraniti prijave, kreditne kartice i bilješke i automatski će ih ispuniti u vašem pregledniku. To se ipak nalazi na osnovnom kraju. Preporučujemo korištenje jednog od naših najboljih upravitelja lozinki poput Dashlane-a za veću fleksibilnost (pročitajte našu Dashlane recenziju).

Upravitelj lozinki Avast Pro

Uključeni upravitelj lozinki nešto je što smo već vidjeli, poput primjerice iz Kasperskog (pročitajte naš pregled Kaspersky Antivirus). Nešto jedinstveno za Avast je način Sandbox u kojem možete testirati sumnjive datoteke u sigurnom okruženju. Ovo je posebno korisno za gusare koji skrivaju podatke s cijelog interneta (pogledajte naš najbolji VPN za bujice ako vam odgovara taj opis).

Avast uključuje i svoj Sigurni preglednik. Izgleda i funkcionira identično kao Google Chrome, ali bez Googleove integracije. Ovdje nećete imati brze veze do svog Gmail računa ili Drive računa.

Prema onome što možemo reći, to je inačica Chromea bez Googleove integracije i dopunjena je Avastovim proširenjima. Na popisu ćete imati blokiranje pratilaca, zaštitu proširenja, blokiranje i krađu identiteta. Proširenja nisu dostupna u Chrome trgovini, pa je Siguran preglednik jedini način na koji im možete pristupiti.

Sigurni preglednik Avast Pro

Jedno od jedinstvenih proširenja je program za preuzimanje video zapisa. Avast vam omogućuje preuzimanje video zapisa s platforme poput YouTubea i Vimeo u izvornoj razlučivosti. Međutim, datoteke se ne mogu hvatati sa strujnih platformi poput Netflixa.

Jako volimo Sigurni preglednik. To nije tipični preglednik u paketu s antivirusom jer vam pruža dodatni sloj zaštite bez forsiranja na tražilicama ili usporavanja brzine. Ako ništa drugo, brzine se poboljšavaju od blokova oglasa i bljeskova koje Avast implementira.

Možete pristupiti načinu Banke unutar Secure Browser ili Avast korisničkog sučelja. Slično je s Bitdefender Safepay (pročitajte našu recenziju Bitdefender Antivirus). To je zasebna radna površina za bilo koju internetsku transakciju, štiti vas od podviga koji se mogu izvesti s uobičajenim prozorom preglednika.

Ako se odlučite za svoj uobičajeni preglednik, i dalje postoji zaštita. Avast koristi praćenje u stvarnom vremenu zajedno sa značajkom koja se zove Real Site za spoof web stranica. To je zaštita od preusmjeravanja DNS-a koji vas usmjerava s autentičnog URL-a na lažni gdje haker može ukrasti korisnička imena, lozinke i podatke o kreditnoj kartici.

Prava web lokacija Avast Pro

Posljednja i najunikatnija značajka koju Avast Pro nudi je Wi-Fi inspektor. Skenirat će sve uređaje na kućnom ili javnom wi-fi-ju na ranjivosti, brz način da saznate je li vaš usmjerivač ili neki drugi uređaj zaražen. U javnom okruženju daje vam pregled svih uređaja povezanih na mrežu, tako da znate postoji li haker koji vreba među vama.

Avast Wifi inspektor

Avast će vas upozoriti na ugroženost privatnosti prilikom korištenja većine značajki. To je samo traženje Avast SecureLine VPN-a. To je kompetentan, iako skuplji VPN, koji ga nije baš uvrstio na naš najbolji popis VPN-a. Ipak možete pročitati našu recenziju Avast SecureLine za svoje puno misli.

S obzirom na cijenu, Avast je velikodušan sa značajkama. Imate alate za brzo, sigurno i praktično pregledavanje sigurnog preglednika i upravitelja lozinki. Sandbox je jedinstvena značajka za koju bismo željeli vidjeti više antivirusnih programa i samo je dostojna nadogradnje na Pro.

Pregled značajki Avast Pro-a

Avast Pro Logowww.avast.com

Počinje od 500 $ mjesečnoSvi planovi

Značajke

Upravitelj lozinki

File shredder

Podrška za više OS-a

Roditeljska kontrola

Čišćenje diska

VPN

profili

Zaštita

Ransomware zaštita

Zaštita web kamere

Praćenje u stvarnom vremenu

Sigurni preglednik

Zaštita od preuzimanja

Zaštita od krađe identiteta

firewall

Operacijski sustav

Windows

MacOS

Linux

Android

iOS

Upotrebljivost

Korisničko sučelje radne površine

Mobilna aplikacija

Proširenje preglednika

podrška

Centar za pomoć

Forum

Live Chat

Telefon

E-mail

Podrška 24/7

Video vodič

Razno

Besplatni plan

cijena

Izvođač “Pro” insinuira na značajci, ali to ovdje nije slučaj. Ne postoji mnogo razlike između ove verzije Avasta i besplatne, barem za osnovnu zaštitu. Plaćate uglavnom za Avast Sandbox.

Najveća konkurencija Avasta je sama po sebi, ali očito poslovni model djeluje. Avast Pro je daleko iznad najjeftinijeg antivirusnog programa na koji smo naišli, barem za početni termin. Norton Antivirus Basic, na primjer, iznosi 10 USD više za prvi mandat, ali cijene su iste nakon obnove (pročitajte naš Norton Antivirus pregled u vezi naših razmišljanja o ovome).

Samo zato što postoji mala razlika između besplatnog i Pro ne znači da je to manji antivirus kada se stavlja na ostatak tržišta. Iznenađujuće je koliko mogućnosti ima Avast u svom besplatnom izdanju, toliko, u stvari da bismo bili spremni platiti cijenu Pro cijene.

Koliko je Avast velikodušno u ovoj ponudi, nedostaje nekoliko značajki koje uključuju i skuplji antivirusni programi. Na popisu se nalaze i file shredder, zaštita web kamere, firewall i zaštita od ransomwarea. Za te značajke preporučujemo nadogradnju na još uvijek vrlo jeftinu Avast Internet Security.

Razlike između Avast Free i Avast Pro su male, ali mi i dalje mislimo da nadogradnja vrijedi. Sandbox je lijep dodatak i pružit će vam ukus o onome što može ponuditi više značajka internetske sigurnosti. Cijene su također skupe, što ovaj antivirus stavlja u cjenovni okvir.

Korisnički susret

Avast Pro koristi čisto sučelje koje zrcali besplatnu ponudu. Siva pozadina škriljevca nadopunjava se zelenim prugama s četiri jezička na bočnoj strani kako biste upravljali zaštitom. To je naizmjenično s Bitdefenderom koji ima naše omiljeno antivirusno sučelje.

Avast Pro sučelje

Postoje četiri kartice, ali koristit ćete ih samo tri. Klikom na bilo koji od njih otvorit će se izbornik s ikonama za različite značajke postavljene poput pločica. Neke značajke koje Avast Pro ne nudi, primjerice ransomware štit prikazat će se narančastom bravom pored ikone.

Navigacija Avast Pro

Postaje zaluđeno nakon toga. Samo će se neke značajke prikazivati ​​zaključavanjem, ali ne i sve. Ako, primjerice, kliknete na SecureLine VPN, prikazat će se stranica za kupnju kako biste je kupili.

Avast zaslađivanje posla

Ne smeta nam Avast koji reklamira ostale proizvode, posebno ne toliko jeftin. Ne sviđa nam se način na koji se ponaša. Ponašati se kao da je značajka uključena kad nije nepristojna, i voljeli bismo kada bi Avast imao neki pokazatelj da te značajke nisu dio paketa.

Međutim, oslobađa se prostora na sučelju gdje bi obično bile reklame.

Većina vaše upotrebe doći će na kartici zaštite. Ovdje možete postaviti skeniranja, koristiti Wi-Fi inspektor, pristup Sandboxu i još mnogo toga. Avast uključuje četiri različita načina skeniranja s dodatnom opcijom za prilagođene konfiguracije.

Načini skeniranja Avast Pro

Imate ciljano, cjelovito i pokretanje skeniranja, ali naš omiljeni je Smart Scan. Ona pokreće uobičajeni antivirusni pregled, ali također provjerava vaš uređaj na mrežne prijetnje, skrivena proširenja preglednika, ranjivi softver i probleme u vezi s performansama..

Također je bilo minimalnog utjecaja na performanse tijekom skeniranja. Iskorištenost našeg CPU-a iznosila je oko 15 posto dok je radila u praznom hodu, nagnuvši se na 25 posto tijekom skeniranja. Bilo je nekoliko bodlji koji su dosezali i do 40 posto, ali bez dugotrajnog opterećenja.

Kao što je spomenuto u gornjem odjeljku o značajkama, Avast uključuje svoj sigurni preglednik, ali ne morate ga koristiti za zaštitu. Postoji nadzor u stvarnom vremenu vašeg preglednika koji ne zahtijeva nikakva dodatna proširenja. To je daleko od mnoštva skočnih prozora koje McAfee nameće prilikom pregledavanja (pročitajte naš pregled McAfee Total Protection za više o ovome)..

Sviđa nam se lagani dodir koji Avast ima na resursima vašeg sustava i zaslon nekretninama. To je nenametljiv antivirus s dobro promišljenim sučeljem, ali dolazi s upozorenjem da se prikrada.

Zaštita

Koristimo praktično testiranje u kombinaciji s laboratorijskim rezultatima da bismo dobili pregled učinkovitosti antivirusa. Veću težinu treba staviti na rezultate laboratorija jer je veća veličina uzorka i nivo kontrole, ali mi volimo da svaki antivirus sami uzmemo za testiranje.

Započeli smo s provjerom postavki Amtsovih postavki za antivirus na stolnom računalu. Avast je blokirao pet od šest testova, propuštajući preuzimanje potencijalno neželjene aplikacije. Webroot je, s druge strane, postigao savršeno kada smo ga testirali pomoću ove linije (pročitajte našu recenziju Webroot Antivirus).

U nastavku smo testirali više eksploatacija preglednika koristeći Wicar-ove uzorke. Avast je blokirao svih 13 URL-ova, prekinuvši vezu prije nego što je bilo koja datoteka mogla preuzeti. Sve u svemu, dobro je prošlo s našim praktičnim testiranjem.

Otkrivena je prijetnja Avast Pro

Svaki put kad smo pokušali učitati zloćudnu datoteku, umjesto male popupcije, Avast je povikao tri glasna piska govoreći: “Otkriven virus.” Ne kažemo da je to loše, ali nas je natjerao da skočimo sa stolice više puta.

Rezultati testiranja Avast

Avast pokazuje dobre, ali ne sjajne rezultate u većini laboratorija. AV-Test utvrdio je da je 98,9 posto učinkovito protiv napada od jednogodišnjeg zlonamjernog softvera pomoću aktivnog zlonamjernog softvera, što je pad od prosjeka u industriji od 99,5 posto. Bilo je, međutim, 99,9 posto u odnosu na referentni skup AV-testa.

Ispitivanja učinkovitosti bila su mnogo bolja od prosjeka u industriji. AV-Test primijetio je samo usporavanje od sedam do devet posto pri pokretanju popularnih web stranica iznad industrije prosječno 12 posto. Ovaj se trend održavao i kroz ostale testove, izuzetak je instalacija često korištenih aplikacija koja je bila šest posto sporija od prosjeka u industriji.

Procjena antivirusa tvrtke AV-Comparatives u stvarnom svijetu između veljače i lipnja rezultirala je blokadom od 99,4 posto, čime je Avast dobio savršeni, tri zvjezdice. Ostvario je najveću moguću ocjenu, napredne +, u izvedbi, ali niži nivo za otkrivanje datoteka i uklanjanje zlonamjernog softvera.

Avast je izvrsno uspio u oštroj simulaciji bankarskog bankarstva MRG-Effitas. Bilo je 100 posto učinkovito protiv aktivnog botneta, ali nije uspjelo simulator zlonamjernog softvera. Dvije trećine ispitne skupine nisu uspjele ovu simulaciju. MRG-Effitas je otkrio da je Avast Internet Security dok je koristio Sigurni preglednik prošao simulaciju.

podrška

Avast se više usredotočuje na podršku radi na direktni kontakt. Postoje kontaktne rute, ali one su ograničene proizvodom koji koristite. Ipak, volimo organiziranu bazu znanja i aktivne, iako datirane, forume.

Baza znanja podijeljena je po proizvodima od kojih svaki nudi između 15 i 20 članaka. Unosi su ograničeni, jer Avast pokriva toliko zemlje u svakoj. Svaki članak pokriva glavne operativne sustave i dobavljače, s detaljnim uputama i snimkama zaslona.

Impresionirani smo detaljima, ali više impresionirani učinkovitosti.

Avast baza podataka

Forumi nisu tako učinkoviti. To je datumski, ali poznati forumski dizajn koji pokriva sve proizvode koje Avast nudi. Zajednica je ogromna, ali to čini neprocjenjivim resursom podrške. Registrirano je preko milijun članova, a u trenutku pisanja teksta preko 400 ih je bilo aktivno.

Avast forumi

Međutim, stvari se pobrkaju kada pokušavate kontaktirati Avast. Telefonska podrška dostupna je za svako pred-prodajno pitanje, s naplatom i tehničkim pitanjima rezerviranim za e-poštu. Bilo koji besplatni Avast proizvod nema podršku.

Jedina iznimka ovog modela je Avast Total Care gdje će se agent daljinski povezati s vašim uređajem kako bi ga pomirio zbog problema. Početna savjetovanja su besplatna, ali potpuno pokrivanje donijet će vam 199 USD godišnje.

Sviđa nam se baza znanja za njegovu organizaciju i zajednica zbog svoje veličine, ali nedostaje nam podrška. Čak i kupci koji plaćaju imaju ograničene mogućnosti kontakta, ispunjavajući jednostavan obrazac koji bi trebao biti dostupan svima.

Presuda

Avast je dobar, jeftin antivirus koji dobro štiti računala. Ne doseže razinu kao i drugi antivirusi, bilježeći nešto niže rezultate od najboljeg antivirusnog programa u našem praktičnom i laboratorijskom testiranju. Međutim, nadogradnja na Internet Security trebala bi riješiti većinu ovih problema.

Avast Pro preporučujemo svima koji trebaju puno antivirusnih značajki za nisku cijenu. Oni koji traže vrhunske performanse bolje će odgovarati internetskoj sigurnosti koja ima dovoljno prepoznatljivih značajki da opravdaju nadogradnju.

Srećom, najveći dio Avastovog iskustva možete dobiti tako što ćete preuzeti besplatni antivirus i sami ga isprobati.

Javite nam svoja razmišljanja o Avastu u komentarima ispod i, kao i uvijek, hvala vam na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map