Pregled antivirusnih programa za malwarebytes – Ažurirano 2020

Pregled antivirusnih programa za malwarebytes

Malwarebytes Antivirus vrlo je brza usluga koja kao jedna od rijetkih vrsta nudi probno razdoblje od 14 dana. Međutim, rezultati njegovih laboratorija razočaraju i nismo previše sigurni u njegovo sučelje. Pročitajte naš cjeloviti pregled Malwarebytes za detalje.

najbolje-antivirusnom recenzije

Malwarebytes službeno su osnovali Marcin Kleczynski i Bruce Harrison, 21. siječnja 2008. Kleczynski je neformalno pokrenuo tvrtku dok je 2004. godine živio kod kuće s roditeljima u Chicagu, nakon što je obiteljsko računalo dobilo virus. Od tada je porastao na preko 600 zaposlenika na pet lokacija širom svijeta.

Za razliku od većine tvrtki, Malwarebytes vam omogućuje preuzimanje i instaliranje premium, plaćene verzije sa svim funkcionalnostima netaknutim za 14-dnevno besplatno probno razdoblje. Nakon toga može se koristiti samo za čišćenje zaraženih uređaja dok ne kupite proizvod, ali taj će vam 14-dnevni probni ukus pružiti uvid u ono što može učiniti.

U ovom pregledu Malwarebytesa pogledat ćemo instalaciju i upotrebu paketa, dostupne postavke, njegovo brzo skeniranje, različite razine zaštite i izvješća koja stvara za vašu upotrebu. Također ćemo opisati njegove prednosti i nekoliko nesretnih nedostataka koji ne čine listu najboljeg antivirusnog softvera..

Alternativa za Malwarebytes Antivirus

prednosti & nedostaci

Značajke

Malwarebytes ima dobro dizajniranu i intuitivnu nadzornu ploču. Dajemo mu visoke ocjene za izgled i jednostavnost upotrebe. Stupac na lijevoj strani zaslona sadrži kategorije “skeniranje”, “karantenu”, “izvještaje” i “postavke”. U svakoj se kategoriji nalaze kartice na cijelom vrhu za različite pododjele.

Premium značajke prikazane na desnoj strani nadzorne ploče prikazuju četiri glavne postavke zaštite, uključujući ransomware zaštitu, koje su prema zadanim postavkama postavljene na “on”..

Malwarebytes-18-Nadzorna ploča

Postavke se sastoje od šest kartica: “aplikacija”, “zaštita”, “plan skeniranja”, “izuzeci”, “detalji računa” i “otprilike”. Prva dva uključuju gumb u gornjem desnom kutu za vraćanje zadanih postavki. To je zgodan alat koji neki antivirusi sakrivaju ili ubacuju na teško dostupno mjesto. Sviđa nam se što je tako lako dostupan.

Malwarebytes-21-postavke-aplikacije-01

Kartica aplikacije odnosi se na malwarebytes s odjeljcima o tome kako se ažurira, postavkama obavijesti, prioritetom skeniranja, odabirom jezika, odabirom proxy poslužitelja (zadano je isključeno), upotrebom i prijenosom statistike prijetnji natrag na servis (zadano je uključeno).

Malwarebytes-23-postavke-aplikacije-03

“Zaštita” ima postavke za web zaštitu, gumb za upravljanje popisom zaštićenih aplikacija i mogućnosti dodavanja aplikacija na njih. Tu je i napredni gumb postavki koji prikazuje podizbornik za postavke protiv eksplozije za mnoge aplikacije, poput zaštite memorije, ponašanja aplikacije i zaštite Java.

Malwarebytes-27-settings-zaštita-04

Malwarebytes ne nudi zaštitu web kamera kao što je Kaspersky Anti-Virus, kao što možete pročitati u našem pregledu Kaspersky Anti-Virus. Nije nas ispitivalo čak ni oko ugrađene kamere na našem prijenosnom računalu. S obzirom na rastuće probleme oko privatnosti u vijestima, to se tiče. Nedostajalo nam je i nedostatak upravitelja lozinki, kao i nedostatak mrežne kopije i uništavanja datoteka.

Ima zaštitu u stvarnom vremenu i zaštitu protiv nuklearnog softvera.

Pregled značajki

Malwarebytes Antivirus Logowww.malwarebytes.com

Počinje od 333 dolara mjesečnoSvi planovi

Značajke

Upravitelj lozinki

File shredder

Podrška za više OS-a

Roditeljska kontrola

Čišćenje diska

VPN

profili

Zaštita

Ransomware zaštita

Zaštita web kamere

Praćenje u stvarnom vremenu

Sigurni preglednik

Zaštita od preuzimanja

Zaštita od krađe identiteta

firewall

Operacijski sustav

Windows

MacOS

Linux

Android

iOS

Upotrebljivost

Korisničko sučelje radne površine

Mobilna aplikacija

Proširenje preglednika

podrška

Centar za pomoć

Forum

Live Chat

Telefon

E-mail

Podrška 24/7

Video vodič

Razno

Besplatni plan

cijena

Malwarebytes čini nešto prilično neobično među antivirusnim tvrtkama. Daje vam besplatni probni period od 14 dana za Premium paket s jednim uređajem sa svim njegovim značajkama. To vam daje priliku da istražite i testirate njegovu funkcionalnost bez trošenja unaprijed. Nakon suđenja, Premium značajke prestaju s radom i funkcioniraju samo kao lijek za čišćenje jednog zaraženih uređaja.

Dostupna je za Windows, macOS, Chromebook, Android i iOS. Proširenja preglednika nisu uključena u paket. Umjesto toga, njih se može besplatno preuzeti na Chromeu i Firefoxu. No, radije bismo vidjeli da su integrirani s antivirusnim softverom.

Malwarebytes pregledniku ekstenzije

Premium i Premium For Home paketi razlikuju se samo u broju uređaja koje štite i cijeni. Na primjer, Početna stranica naplaćuje 20 USD za svaki dodatni uređaj iznad tri. Osim toga, identični su.

S opcijom Premium For Home možete miješati i uskladiti Windows, macOS, Android, iOS, koji je dostupan samo u App Storeu i Chrome OS-u. To je lijep dodir za one koji nisu opterećeni odanošću marki.

Poslovne verzije imaju napredne značajke, uključujući otvrdnjavanje aplikacija, ublažavanje iskorištavanja, analizu korisnog opterećenja, otkrivanje anomalija, strojno učenje, upravljanje imovinom i još mnogo toga. Cijene počinju od 119,97 USD za osnovni poslovni paket, a prilagođavaju se nakon toga na temelju vaših zahtjeva i broja uređaja koje treba zaštititi.

Razumljivost

Početna preuzimanje i instalacija su brzi i jednostavni. Web stranica malwarebytes sadrži jednostavne upute koje vam daju do znanja što učiniti bez vrijeđanja vaše inteligencije. Proces je dovoljno intuitivan da vam ipak nisu potrebne upute.

Malwarebytes-01-web-instalirati-upute

Jednom instalirano, prvo je skeniranje trebalo samo tri minute i 46 sekundi za provjeru 173.193 predmeta na našem stroju. Ostali antivirusni paketi koje smo testirali na istom ispitnom stroju trajali su više od sat vremena. U skladu s tim, njegova brzina dolazi na štetu 100-postotne iskorišćenosti procesora tijekom skeniranja. Jednom je pao na oko 75 posto, a zatim je otišao ravno gore.

Kao test, pokrenuli smo drugu aplikaciju tijekom skeniranja i Malwarebytes je odustao od vremena CPU-a kako bi ga normalno pokrenuo, demonstrirajući da nije resurs svinje. Voljan je dijeliti. To vam daje najbolje od oba svijeta: brzo skeniranje kada se izvodi sam, plus sigurnost znati da neće usporiti ostale aplikacije ako se pokreću istovremeno.

Izvješće generirano nakon svakog skeniranja jednostavno je i lako se čita. Sadrži sve potrebne informacije na dvije kartice. Prva je sažetak na jednoj stranici. Napredna kartica prikazuje koliko je objekata skenirano, bilo da je bilo ručno ili zakazano, proteklo vrijeme i mogućnosti skeniranja. Gumb za izvoz omogućuje kopiranje izvještaja u međuspremnik ili tekstualnu datoteku radi buduće reference.

Malwarebytes-13-scan-izvješće

Datoteke u karantinu, kao što su potencijalno neželjeni programi, smatraju se bezopasnim i čekaju da ih vratite ili izbrišete ako su u stvari nepoželjni. Postavke vam omogućuju da konfigurirate što učiniti s karantinskim datotekama.

Proces isključenja u dva koraka pruža vam mogućnosti da se buduća skeniranja isključe iz određenih web lokacija, aplikacija, datoteka ili prethodno otkrivenih iskorištavanja. Opet je sučelje brzo i intuitivno.

Zaštita

Na ovom su području pali malwarebytes. Od 2015. godine nije testiran ni u jednom od tri laboratorija koja koristimo. To je vječnost u svijetu računala.

Malwarebytes je od tada kombinirao svoj softver za sanaciju sa svojim antivirusnim paketom. Najbliže vam je preostalo ako pustite besplatni Premium paket nakon 14-dnevnog probnog razdoblja. Svaka značajka osim značajke sanacije onemogućena je nakon toga.

Također koristimo Organizaciju standarda za testiranje protiv zlonamjernog softvera za provjeru postavki značajki i web mjesta Wicar za provjeru učinkovitosti zaštite.

Amtso pokreće antivirusni softver temeljitom provjerom njegove sposobnosti rukovanja preuzimanjem zlonamjernog softvera, komprimiranog zlonamjernog softvera, potencijalno neželjenih aplikacija, krađe identiteta i zaštite od oblaka. Malwarebytes nije uspio na svima njima. Testirali smo ga s nekoliko vrsta zaraženih zip datoteka i nismo pronašli nijednu nijednu.

Windows Defender, koji smo onemogućili, povukao je Draculu i oživeo kako bismo uhvatili dvije zaražene datoteke za koje je Malwarebytes rekao da su u redu..

Wicar provodi većinu istih testova, uz dodavanje trojanskog web mjesta na kojem su nas uhvatili Malwarebytes i onemogućili nam pristup. To je bio jedini test koji je prošao.

Malwarebytes-34-web-Trojan-otkrivena-izvješće

Amtso i Wicar koriste standardnu ​​antivirusnu datoteku EICAR-a za industriju, za koju je prihvaćeno da se koristi u testiranju. Dosje je bezopasan. Koristi se samo za pomoć korisnicima da provjere je li njihov antivirusni softver ispravno konfiguriran i radi. Pustili smo da Malwarebytes instalira sa zadanim postavkama i propustili su sve, osim jednog trojanskog softvera. Takva izvedba je neprihvatljiva.

U skladu s tim, Malwarebytes namijenjen je čišćenju više nego išta drugo. S te strane je to odličan program. Međutim, za skeniranje u stvarnom vremenu preporučujemo da se držite našeg najbolje ocijenjenog pružatelja usluga, Bitdefendera (pročitajte našu recenziju Bitdefender Antivirus).

podrška

Malwarebytes nema dobru podršku na svojoj web stranici. Pronašli smo videozapise, zajedno s opcijama za chat i telefonsku podršku, ali rezultati nisu bili impresivni. Kliknuli smo gumb za razgovor i primili uglavnom prazan ekran koji nam je rekao da predstavnici nisu bili dostupni.

Malwarebytes-36 ponavljanja-ne-na raspolaganju

Klikom na gumb “kontakt podrška” nije bilo puno bolje.

Malwarebytes-37-kontakt-pomoć-tipka

Odveli su nas do ekrana na kojem smo zatražili da napravimo kartu za pomoć u službi bez naznake koliko će vremena trebati da primimo odgovor. Odlučili smo ne gubiti svoje vrijeme, jer se obrt službe za pomoć u većini tvrtki prosječno kreće jedan do dva dana.

Postoji forum zajednice, ali kretanje po forumima može biti zastrašujući zadatak kada tražite odgovor na određeno pitanje. Videozapisi koje smo pronašli su osnovni i ne ulaze u previše detalje. Oni su uglavnom tu za instalaciju i korištenje softvera. S obzirom na intuitivnu prirodu sučelja, oni su uglavnom suvišni.

Presuda

Malwarebytes ima divno sučelje, puno mogućnosti, dobru strukturu cijena i inovativnu postavku koja omogućava besplatno testiranje cijelog radnog paketa tijekom 14 dana. Ono što ga povlači je loših testnih performansi i podstandardne korisničke podrške. Laboratorijsko testiranje je gotovo na nuli i nije uspjelo naše testiranje performansi, osim pronalaska jednog trojana na testnoj web stranici.

U cjelini, tvrtka se možda odlučila za svoje softvere odustati od korištenja antivirusne datoteke EICAR. Budući da datoteka nije bezazlena, to ne boli ništa. Međutim, nismo mogli kontaktirati tvrtku da bi je pitali o tome, tako da u nedostatku suprotnih podataka, rezultati ispitivanja moramo uzeti po nominalnoj vrijednosti..

Što mislite o Malwarebytesu? Radi li za vas? Javite nam u komentarima u nastavku. Hvala na čitanju.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me