Pregled antivirusnih programa F-Secure – ažurirano 2020

Pregled antivirusnih programa F-Secure

F-Secure je izvrsno antivirusno rješenje koje bi moglo olujno zauzeti tržište da nije bilo njegovih visokih cijena i nedostatka privlačnih značajki. Ako, međutim, imate novca za spaljivanje i više se brinete za sigurnost nego zvona, provjerite naš pregled F-Secure Antivirus.


Slajdova-1

Slajdova 2

Slajdova-3

Slajdova-4

prijašnji

Sljedeći

F-Secure nudi neke od najmoćnijih i dobro provjerenih proizvoda za zaštitu računala. Uz smanjenje cijena ili porast značajki, antivirusna zaštita F-Securea mogao bi biti čvrst suparnik za najbolje mjesto na tržištu. Međutim, u ovom trenutku neće se naći na prvom mjestu, kao što možete pročitati u ovom cjelovitom antivirusnom pregledu F-Secure..

Kada je u pitanju zaštita uređaja, F-Secure Anti-Virus pruža osnovnu zaštitu od virusa za Windows 7 i novije verzije. U međuvremenu, F-Secure Safe i F-Secure Total, naprednije opcije antivirusnih proizvoda, ostat će bilo koji Windows ili macOS sustav zaštićen od zlonamjernog softvera. Dostupne su i Android i iOS aplikacije koje pružaju sigurnost za bilo koji mobilni uređaj. 

Nedostatak značajki je najveći pad F-Securea i glavna stvar koja ga drži na vrhu našeg najboljeg antivirusnog softverskog softvera. Čak i F-Secure Safe, koji svojoj antivirusnoj zaštiti dodaje pristojnu bankarsku zaštitu i potpuni roditeljski nadzor, daleko je od dobro zaokruženog sigurnosnog paketa, poput Norton Security-a. 

Ako vam nedostatak zvona i zvižduka ne predstavlja problem, F-Secure nudi besplatno 30-dnevno suđenje. Ovo vam daje potpuno iskustvo F-Secure-a da biste ga mogli isprobati sami. No pročitajte ovaj cjeloviti antivirusni pregled F-Secure da biste saznali više o tome što može ponuditi.

prednosti & nedostaci

Alternativa za F-Secure Antivirus

Značajke

F-Secure Anti-Virus vrlo je lagan u značajkama u usporedbi s drugim antivirusnim rješenjima. Sva napredna antivirusna zaštita dolazi s skupljim proizvodima F-Secure Safe i Total. Iako je s ovim dodatnim značajkama daleko od softvera poput Kaspersky Anti-Virus.

UI na radnoj površini ima malu kolekciju korisnih alata koji su lako dostupni. To uključuje pristup karanteni, popis blokiranih web stranica i mogućnost isključivanja antivirusa. Većina njih zahtijeva privilegije administratora kako drugi korisnici ne bi mogli slučajno ukloniti sigurnosne sustave koji postoje.

Drugi alat dostupan na korisničkom sučelju je mogućnost slanja uzoraka zlonamjernog softvera u F-Secure. Alat otvara web stranicu na koju možete priložiti datoteku ili unijeti URL. Neotkriveni zlonamjerni softver ili lažni pozitivni pozivi mogu se poslati na ovaj način, s drugim opcijama dostupnim za datoteke veće od 30 MB. 

Uzorak-Predati

F-Secure Anti-Virus zaštitit će vas od većine vrsta zlonamjernog softvera, iako ako želite zaštitu protiv ransomwarea ili bilo koji oblik sigurnosti preglednika, morat ćete nabaviti najskuplje Safe ili Total proizvode.. 

Upotreba antivirusa za zaštitu uređaja od ransomwarea nije novo, ali štititi se od ove vrste napada mnogo je lakše nego oporaviti podatke nakon što se one pojave. Pročitajte naš članak da biste saznali više o tome što ransomware radi na vašem računalu.

F-sigurna zaštita od pregledavanja

Imanje proširenja preglednika gotovo je univerzalno za sve antivirusne programe, a F-Secure nije iznimka od toga. Ova značajka “zaštite pregledavanja” s sigurnim i potpunim proizvodima jednostavno je rješenje da biste se zaštitili bez da vam to ometa. 

Čak i ako ne instalirate proširenje preglednika, svi proizvodi tvrtke F-Secure i dalje pružaju njegovu osnovnu “zaštitu od virusa”, što vas sprečava da slučajno preuzmete zlonamjerni softver. 

Međutim, bez proširenja preglednika, još uvijek ste podložni naprednijim prijetnjama, poput phishing napada, i nećete dobiti simbol koji označava je li web lokacija sigurna prije nego što je unesete.

Sef za Web

Budući da proširenje preglednika dodaje ovu sigurnost, nećete morati koristiti namjenski preglednik za internetsku zaštitu. Slične značajke možete pronaći i s nekim drugim antivirusnim proizvodima, kao što možete pročitati u našem Avast Pro pregledu.

Moj F-Secure

I F-Secure Safe i Total uključuju pristup značajki Moj F-Secure račun. Pruža mjesto za kontrolu bilo kojeg uređaja na vašem računu putem odjeljka “tražitelj” i “porodična pravila”. Oni vam omogućuju način da blokirate neki sadržaj ili upravljate djetetovim uređajem.

Moj-F-Secure

Uz My F-Secure postoje četiri opcije alata u odjeljku “tražilo”, ali su one dostupne samo za mobilne uređaje. Prvi alat je lokator koji vam govori lokaciju mobilnog uređaja. Ako nema dovoljno dobre veze za pronalazak uređaja, može prikazati posljednju poznatu lokaciju.

Sljedeća dva alata su značajke alarma i zaključavanja. Alarm jednostavno reproducira glasnu buku – postavljenu na maksimalnu glasnoću – čak i ako je glasnoća tehnički isključena. Zaključavanje telefona odavde ne sprječava da se otključa, ali djeluje brzo. Na kraju, postoji alat za brisanje svih podataka s mobilnog sustava. Ovo je uključeno prema zadanim postavkama.

Zaštićeni uređajima

Odjeljak “Obiteljska pravila” u My F-Secure ima dva odvojena vremenska ograničenja i filtar sadržaja. Možete postaviti ograničenje za vrijeme spavanja kako biste omogućili aplikacijama da rade samo tijekom određenih sati. Ograničenje vremena možete postaviti na bilo koji interval od 15 minuta, a radnim danima i vikendima možete odvojiti zasebna vremena. Također možete koristiti vremensko ograničenje za zaustavljanje korištenja uređaja duže od postavljenog vremena.  

Sve se aplikacije računaju na iste vremenske granice. Tako bi, na primjer, dvosatno vremensko ograničenje korištenja dijelilo između bilo koje aplikacije koju niste postavili kao iznimku. Postoje mogućnosti za postavljanje aplikacije koja se ne računa do vremenskog ograničenja, ali to omogućuje upotrebu aplikacije izvan granica “vrijeme spavanja”.

Filteri sadržaja samo sprečavaju web-preglednike da pronađu određeni sadržaj, ali možete filtrirati većinu stvari koje se ne prikazuju u tražilici. Neke kategorije filtra – poput “ilegalnih preuzimanja” i “uznemirujuće” – nisu jasne u onome što blokiraju. Ti filtri rade u pregledniku, ali bez provjere cjelokupnog sadržaja na uređaju, mnoge aplikacije i dalje mogu prikazivati ​​zabranjeni materijal.

Sadržaj-filter

Ukupno značajki F-Securea

F-Secure Total, najskuplja opcija proizvoda, sada uključuje F-Secure Key. Ovo je razmjerno lagan upravitelj lozinki koji je jednostavan za korištenje i ima dobru sigurnost. Za upravitelja lozinki u paketu s antivirusom to je solidno rješenje.

Međutim, F-Secure Key daleko je od jednog od najboljih upravitelja lozinki vani. Nedostaju opcije s dva faktora za provjeru autentičnosti i nemaju jedinstvene značajke, ali čuvat će vaše lozinke modernom enkripcijom i lokalno pohranjenim lozinkama. Više o tome možete pročitati u našem pregledu F-Secure Key.

Još jedan dio softvera u paketu s ovim planom je F-Secure Freedome VPN. To će vas zaštititi na mreži, iako nije ExpressVPN. Glavni problem F-Secure VPN-a je njegov broj poslužitelja i lokacija: na 27 poslužitelja postoji samo 18 dostupnih zemalja, što ga čini daleko od jednog od najboljih VPN-ova..

Pregled značajki F-Secure

Logotip F-Secure Antiviruswww.f-secure.com

Počinje od 300 dolara mjesečnoSvi planovi

Značajke

Upravitelj lozinki

File shredder

Podrška za više OS-a

Roditeljska kontrola

Čišćenje diska

VPN

profili

Zaštita

Ransomware zaštita

Zaštita web kamere

Praćenje u stvarnom vremenu

Sigurni preglednik

Zaštita od preuzimanja

Zaštita od krađe identiteta

firewall

Operacijski sustav

Windows

MacOS

Linux

Android

iOS

Upotrebljivost

Korisničko sučelje radne površine

Mobilna aplikacija

Proširenje preglednika

podrška

Centar za pomoć

Forum

Live Chat

Telefon

E-mail

Podrška 24/7

Video vodič

Razno

Besplatni plan

cijena

Struktura cijena F-Securea je komplicirana. Nedostaje niska cijena osnovnog antivirusnog softvera, s tim što je IObit Malware Fighter jeftinija alternativa. Međutim, nedostaju mu i značajke koje biste očekivali od više softverskog softvera, poput Malwarebytes Antivirus. Visoka klasa zaštite koju nudi F-Secure jedini je odjeljak u kojem može pobijediti svoje konkurente.

Osnovni antivirusni paket je loše vrijednosti, jer sadrži samo zaštitu od zlonamjernog softvera. Bez pristupa bilo kojim drugim značajkama – čak i proširenju preglednika ili ransomware zaštiti – to vas neće zaštititi od bilo čega više od osnovne prijetnje. Opcija Anti-Virus također je ograničena na tri uređaja i ne može zaštititi macOS, iOS ili Android sustave. 

Kad je riječ o F-Secure Safe, vrijednost se počinje malo povećavati. To je slična cijena kao i drugi antivirusni proizvodi i ima dovoljno dobar učinak da vrijedi razmisliti. Smatramo da robusna zaštita i roditeljski nadzor u ovom planu nadoknađuje nedostatak drugih značajki, iako bi upravitelj lozinki bio dobar u ovoj cijeni.

F-Secure Internet Security slična je sigurnom proizvodu. Jedine razlike su u tome što je to samo Windows i mogu se kupiti za samo tri računala. Kako to više nije dostupno novim korisnicima, njegova web stranica savjetuje da umjesto toga trebate dobiti F-Secure Safe.

F-Secure Total kao pristup bližem sigurnosnom paketu nudi pristup više oblika sigurnosti, ali je također znatno skuplji. No, po cijeni koja je slična skupljim planovima antideroida Bitdefender, ovaj je proizvod teško preporučiti, posebno imajući u vidu da VPN nije zvjezdani..

Proizvodi Safe i Total omogućuju vam dodavanje više uređaja. Svaka dodatna licenca koštat će vas oko 10 dolara godišnje. To se brzo sakuplja kada se zaštiti kućanstvo, dok će konkurentov neograničeni plan, poput onog koji pruža AVG AntiVirus, pružiti zaštitu mnogim uređajima.

Odaberite-uređaji

F-Secure ne pruža nikakvu besplatnu antivirusnu zaštitu iako većina besplatnih alternativa pobijedi F-Secure Anti-Virus plan u dostupnim značajkama. Međutim, postoji 30-dnevno suđenje i 30-dnevno razdoblje povrata novca.

Razumljivost

Web-lokacija F-Secure otvara se s softverskim opcijama “za posao” i “za dom”. Odabirom odjeljka “za dom” dolazi do stranice proizvoda s karticama na vrhu. Kartica “proizvod” proizvodi padajući izbornik sa svim dostupnim antivirusnim proizvodima i dodacima, uključujući upravitelja lozinki.

Proizvodi-Padajući

Besplatna probna tipka je za naslov stranice i za F-Secure Safe i Total. Zbog toga ćete zatražiti otvaranje računa, a zatim će vas prebaciti na stranicu My F-Secure. Ovdje vas vode kroz instalaciju za vas ili za člana obitelji. Iako je instalacija bila brza, zahtijevala su dva ponovno pokretanja.

F-Secure Anti-Virus ima i besplatnu probnu inačicu. Ne zahtijeva račun, već adresu e-pošte za započinjanje preuzimanja softvera. Taj je postupak drukčiji, jer s osnovnim proizvodom ne imate My F-Secure račun.  

Kada koristite korisničko sučelje F-Secure za radnu površinu, većina opcija je lako dostupna kroz niz kartica sa strane. Iz ovog se prozora jednostavno pokreće, a jedan zasebni prozor sadrži sve postavke koje možete promijeniti.

F-Secure je svjetlo značajki, tako da je lako kretati i razumjeti svaki odjeljak. Postoje i poveznice koje će vas odvesti na stranice podrške ili obnoviti pretplatu. 

Obnovite-pretplate

Opcije skeniranja

Neki od izbora skeniranja F-Secure su restriktivne. Planirana skeniranja ograničena su na samo jedno ponavljajuće skeniranje i ne uključuju opciju potpunog skeniranja. Dostupna ručna skeniranja su u redu, ali ovdje bismo željeli više od dva izbora. Jedan antivirus koji ima sjajne mogućnosti skeniranja je ESET NOD32.

F-Secure ima način skeniranja pojedinačnih datoteka i mapa, ali to ne možete učiniti u korisničkom sučelju radne površine. To se može učiniti desnim klikom na datoteku u programu za pretraživanje datoteka i odabirom opcije “skeniranje virusa”. To bi trebalo biti integrirano u glavno korisničko sučelje, najbolje s funkcionalnošću za redovito skeniranje određene mape.

Primarna vrsta skeniranja koju pokreće F-Secure antivirus je ono što naziva “skeniranje virusa”. Ovo brzo pregledava sve datoteke koje mogu biti štetne. Na prvom prolaznom procesu potrebno je nešto više od pet minuta, a skenirano je 9 240 predmeta. Nakon toga skeniranju je trebalo nešto više od minute, jer je program znao koje datoteke je važno provjeriti.

Virus Scan

Možete pokrenuti i potpuno skeniranje. Nakon četiri sata i 20 minuta skenirao je 1.621.251 predmeta. Ovo je skeniranje pregledalo sve vrste datoteka za bilo kakve prijetnje, ali morali smo ručno ukloniti sve komprimirane datoteke.

Prilikom skeniranja, F-Secure je koristio sve dostupne CPU resurse. Ako su se drugi programi pokušali pokrenuti, oko 20 posto CPU-a ostalo je posvećeno skeniranju. Otkrili smo da se skeniranje virusa i dalje odvija razumnom brzinom s drugim aktivnim programima, tako da ne biste trebali imati problema sa skeniranjima koja usporavaju vaše računalo predugo.

Korištenje CPU-a

Zaštita

Kao antivirus F-Secure mora vaše računalo zaštititi od bilo kakvih prijetnji. Da bismo to testirali, koristili smo kombinaciju praktičnih alata i laboratorijskih rezultata pouzdanih testera kako bismo otkrili koliko vas antivirus može zaštititi od stvarnog zlonamjernog softvera.

AV test daje F-Secure najviše rezultate u tri laboratorija koja koristimo. Sve tri kategorije – zaštita, performanse i upotrebljivost – dobile su maksimalnu ocjenu od šest bodova. Uz stalnu visoku ocjenu F-Secure, dobivanje potpune ocjene zaštite više od šest godina, možete biti sigurni da taj uređaj može čuvati.

AV-komparativci su dobili nešto slabiji rezultat, a F-Secure je zaradio samo jednu od tri zvijezde za stvarne performanse. Iako je zaštita od zlonamjernog softvera bila dostojna ocjene s dvije zvjezdice, F-Secure je imao 25 ​​lažno pozitivnih rezultata. To bi moglo postati problem nekim korisnicima, a programi poput Avira imaju daleko manje lažnih pozitivnih rezultata bez odustajanja od sigurnosti. 

Završni laboratorij koji koristimo je MRG Effitas, gdje je F-Secure dobio prolaz na razini dvije, izgubivši svoju ocjenu nivo-jedan iz početka 2019. To je zato što nije prepoznao par komada zlonamjernog softvera prije napada.

Hands-on testiranje

Izvodimo praktične testove s alatima koje pružaju Wicar i AMTSO (Organizacija standarda za testiranje protiv zlonamjernog softvera). Ovi testovi uključuju datoteke i web stranice koje djeluju poput zlonamjernog softvera, ali ne sadrže štetni sadržaj. Primjer za to može biti testna datoteka EICAR (Europski institut za računalno antivirusno istraživanje). Budući da se radi o internetskim alatima, u tim smo testovima koristili F-Secure Safe.

Blokirani-stranica

F-Secure Safe blokirao je svih 13 testnih stranica dostupnih na Wicaru, čak i kad je onemogućeno proširenje preglednika. Ovi testovi daju dobro zaokružen prikaz antivirusne zaštite, pokazujući tako da može zaštititi od različitih eksploatacija i stilova napada.

AMTSO pruža bolji pregled zaštite od preuzimanja. F-Secure može blokirati različite prijetnje, poput potencijalno neželjenih preuzimanja, pa čak i phishing stranice. Jedini test koji nije uspio bio je prilikom preuzimanja komprimiranih datoteka.

Od 10 komprimiranih datoteka dostupnih za preuzimanje, zaustavile su se tri. Morali smo ručno skenirati ostalih sedam da bi ih F-Secure prepoznao kao zlonamjerni softver. Čak i kada je F-Secure pronašao ove komprimirane datoteke, samo nas je upozorio da ih moramo ručno izbrisati. 

Općenito, F-Secure trenutno ne pruža zaštitu koju biste mogli dobiti od najboljih antivirusnih programa, tako da su naše ostale recenzije vrijedne čitanja da biste pronašli vrhunski softver za zaštitu svojih uređaja. No F-Secure i dalje ima jaku povijest i dobre trenutne rezultate, tako da prosječni korisnik ne bi trebao imati problema s onim što pruža.

podrška

F-Secure se uglavnom oslanja na svoju bazu znanja i forume kao podršku. Srećom, oboje dobro rade, tako da ovo nije ogroman problem. Ograničenja njegove korisničke usluge su nedostatak 24/7 mogućnosti podrške i e-pošte.

F-Secure-Antivirusni-Baza

Baza znanja vjerojatno je prvo mjesto na koje ćete potražiti pomoć. Ovdje ćete pronaći mnogo uputa i upute za česte probleme. Neki članci dolaze s kratkim videozapisima koji vam omogućuju jednostavnije praćenje zajedno s njima.

Ako članci ovdje ne mogu riješiti vaš problem, forumi su također dostupni. Svaki proizvod ima svoju stranicu i post “uobičajene probleme” prikvačen na vrh. Zajednica može riješiti većinu pitanja u roku od jednog dana, ali složenija pitanja mogu potrajati duže.

F-Secure-antivirusnom Forum

Ponekad možda želite razgovarati s nekom osobom, a F-Secure nudi opcije za telefonski poziv ili za razgovor uživo. Obje su dostupne tijekom dana, a postoje telefonske linije za različite jezike. Nejasno je kada je otvoren njegov live chat, ali čini se da nije 24/7, što bi bilo od velike pomoći podršci F-Securea.

Iako ima snažnu bazu znanja i forum, F-Secure nema 24/7 chat chat ili mogućnosti slanja e-pošte, tako da ne može uvijek pomoći u težim problemima. Za mnoge korisnike to možda nije problem, ali ostali koji su zabrinuti zbog toga trebaju pogledati našu Trend Micro Antivirus + recenziju za dobro podržani proizvod.

Presuda

F-Secure je za lagan i jednostavan antivirus sjajan način zaštite svojih uređaja. Jaka zaštita i vrhunski sustav podrške znači da nećete imati problema osigurati svoj sustav od širokog spektra prijetnji.

Općenito, glavna strana F-Securea je nedostatak značajki. No, to je sjajna opcija sve dok samo tražite osnovni antivirus i nemate smisla ručno pokretati povremeno potpuno skeniranje. Ako možete koristiti snažni roditeljski nadzor sa svojim skupljim opcijama proizvoda, ovo bi mogao biti antivirus za vas.

Iako nam nije omiljeni antivirus, to je jedan od boljih proizvoda na raspolaganju. Ako želite pogledati još nekoliko pregleda prije nego što donesete odluku, naši drugi antivirusni članci mogu pružiti neke sjajne alternative.

Što mislite o antivirusu F-Secure? Javite nam svoje misli u komentarima u nastavku. Hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map