Emsisoft pregled kuće protiv zlonamjernog softvera – ažurirano 2020

Emsisoft pregled kuće protiv zlonamjernog softvera

Bogat značajkama i pristupačan dom Emsisoft Anti-Malware Home dostojan je paket za ljude koji se žele zaštititi od najgorih prijetnji, a da pritom ne pokvari banku. Iako se više ne osjeća sigurnost, to se neće svidjeti ni približno toliko, kao što možete pročitati u našoj recenziji Emsisoft.

Slideshow_1

Slideshow_2

Slideshow_3

Slideshow_4

prijašnji

Sljedeći

Ako tražite jeftin, ali bogat značajkama antivirus, Emsisoft Anti-Malware vrijedi provjeriti. Uz velike vrijednosti planova i značajki kao što su zaštita datoteka i podrška za Android, ovaj bi antivirus mogao biti onaj za vas, sve dok vam ne treba najbolja zaštita. Saznajte više detalja pročitajući ovu recenziju Emsisoft Anti-Malware Home.

Postoji mnogo opcija za besplatni antivirusni softver o kojima možete pročitati u našem najboljem besplatnom antivirusnom vodiču. No, Emsisoft Anti-Malware uklapa se između besplatnog antivirusa i većine plaćenih opcija. 

S više mogućnosti od većine besplatnog softvera, ali s nižom cijenom od većine plaćenih antivirusnih opcija, Emsisoft je donio rješenje za sve koji žele sredinu između cijene i učinkovitosti. No, postoje i razlozi zašto Emsisoft Anti-Malware ne ulazi u naš najbolji antivirusni softverski vodič. 

U ovom pregledu Emsisoft Anti-Malware Home, istražit ćemo ono što ovaj antivirus čini velikom vrijednom opcijom, ali i zašto nije uvijek najbolji antivirus..

prednosti & nedostaci

Alternative za dom Emsisoft Anti-Malware

Značajke

Emsisoft Anti-Malware Home ima svoje glavne značajke u četiri odjeljka: “zaštita”, “skeniranje” & čist “,” zapisnici “i” postavke “. Također možete pristupiti njegovom području karantene sa bočne trake.

Zaslon za zaštitu ima tri glavna sigurnosna alata: blokadu ponašanja, zaštitu datoteka i web zaštitu. Prvo je blokator ponašanja, koji može nadzirati ili blokirati različite procese. Također možete odabrati želite li ili ne biti obaviješteni kada blokator ponašanja uklanja prijetnje. 

Anti-ransomware ugrađen je u blokator ponašanja. To znači da ćete biti zaštićeni od ransomwarea kad je omogućen, ali ne možete postaviti različite postavke za svakoga. Uz to, ako isključite blokator ponašanja, u zapisnicima se pojavljuje upozorenje.

Ransomware zaštita

Zaštita od neželjenog softvera uobičajena je u modernim antivirusnim proizvodima, pa je dobro vidjeti je ovdje. Bez alata kao što je anti-ransomware, možda ćete biti osjetljiviji na nove prijetnje. Ako želite naučiti više, pogledajte našu raščlambu što je ransomware. 

Alat “čuvanje datoteka” je zaštita u stvarnom vremenu u programu Emsisoft Anti-Malware. Kartica “Zaštita datoteka” je mjesto na kojem možete postaviti način postupanja s prijetnjama. Ako se zadrži u zadanim postavkama, ovaj se antivirus bori s otkrivanjem zlonamjernog softvera, ali odabirom temeljitijih opcija zaštite to popravite.

Sigurnosne opcije preglednika dostupne su na kartici “web zaštita”. Neželjeni hostovi mogu se blokirati ovim alatom i možete postaviti postavke obavijesti kada pronađu zlonamjerne web lokacije. Web lokacije također mogu biti na bijelom popisu, što znači da će im biti dopušteno, čak i ako antivirus smatra da je to zlonamjerni softver. Međutim, na istoj listi može postati zbunjujući i zlonamjeran i na bijelim web lokacijama.

File_guard_and_Web_protection

Skeniranje & ekran “čist” daje standardne mogućnosti za razne vrste skeniranja, kao i mogućnost zakazivanja skeniranja radi redovite zaštite. Ovdje će se naći i mogućnost isključivanja računala nakon završetka skeniranja ili karanteniranje svih otkrivenih prijetnji. 

U ovom je odjeljku i alat za izradu hitnih slučajeva. To omogućava laganu verziju antivirusa da se privremeno premesti i zaštiti druga računala. Prijenosni antivirus nije uobičajena značajka, pa je to velika pobjeda za Emsisoft.

Ovaj hitni komplet ima dvije primarne upotrebe. Prvo je da može zaštititi svako novo računalo, čak i ako vaš paket dopušta zaštitu samo jednog računala. Iako zahtijeva da pogon prijenosnog diska bude priključen na računalo, to omogućuje osnovnu zaštitu strojevima koji mogu sadržavati zlonamjerni softver.

Sigurnosno kopiranje

Druga je upotreba kompleta za hitne slučajeve kao sigurnosna kopija ako se vaš glavni antivirus zarazi i ne može zaštititi računalo. Premijerni prijenosni antivirus može vam pomoći u čišćenju zlonamjernog softvera prije nego što isprobate druge tehnike oporavka.

Slijedi zaslon s zapisnicima koji sadrži radnje antivirusa. Možete pretraživati ​​kroz zapisnike filtriranjem ili sortiranjem bilo prema akciji, bilo po komponenti. To olakšava pogled na ono što se događa na prvi pogled, a da ne izostavite nikakve podatke.

Postavke Emsisoft-a

Na kraju je zaslon s postavkama. Kao što biste i očekivali, ovdje možete pronaći većinu postavki. Mnoge su od njih standardne, poput postavljanja lozinke administratora. No, Emsisoft Anti-Malware Home daje neke jedinstvene postavke, kao što je mogućnost odabira koje će se obavijesti pojavljivati, koliko dugo traju i gdje se na ekranu pojavljuju..

Notification_settings

Neke značajke ovog antivirusa lijepo je imati i nisu univerzalne. Imati mogućnost tamnog načina rada i automatski omogućenu funkciju “samozaštite” – kada se antivirus aktivno štiti od zlonamjernog softvera – sjajne su značajke koje moraju biti dostupne. 

No, nedostatak većih veličina fonta, čak i prilikom mijenjanja veličine prozora, te nemogućnost istodobnog brisanja svih karantiranih datoteka, čini korištenje programa Emsisoft Anti-Malware nešto gorim od mogućnosti koja je bogatija značajkama, poput AVG-a. Pročitajte više u našoj recenziji AVG AntiVirus.

Emsisoft također nije napravio verziju za Mac korisnike koja ograničava upotrebu zaštite više računala putem jednog uređaja. Ako vam je potreban antivirus za vaš Mac, pogledajte naš najbolji antivirusni vodič za Mac.

Emsisoft Anti-Malware također ima poslovne i poslovne proizvode za tvrtke koje žele zaštititi svoja Windows računala. Ovi poslovni planovi imaju posvećeno osoblje za podršku i prioritet s uslugom chat chat. Veća je integracija s mrežnim proizvodom za upravljanje koji pruža Emsisoft. 

Emsisoft Cloud Console radi s početnom verzijom, ali ne sadrži ništa bitno što nedostaje korisničko sučelje radne površine. Ako ne morate daljinski skenirati ili kontrolirati više računala s jednog uređaja, nema ga mnogo potrebe koristiti. Međutim, jedna značajka Cloud Cloud Console koja nije dostupna u korisničkom sučelju radne površine jest pristup chatu uživo.

Većina značajki Anti-Malware Home kao što se očekuje i čini se da u potpunosti funkcioniraju. Iako bi neke dodatne dobrote bile lijepe, on ima dobar izbor za većinu korisnika i nekoliko jedinstvenih značajki kako bi se istaknuo.

Značajke kuće Emsisoft Anti-Malware

Emsisoft logotip za zaštitu od zlonamjernog softverawww.emsisoft.com

Počinje od 250 dolara mjesečnoSvi planovi

Značajke

Upravitelj lozinki

File shredder

Podrška za više OS-a

Roditeljska kontrola

Čišćenje diska

VPN

profili

Zaštita

Ransomware zaštita

Zaštita web kamere

Praćenje u stvarnom vremenu

Sigurni preglednik

Zaštita od preuzimanja

Zaštita od krađe identiteta

firewall

Operacijski sustav

Windows

MacOS

Linux

Android

iOS

Upotrebljivost

Korisničko sučelje radne površine

Mobilna aplikacija

Proširenje preglednika

podrška

Centar za pomoć

Forum

Live Chat

Telefon

E-mail

Podrška 24/7

Video vodič

Razno

Besplatni plan

cijena

Emsisoft ima standardni višeslojni sustav za određivanje cijena, uključujući besplatnu verziju i nekoliko plaćenih opcija. No, za razliku od nekih slojevitih sustava, Emsisoft vam nudi većinu funkcija u osnovnom paketu Home i omogućuje vam dodatnu nadoplatu za više računala ili jedan Android telefon.

Neke su dodatne dobrote u paketima Business i Enterprise. Ipak, to vjerovatno neće biti vrijedno dodatnih troškova prosječnoj osobi. Dodatne pogodnosti uključuju brže linije podrške i više mogućnosti upravljanja na Cloud Console. Međutim, standardne opcije paketa jednako su dobre i za zaštitu nekoliko računala.

S 29,99 USD godišnje, Emsisoft Home plan pruža zaštitu za jedno računalo. Ova cijena je na jeftinijem kraju antivirusnog softvera, iako se cijena naglo povećava za više uređaja. Za antivirus slične cijene s pristupačnijim opcijama za više računala pročitajte našu recenziju Trend Micro Antivirus +. 

Za jednog korisnika koji želi zaštititi jedno Windows računalo i jedan Android telefon, Početna & Mobilni paket odličan je izbor. Za 39,99 USD godišnje dobivate svu zaštitu uobičajenog plana kuće i dobijete antivirus za svoj telefon.

Emsisoft ne nudi nikakve mogućnosti zaštite više telefona. Ako tražite antivirus za više telefona, vrijedi provjeriti naš najbolji antivirus za Android vodič.

Postoji i 30-dnevno besplatno probno razdoblje Emsisoft Anti-Malware Home, tako da možete shvatiti je li ovo pravi antivirus za vas. Nakon završetka suđenja, besplatna verzija je ograničena, a pruža samo mogućnost skeniranja i uklanjanja zlonamjernog softvera.

Zbog ograničenja besplatne verzije ovog antivirusa, Emsisoft Anti-Malware gubi mnoge značajke i zaštite koje ga čine dostojnim proizvodom. To smanjuje njegovu korisnost i često znači da je bolji izbor antivirusnog softvera.

Uz obilje mogućnosti i pristojnu zaštitu za jedno računalo i jedan Android telefon po niskoj cijeni, Početna stranica protiv zlonamjernog softvera & Mobilni plan može biti ono što vam treba. Ako želite zaštititi više uređaja, mogu biti dostupni bolji antivirusni programi.

Korisnički susret

Instalacija Emsisoft Anti-Malware je jednostavna. Web-lokacija Emsisoft ima gumb za sva tri glavna proizvoda. Prvi vas vodi na stranicu radi kućnog antivirusa, s instalacijskim programom za 30-dnevno probno razdoblje. Kada je riječ o antivirusnim proizvodima, to je otprilike jednostavno koliko i preuzimanje traje.

Install_page

Postupak instalacije je jednostavan, ali traje znatno duže nego ostali antivirusni softver. Ako vam treba lagan i brz antivirus, pogledajte naš pregled malwarebytes Antivirus.

Emsisoft Anti-Malware Home također je integriran s Emsisoftovim proizvodom za upravljanje mrežom, Cloud Ezosoft konzola, omogućujući vam pregled nekih postavki i dozvola za svako računalo na vašem računu. S ove stranice možete skenirati i daljinski, što olakšava zaštitu više računala.

Cloud_Console

Emsisoft bi mogao napraviti male izmjene u kvaliteti života instalacijskog programa, poput dodavanja prečaca na radnoj površini ili postavljanja pitanja želite li skenirati na instalaciji.

Skeniranje izbora

Postoje tri vrste skeniranja koje su dostupne u Emsisoft Anti-Malware Home, a svaka ima jednostavni gumb za uklanjanje zlonamjernog softvera nakon završetka skeniranja..

Prva opcija je “brzo skeniranje”, koje samo pregledava datoteke koje se izvode. To je brzo, potrebno je samo nekoliko minuta, ali je ograničeno samo na pronalaženje zlonamjernog softvera.

Brzo skeniranje je izvrsno za pronalaženje zlonamjernog softvera koji trenutno usporava računalo. Međutim, neće pronaći svaki zlonamjerni softver na uređaju. Bez korištenja dubljeg skeniranja povremeno, to bi moglo omogućiti skrivanje zlonamjernog softvera dugo vremena.

Središnja mogućnost skeniranja je “skeniranje zlonamjernog softvera”. Potrebno je malo duže od brzog skeniranja jer skenira dodatne datoteke u kojima se zlonamjerni softver obično skriva. 

To će često biti vrsta skeniranja koju želite koristiti jer pretražuje svaku datoteku koja vjerojatno skriva zlonamjerni softver. To je bliže “pametnim skeniranjima” koja se nalaze u proizvodima kao što je IObit-ov Malware Fighter. 

Kompletno skeniranje

Međutim, ako ne želite propustiti nijedan zlonamjerni softver, postoji i prilagođeno skeniranje. To vam omogućuje skeniranje određene datoteke ili mape ili čitavog diska. Pruža mnogo opcija koje datoteke skenirati i gdje bi antivirus trebao izgledati. Međutim, zadane opcije su dobre za skeniranje cijelog diska; za skeniranje 355.574 predmeta trebalo nam je jedan sat i 25 minuta.

Iako bi bilo dobro posvećeno potpuno skeniranje, sve funkcionalnosti su tu, a softver je jednostavan i lagan za korištenje. Skeniranje je koristilo sve dostupne CPU resurse, ali je drugim programima davalo prednost, tako da računalo nije osjetno usporilo.

Korištenje CPU-a

Zaštita

Za ocjenu razine zaštite od antivirusnog softvera koristimo laboratorijske rezultate pouzdanih tvrtki, uključujući AV-Test, AV-komparativ i MRG Effitas, zajedno s nekim praktičnim testiranjima.

AV-testovi za Emsisoft Anti-Malware Home nešto su iznad prosjeka, posebno 5,5 od 6 za zaštitu. No, ovi su rezultati ispitivanja iz studenog i prosinca 2016., pa nisu nužno reprezentativni za trenutne mogućnosti ovog antivirusa.

Međutim, Emsisoft Anti-Malware se pogoršao tijekom svojih testova performansi i upotrebljivosti. Zaradio je 4,5 od 6 zbog performansi, zbog usporavanja drugog softvera i 5 od 6 zbog upotrebljivosti, zbog nekih lažnih pozitivnih rezultata, kada su legitimna preuzimanja smatrana malwareom.

AV-Comparatives podržao je te rezultate testovima između srpnja i studenog 2018. Ovi testovi su ustanovili da Emsisoft ima 99,5-postotnu zaštitu čak i kad je offline, s malo lažnih pozitivnih rezultata. Time su zaradili tri zvjezdice u zaštiti od zlonamjernog softvera. 

Rezultati ispitivanja u stvarnom svijetu imali su niži rezultat, ali je i dalje dobio zvijezdu zbog 98% -tne stope zaštite. Emsisoft Anti-Malware Home također je imao samo jedan lažni pozitivni rezultat u ovom testu, niži od većine testiranih antivirusnih programa.

Napokon smo provjerili MRG Effitas, ali njegovo najnovije izvješće koje je uključivalo Emsisoft bilo je iz 2014. Ovdje je Emsisoft Anti-Malware pobijedio samo Kaspersky, koji ima svoje prednosti i probleme. No, ti su rezultati iz 2014., tako da ne možemo biti sigurni da je Emsisoft držao korak s ostalim antivirusima.

Hands-on testiranje

Kako laboratorijski testovi nisu bili ažurirani, prešli smo na praktično testiranje standardnim alatima s web stranice WICAR i AMTSO. Oni nam omogućuju testiranje antivirusnih programa bez izlaganja računala stvarnom zlonamjernom softveru. Za sve ove testove koristili smo Google Chrome.

Emsisoft Anti-Malware blokirao je svaki test iz WICAR-a, što je standard za dobar antivirus. Ovi testovi uključuju razne datoteke EICAR (Europski institut za računalno antivirusno istraživanje) i provjere postoji li zaštita od poznatih podviga.

Website_blocked

AMTSO testovi bili su manje uspješni. Iako su testne datoteke EICAR zaustavljene, čak i prilikom testiranja komprimirane datoteke, pretraživanje u oblaku i testiranje krađe identiteta nisu uspjeli, usprkos tome što se web lokacija Emsisoft pohvalila zaštitom od krađe identiteta. Pročitajte naš vodič da biste saznali više o krađi identiteta.

Iako je zaštita od krađe identiteta rjeđa od zaštite od anti-virusa, još uvijek je dobra zaštita kad djeluje. Za antivirus koji ima dokazanu zaštitu od krađe identiteta pročitajte našu recenziju Webroot SecureAnywhere.

Sve u svemu, Emsisoft Anti-Malware Home ima dobru zaštitu, posebno od slučajnih preuzimanja. Bez nedavnih laboratorijskih testova ne možemo dati višu ocjenu ovom antivirusu.

podrška

Web lokacija Emsisofta ima stranicu za podršku s razumnom bazom znanja. Ima obilje korisničkih vodiča i odjeljak s FAQ-om. Vodiči su bili jednostavni, ali su i dalje sadržavali sve potrebne informacije. 

Iznad baze znanja nalazi se traka za pretraživanje koja vam može pomoći pronaći određene informacije. Ova je funkcija pretraživanja prilično učinkovita u pronalaženju odgovarajuće pomoći, iako je pravopisna pogreška zaustavila njezino djelovanje.

Baza znanja

Ako baza znanja nema ono što tražite, na raspolaganju je chat uživo. Za minutu smo kontaktirali člana tima za podršku Emsisofta i oni su brzo odgovorili na naša pitanja. Ako su dobili problem koji nisu mogli riješiti, uputili su nas u e-poštu za podršku radi dodatne pomoći.

Emsisoft ima izbor adresa e-pošte za različite probleme. Na primjer, prodajni upiti idu na namjensku adresu. Web stranica sugerira da prvo potražite pomoć od live podrške, koja će vam dati najpogodniji email, ako je potreban.

Emsisoft forumi su još jedno dobro mjesto za pomoć. Iako odgovori neće biti brzi kao razgovor uživo, dovoljno je pomoćnog osoblja i ostalih članova na mreži koji će u roku od nekoliko sati moći pomoći bilo kojim problemom..

S tisućama postova koje trebate pregledati, za mnoge probleme dostupan je rješenje. Ovi su forumi dobar način da potražite pomoć dok čekate da vam se e-podrška vrati.

Bilo bi dobro za poslovne korisnike da imaju vlastitu telefonsku liniju ili zaseban odjeljak u bazi znanja i na forumima, tako da je dobivanje pravih informacija bilo jednostavnije. 

Međutim, podrška za dom Emsisoft Anti-Malware Home definitivno je dovoljna da pomogne u bilo kojem pitanju. Ako tražite antivirus s odličnim odjeljkom podrške, pročitajte našu recenziju F-Secure Antivirus za još jedan dobar izbor.

Presuda

Emsisoft Anti-Malware Home izvrstan je antivirus za zaštitu jednog računala. Može pružiti manju zaštitu od nekih drugih antivirusnih proizvoda koje smo testirali, poput Bitdefendera, kao što možete pročitati u našoj recenziji Bitdefender Antivirus. Međutim, Emsisoft to nadoknađuje nudeći proizvod s jednako toliko značajki po nižoj cijeni.

S 30-dnevnim probnim vremenom pune verzije lako dostupne, Emsisoft ga čini vrlo jednostavnim za testiranje na sebi. Neke od dodatnih značajki koje vam možda neće biti od koristi, ali ako jesu, ovaj je antivirus daleko lošiji izbor, pogotovo ako ste na proračunu. 

Međutim, nedostatak novih laboratorijskih testova čini nas neodlučnim preporučiti ovaj proizvod svima, pa je vrijedno pogledati naše ostale antivirusne članke da biste vidjeli hoće li išta više odgovarati vašim potrebama.

Što mislite o Emsisoft Anti-Malware Home? Javite nam svoje misli u komentarima u nastavku. Hvala na čitanju.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me