AVG AntiVirus pregled – ažurirano 2020

AVG AntiVirus Pregled

Vjerojatno jedan od najpopularnijih besplatnih planova na antivirusnom tržištu, AVG također ima savršeno pristupačan trogodišnji plan. No, određena pitanja vezana uz privatnost i upotrebljivost sprječavaju je da se ponašaju s vrhunskim psima, pogledajte naš AVG pregled kako biste saznali što su to.

AVG klizač1

AVG klizač2

AVG Slider3

AVG Slider4

AVG Slider5

prijašnji

Sljedeći

AVG je snažni konkurent na tržištu antivirusne zaštite, a odlikuje se besplatnim značajkama koje druge tvrtke nude s velikom cijenom. Njegov besplatni antivirusni plan prilično je sveobuhvatan, a njegov najjeftiniji premium proizvod cjelovito je antivirusno rješenje. Iako ima grešaka, u koje ćemo naići, dovoljno je solidna 2020. godine da ostane na našoj listi najboljeg antivirusnog softvera.

Prvo što treba shvatiti o AVG AntiVirusu je njegov odnos prema Avastu, koji ga je kupio 2016. godine. Iako su dva proizvoda i dalje različita, oba se temelje na mreži za otkrivanje Avastove mreže, pa oba proizvoda dobivaju potpuno isti iznos. Glavne razlike su korisničko sučelje i mogućnosti koje se nude na različitim razinama pretplate.

Vršili smo praktične testove na AVG-u kako bismo otkrili koliko dobro štiti vaše uređaje, uz dodatak nekih potkrepljujućih istraživanja. Naš pregled AVG AntiVirus analizira njegove besplatne i premium značajke, strukturu cijena, upotrebljivost, moć zaštite i tehničku podršku, a sve prije donošenja konačne presude.

Prije nego što započnemo, postoji napomena o AVG-u koju, po dobroj savjesti, ne možemo zanemariti. Izvješće iz siječnja 2020. otkrilo je da Avast prodaje podatke o pregledavanju svojih korisnika oglašavačima, uključujući podatke AVG korisnika.

Jumpshot, podružnica tvrtke Avast koja je prodala podatke obustavljena je ubrzo nakon što su izvješća izašla, ali to ne dokazuje da su podaci prikupljeni..

Pregledat ćemo AVG neovisno o tim problemima, ali željeli smo da možete odlučiti. Preporučujemo da izbjegavate Avast, AVG i druge proizvode Avasta dok se ne pojave informacije koje dokazuju da je Avast promijenio svoje načine. Dodatne mogućnosti potražite na našem popisu najboljih besplatnih preuzimanja antivirusa.

prednosti & nedostaci

Alternativa za AVG AntiVirus

Značajke

Planovi AVG AntiVirus Free usredotočeni su na pružanje osnovne antivirusne zaštite za vaš osobni uređaj i internetsku vezu. Besplatni antivirusni softver dostupan je za Windows, Mac, iOS i Android uređaje u različitim oblicima i uključuje osnovno, brzo skeniranje problema s performansama, koje se može pokrenuti bilo kada.

AVG-osnovni-virus skeniranje

AVG također pokreće stalne zaštite u pozadini. Njegov besplatni plan uključuje oklop datoteke koji skenira svaku datoteku koja je dodana ili otvorena na vašem računalu i stavlja ih u karantin u trezor gdje se mogu testirati bez ikakvog rizika. Dok pregledavate web, AVG skenira sve podatke koji se prenose, a također skenira dolazne i odlazne adrese e-pošte za nesigurne privitke..

Ovisno o vašoj platformi, AVG AntiVirus Free može sadržavati i neke dodatne značajke. Korisnici Mac računala dobivaju samo osnovno skeniranje, štit datoteke i web štit.

Kao Windows korisnik, imat ćete pristup skeneru performansi koji preko vašeg računala kopa nepotrebne datoteke koje ga možda usporavaju (ali nisu nužno zlonamjerni softver). Također ćete preuzeti i sigurni preglednik AVG-a koji ima cilj izgledati i ponašati se koliko god je moguće Chrome, dodajući AVG blokator oglasa, upravitelj lozinki i čistač privatnosti.

AVG AntiVirus Free za Android uključuje skup značajki koje su specifične za mobilne uređaje i krađe i privatnost. Možete zaključati pojedinačne aplikacije pomoću PIN-a, postaviti zamku kamere za lopove, postaviti uređaj da zaključa, ako se SIM kartica ukloni, i pratiti je pomoću AVG-ove protuprovalne web stranice.

Za korisnike iOS-a, tu je AVG Mobile Security za iPhone / iPad, besplatni proizvod koji štiti iOS uređaje s VPN-om, foto svodom i sustavom upozorenja o curenju.

Plaćene značajke

AVG Internet Security je prva razina premium pretplate i izjednačava značajke AVG-a na svim računalima Mac i PC. Dok AVG Free pretražuje potencijalni ransomware, njegova opcija Internet Security cilja na dodatnu razinu zaštite ciljajući na potencijalne izvore ransomwarea radi dodatne pažnje..

Ransomware-zaštitu

Internet Security dodaje zaštitu od plaćanja, koja koristi AVG-ovu mrežu poznatih lažnih web-lokacija i web mjesta za krađu identiteta da bi ukazala na prevare dok pregledavate. Također su povećane zaštite privatnosti, dodana je sigurnost web kamere, šifriranje datoteka i uništavanje dokumenata.

Preuzimanje internetske sigurnosti uz dodatnu naknadu daje vam licencu za do 10 kućanskih uređaja, uključujući Android telefone. Najviša razina plaćanja, AVG Ultimate, paketi su u AVG TuneUp-u, zasebnom proizvodu koji optimizira performanse i na Windows i Mac uređajima.

Tu treba uzeti u obzir i nekoliko a la carte aplikacija. TuneUp se može kupiti zasebno, pa tako i AVG-ov Secure VPN koji štiti privatnost vašeg web pregledavanja (ali samo na osobnim računalima).

Pregled značajki AVG-a

AVG AntiVirus Logowww.avg.com

Počinje od 583 dolara mjesečnoSvi planovi

Značajke

Upravitelj lozinki

File shredder

Podrška za više OS-a

Roditeljska kontrola

Čišćenje diska

VPN

profili

Zaštita

Ransomware zaštita

Zaštita web kamere

Praćenje u stvarnom vremenu

Sigurni preglednik

Zaštita od preuzimanja

Zaštita od krađe identiteta

firewall

Operacijski sustav

Windows

MacOS

Linux

Android

iOS

Upotrebljivost

Korisničko sučelje radne površine

Mobilna aplikacija

Proširenje preglednika

podrška

Centar za pomoć

Forum

Live Chat

Telefon

E-mail

Podrška 24/7

Video vodič

Razno

Besplatni plan

cijena

Samo gledanjem AVG-ove stranice za usporedbu proizvoda jasno daje do znanja da tvrtka pokušava učiniti cijene i planiranje što jednostavnijim za razumijevanje.. 

Postoje samo dva plana izvan programa AVG AntiVirus Free: Internet Security košta 70 USD godišnje za jedan uređaj i 90 USD godišnje za 10 uređaja, a Ultimate isti plan s još jednim proizvodom za 120 USD godišnje (na neograničenim uređajima).

AVG TuneUp samostalno košta 50 USD godišnje za Windows i 80 USD godišnje za Mac. AVG-ova sigurna VPN košta 90 dolara godišnje. Sve ostalo je besplatno. Jedna pritužba na to kako je predstavljena jest da zapravo nije lako vidjeti liniju funkcija koje se isporučuju s tim proizvodima, jer AVG preferira popis prednosti koje je teže kvantificirati..

AVG AntiVirus dijeli jedno veliko prodajno mjesto s matičnom tvrtkom Avast: pristupačnost. Njegove besplatne verzije dolaze s značajkama koje druge antivirusne tvrtke kriju iza platnih zidova, a premijske značajke koštaju manje od konkurencije.

Ova se tvrdnja i dalje zadržava na najnovijim verzijama. AVG Free je snažan zaštitni paket na bilo kojem sustavu. Potpuno skeniranje računala objedinjuje otkrivanje prijetnji i skeniranje performansi da biste uhvatili zlonamjerni softver na svim mjestima koja su najvjerojatnije i briše štetna proširenja preglednika kako bi se podigla..

Zaštita od preuzimanja datoteka i pretraživanja web stranica u stvarnom vremenu prilično je standardna s besplatnom antivirusnom zaštitom, ali skeniranje performansi nije, tako da je ovdje sjajno vidjeti. Sigurni preglednik sadrži još uobičajene značajke koje se plaćaju, uključujući alat za uništavanje datoteka i upravitelj lozinki, što su neki od najboljih dodira ovdje.

AVG-ova prva razina premije cjelovit je paket koji se natječe s bilo kojom sličnom razinom u cijelom ekosustavu za zaštitu od virusa. Činjenica da viša razina samo dodaje zaseban proizvod i više pretplata trebalo bi vam reći koliko je ukupna pokrivenost na razini Internet sigurnosti.

Još uvijek nedostaju neke stvari: nema trezora zaporke i morate preuzeti zasebno VPN. S obzirom na to koliko je trenutno besplatnih VPN-a dostupno za sve vrste uređaja, to se posebno čini neobičnim i dugoročno dovodi do nepotrebnih komplikacija za mnoge korisnike..

Korisnički susret

Razgovarajmo više o AVG-ovoj izričitoj posvećenosti jednostavnosti i o tome koliko se softver približava tom cilju. Snažan rani pokazatelj je da je instalacija munjevita, s vrlo kratkim vremenom između klika na preuzimanje i gledanja izravno u glavni prozor sučelja.

Ako ste na Macu, instalacija može trajati manje od minute, čak i za vrhunsku Internet Security. Na PC-u će stvari trajati duže jer ćete morati konfigurirati instalaciju prema vlastitim željama. To uglavnom znači želite li instalirati AVG Secure Browser, želite li ga učiniti zadanim preglednikom i točno koje ćete značajke instalirati.

Ako odlučite nešto odmah instalirati, možete je dodati kasnije sve dok za to imate licencu. Opcije instalacije uglavnom dodaju više upotrebljivosti nego neugodnosti, a instalacija je i dalje vrlo jednostavna i brza.

Glavni sučelje prozora

Nakon instaliranja prikazat će vam se tamno sučelje s velikim, jasnim zelenim prozorima: četiri (ako ste na Mac) ili pet (ako ste na računalu). Zajedno, s odvojenim gumbom za pokretanje skeniranja, oni uključuju većinu funkcija AVG AntiVirus na bilo kojoj razini.

Pokretanje skeniranja srce je onoga što ćete aktivno raditi s AVG korisničkim sučeljem. Skeniranje možete započeti samo klikom na gumb. Ako imate besplatnu verziju, ovo će biti potpuno skeniranje računala koje kombinira performanse i otkrivanje zlonamjernog softvera.

AVG-duboko skeniranje

Na AVG Internet Securityu ili novijoj verziji kliknite pored gumba za skeniranje za promjenu vrste skeniranja koje želite da se pokrene. U sustavu Windows ovo vam daje šest mogućnosti skeniranja. 

Opcije skeniranja

“Pretraživanje računala” osnovno je skeniranje prijetnji koje traži zlonamjerni softver, špijunski softver, ransomware i druge vrste virusa. U međuvremenu, “dubinsko skeniranje” ulazi u vašu memoriju i memoriju radi traženja virusa koji se kriju od osnovnog skeniranja.

Ostala četiri skeniranja su više specijalizirana. “USB / DVD skeniranje” provjerava viruse na prijenosnim vanjskim uređajima. “Pregled datoteke / mape” provjerava određene datoteke ili mape na vašem računalu. 

“Skeniranje performansi” traži datoteke koje nisu neprijateljske, ali mogu stvoriti zaostajanje. “Boot-time scan” pokreće se prije nego što se Windows pokrene prilikom ponovnog pokretanja, hvatajući svaki zlonamjerni softver koji se na Windows oslanja na rad.

Na Macu imate tri mogućnosti. “Mac skeniranje” osnovno je skeniranje koje pregledava najugroženije dijelove vašeg Maca. “Duboko skeniranje” je slično opciji računala i prelazi u dublje dijelove vašeg Maca kako bi provjerili ima li virusa u vašoj memoriji i memoriji. I na kraju, skeniranje datoteka skenira određene datoteke koje ste imenovali.

Možete pokrenuti skeniranja odmah ili zakazati da se one događaju kada ne koristite svoje računalo. Možda se ovo ne događa često, jer učinak AVG AntiVirusa na performanse sustava gotovo ne postoji. Dubinsko skeniranje trajalo je oko 10 minuta i rezultiralo zanemarivim zaostajanjem.

AVG-ovo korisničko sučelje izvrsno radi na tome da osigurate da imate sve informacije. Skoro da se nikad nećete zbuniti što radi svako skeniranje ili za što služi gumb. Slobodno možete prilagoditi svako skeniranje, ako želite, ali AVG AntiVirus funkcionira jednako dobro ako nemate.

Izvan ploče za skeniranje stvari su jednako čiste. Klikom na bilo koji od velikih zelenih gumba preusmjerit ćete se na jednako jednostavnu ploču na kojoj možete uključiti ili isključiti module ili ih prilagoditi po potrebi. Izvrsno je dizajniran, razumljiv i ne zastrašuje ni za one koji su novi u antivirusnom softveru.

Posljednja stvar koja se ovdje može prikazati je siguran preglednik koji gotovo uspijeva u svom cilju oponašanja Chromea. Zbog toga je sve čudnije što je zadana tražilica Yahoo, ali to nije teško popraviti.

Zaštita

Nijedno korisničko sučelje nije dovoljno dobro da preporuči antivirus koji nije osnovni posao zaštite vašeg računala. Imajući to u vidu, pogledajmo koliko je dobar AVG AntiVirus u svojoj temeljnoj funkcionalnosti.

Prijetnja otkrivena

Podvrgli smo AVG-ovom desktop virusu pet testova koje je osigurala organizacija za ispitivanje standarda protiv zlonamjernog softvera, provjeravajući pet zasebnih vrsta virusa: ručno preuzeto zlonamjerni softver, potencijalno neželjenu aplikaciju, zlonamjerni softver koji je preuzeo pogon, komprimirani zlonamjerni softver i stranice za krađu identiteta..

Karantena

Također smo testirali povezanost AVG AntiVirusa s njegovim pretraživačkim sustavom temeljenim na oblaku preuzimanjem datoteke koja lokalni pretresi nisu mogli prepoznati.

Inficiranih web-otkriven

AVG je uspio lako na svih pet testova, ali nije uspio uhvatiti virus koji je mogao otkriti samo sustav utemeljen na oblaku. Međutim, ipak je tu datoteku pronašao prilikom skeniranja nakon što je već bio na našem tvrdom disku.

Otišli smo u vanjske agencije za testiranje kako bismo dobili potvrđujuće statistike. Stvari su izgledale sjajno na AV-testu, koji je AVG AntiVirus prošle godine dodijelio status “vrhunskog proizvoda”. I u studenom i u prosincu 2019. AVG AntiVirus otkrio je 100 posto napada bez zlonamjernog softvera i nula dana i 100 posto poznatih napada otkrivenih u prethodna četiri tjedna.

AV-Comparatives slika složeniju sliku, iako još uvijek solidnu. Dok je AVG postigao najvišu moguću ocjenu od tri zvjezdice zbog učinka na performanse sustava, na testu “stvarnog svijeta” otkrio je osam lažnih pozitivnih rezultata.

Na najnovijem testu zaštite od zlonamjernog softvera AV-Comparatives AVG AntiVirus postigao je vrh. Otkrio je 99,3 posto testnih paketa zlonamjernog softvera dok su na mreži i 97,4 posto izvan mreže. Jedna od tri tvrtke (druga je AVG-ova vlasnica, Avast) je postigla savršenu stopostotnu stopu zaštite: nijedan zlonamjerni softver nije mogao izmijeniti uređaj.

Za četvrto mišljenje, provjerili smo kod MRG Effitas, tvrtke usredotočene na sprečavanje digitalnih financijskih prijevara. Ustanovili su da je AVG uhvatio 100 posto paketa zlonamjernog softvera u roku od 24 sata od dolaska zlonamjernog softvera, iako je propustio 3,3 posto napada u početnom skeniranju.

Kad je u pitanju zaštita, AVG AntiVirus je uglavnom vrhunski proizvod. Zadržava ga samo povremeno zaostajanje u budnosti (iako na kraju uvijek dobije virus) i zabrinjavajuća rasprostranjenost lažnih pozitivnih rezultata.

podrška

Kada imate problem sa AVG AntiVirusom, prva linija odbrane je kratki FAQ smješten u korisničkom sučelju. Ako to ne odgovori na vaše pitanje, možete izravno otići na web stranicu AVG pomoći unutar programskog prozora.

AVG-help-centar

Web stranica uključuje veći FAQ koji je podijeljen na različite proizvode AVG-a. Detaljnije je opisano, ali to je i dalje uglavnom rutinski postupak i manje korisno za rješavanje rubnih slučajeva. Za one ulaznice možete predati izravno na AVG.

Malo je teško otkriti kako poslati ove karte. Nećete nigdje pronaći gumb “dobiti više pomoći” na najvišoj razini. Umjesto toga, nalazi se na kraju svake podstranice proizvoda u FAQima. Nakon što kliknete gumb, preusmjerit ćete se u obrazac u kojem možete dobiti pomoć e-pošte ako ste besplatni korisnik.

Pomoć-ulaznica-podnošenje

Ako ste korisnik koji plaća, od vas će se zatražiti da unesete više informacija i možete odlučiti želite li tehničku podršku nazvati ili razgovarati uživo s vama kada dođe vrijeme da riješite kartu. Kao i pronalazak forme za početak, nije previše intuitivno: nigdje na stranici tehničke podrške nije jasno vidljivo da ne možete nazvati ili razgovarati kao besplatni pretplatnik.

Vaša posljednja mogućnost za pomoć je ulazak na AVG forume, za koje morate stvoriti račun. Nakon što uđete, vidjet ćete glavne postove toga dana, s vezama na određene teme u bočnoj traci lako dostupnoj. Razumno je aktivan, ali najčešće su najkorisniji odgovori od osoblja osoblja AVG-a, što znači da je lakše jednostavno izravno kontaktirati s njima.

Forum

Ako vam je potrebna, tu je i opcija vrhunske tehničke podrške, gdje AVG-ovi stručnjaci daljinski pristupaju vašem računalu radi dijagnosticiranja problema. Međutim, to košta 79 dolara za jednostavne popravke, 119 dolara za složene popravke i 200 dolara za godišnju pretplatu.

Presuda

AVG se odlično snalazi na tržištima koji su prepuni antivirusa. Uspio je neutralizirati svih šest testnih prijetnji koje smo mu bacili, dokazujući da se njegov tim očito fokusirao na ažuriranje svoje infrastrukture i mreže za otkrivanje (čak i ako je uhvatio jednu prijetnju prilikom skeniranja činjenica)..

No pravi je razlog da AVG AntiVirus krenete preko drugih antivirusnih programa – čak i od Avasta – njegovo korisničko sučelje. To je tako dobro osmišljen i intuitivan da ne možemo zamisliti da trebamo posjetiti stranicu pomoći ako nemate zaista neobičan problem. Samo gledanje na to govori sve što trebate znati o tome kako to funkcionira.

AVG AntiVirus ima nedostatke: neograničenim uređajima možete pristupiti samo putem Ultimate pretplate, ima nešto visoku stopu lažnih pozitivnih rezultata i bilo bi lijepo vidjeti VPN u paketu s jednom od plaćenih pretplata.

Naravno, trebali biste razmisliti i o vjerodostojnim izvješćima Avastove podatke za prikupljanje podataka. Unatoč tome što je Jumpshot isključen, nema jasnih znakova da korištenje AVG-a više ne riskira prodavanje podataka korporativnom klijentu. Sa toliko mnogo antivirusnih opcija na Internetu, nemate razloga raditi sa onom koja ne djeluje toliko naporno da održavate svoje povjerenje.

Ako ste ove godine isprobali besplatne ili plaćene proizvode AVG-a, obavijestite nas u komentarima u nastavku. Hvala na čitanju.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me