Panda-tietoturvakatsaus – päivitetty 2020

Panda Security Review: Panda Dome -arvioinnin arviointi

Panda Security Suite on tunnettu ilmainen virustorjuntatyökalu. Tässä Panda-katsauksessa puhumme katsomaan tätä Panda Domea ja päättämään, onko siitä mitään hyötyä. Pilaamme tuloksia hiukan ja kerromme sinulle, että vaikka ilmainen suunnitelma on hyvä, emme suosittele sinua maksamaan siitä.


Paras-antivirus-arvostelut

Panda Security tai tarkemmin sanottuna Panda Dome on ominaisuuksilla varustettu virustentorjunta, joka ei voi aivan kilpailla parhaimmissa virustentorjuntaohjelmalistamme. Sen mukana tulee myös korkea hintalappu, jota on vaikea niellä heikon käyttökokemuksen vuoksi.

Tässä Panda Security -katsauksessa keskustellaan käyttöliittymästä ja miten se vaikuttaa yleiseen kokemukseen. Tarkastelemme ominaisuuksia, hinnoittelua, käyttäjäystävällisyyttä, suojausta ja tukea ennen tuomion antamista.

Pidämme Pandan ominaisuuksista ja tukivaihtoehdoista, mutta emme pidä sen hinnasta tai käyttöliittymästä. Maksat enemmän kuin maksat muista suojauspaketeista ominaisuuksista, jotka eivät tee vaikutusta. Lab-tulokset ja runsas ilmainen vaihtoehto saattavat kuitenkin riittää ilmoittautumisen perustelemiseen.

pandan suojausliittymä

pandan turvatarkistusasetukset

panda-salasanan hallinta

panda security vpn

panda turvallisuus pc puhdistus

Edellinen

Seuraava

Vaihtoehtoja Panda Security Review: Panda Domen arviointi

vahvuudet & heikkoudet

ominaisuudet

Jos haluat ominaisuuksia, Panda on suojannut sinut, kunhan maksat palkkion. Kuten keskustelemme seuraavassa osiossa, Panda on kallis, mutta sen mukana tulee riittävän tiheä ominaisuus, joka oikeuttaa hinnan.

Kaikissa suunnitelmissa on mukana Panda Smart Shopping. Chrome-laajennus suorittaa tutun virustentorjuntatoiminnon, joka suojaa sinua vilpillisiltä sivuilta ja tietojenkalastelujärjestelmiltä, ​​mutta se näyttää myös tarjouksia tuotteille, joita olet ostamassa, kuponkeja verkossa ja vahvistettuja eBay-kauppiaita..

Siellä on erillinen laajennus nimeltä Panda Safe Web. Se on yllättävän tiheä ominaisuus, joka yhdistää jäljittimen estäjän, mainosten estäjän ja verkkosivustojen tilan seurannan yhdeksi laajennukseksi. Saalis on se, että sinun on käytettävä Pandan hakukonetta, joka on vain uudenaikainen Yahoo. Hakukoneen poistaminen käytöstä ja kotisivusi vaihtaminen myös poistaa ja poistaa laajennuksen.

Panda Turvallinen verkko

Se on sääli, koska pidämme turvallisesta verkosta. Se tarjoaa paljon ominaisuuksia nopeuttaaksesi selaimen käyttökokemusta pitäen sinut turvassa. Emme pidä viruksista, jotka vahvasti aseistavat meitä asentamaan hakukoneen, joten Safe Web pysyy valitettavasti poissa käytöstä.

Apuohjelmaominaisuudet, kuten tiedoston silppuri, tiedostojen salaus ja PC: n viritys, ovat tervetulleita lisäyksiä. Viritys voi eheyttää kiintolevysi ja vapauttaa tilaa tyhjentämällä väliaikaiset sovellustiedostot ja hallitsemalla käynnistystiedostoja. Se on kuitenkin saatavana vain täydellisille tilaajille, emmekä halua käyttää rahaa Windowsin sisäisiin toimintoihin.

Tiedoston silppuri on kuitenkin mukava. Ensiluokkaisten antivirusten joukossa se on yleinen ominaisuus, joka poistaa kaikki tiedostoon sidotut tiedot, kun poistat sen. Yleensä, kun poistat tiedoston, tiedot jäävät kiintolevyllesi, kunnes kirjoitat ne uudelleen, mikä antaa mahdollisuuden käyttää oikeuslääketieteen työkaluja sen rekonstruoimiseen..

Pandan premium-ominaisuudet

Ne, jotka maksavat täydellisen tai premium-hinnan, saavat monia lisäominaisuuksia. Ensimmäinen on salasananhallinta, tai tarkemmin sanottuna, kopio Password Depot 11: stä, jota emme arvioineet hyvin salasanan depot -arvioinnissamme.

Panda-salasanan varastot

Se ei myöskään voinut tehdä parhaista salasananhallintaluetteloista vaikeasti käytettävän käyttöliittymänsä takia. Mukava sisällyttäminen, mutta suosittelemme, että saat Dashlanein sen sijaan (lue Dashlane-arvostelu).

Panda sisältää myös virtuaalisen yksityisen verkon, joka taas tulee kolmannelta osapuolelta. Hotspot Shield tarjoaa VPN-palvelun. Sillä on huolestuttava tietosuojakäytäntö, jonka avulla se voi kerätä IP-osoitteesi ja jakaa sen kaikkien viranomaisten kanssa, jotka sitä pyytävät. Emme myöskään pitäneet palvelun muista alueista, joista voit lukea Hotspot Shield -katsauksessa.

Hämmentävämpää on se, että Hotspot Shield väittää, että sillä ei ole kirjautumiskäytäntöä. Jos kyseessä on VPN-palveluntarjoaja, joka ei todellakaan pidä lokia, tarkista ExpressVPN-arvostelu.

Pandalla ei ole pulaa ominaisuuksista, mutta mukana olevat eivät ole hyviä. Tämä virustentorjunta on parasta tilata a la carte, ohittamalla VPN ja salasananhallinta tehokkaampiin ja käyttäjäystävällisempiin vaihtoehtoihin..

Panda-suojausominaisuuksien yleiskatsaus

Panda Security Review: Panda Dome -logon arviointiwww.pandasecurity.com

Alkaa 294 dollaria kuukaudessaKaikki suunnitelmat

ominaisuudet

Salasanan hallinta

Tiedoston silppuri

Monen käyttöjärjestelmän tuki

Lapsilukko

Levyn puhdistus

VPN

Profiilit

suojaus

Ransomware-suojaus

Verkkokameran suojaus

Reaaliaikainen seuranta

Suojattu selain

Lataa suojaus

Tietokalastelusuojaus

palomuuri

Käyttöjärjestelmä

Windows

Mac käyttöjärjestelmä

Linux

Android

iOS

Käytettävyys

Työpöydän käyttöliittymä

Mobiilisovellus

Selaimen laajennus

Tuki

Ohjekeskus

foorumi

Live Chat

Puhelin

Sähköposti

24/7 tuki

Video-opas

Muut

Vapaa suunnitelma

hinnoittelu

Pandan lähestymistapa hinnoitteluun poikkeaa muista antivirusista. Sen sijaan, että veloitettaisiin enemmän suuremmasta luettelosta tuetuista käyttöjärjestelmistä ja laitteiden määrästä, kaikki suunnitelmat tukevat Windowsia, macOS: ta ja Androidia, ja niiden tueksi yhdestä rajattomaan laitteeseen.

Siitä huolimatta, saatavien ominaisuuksien hinnat ovat hyvät. Essential antaa sinulle perussuojauksen viruksilla, palomuurilla ja turvallisella selaamisella samalla hinnalla kuin Norton Basic (lue Norton Security -katsaus). Panda on kuitenkin monipuolisempi valinta, koska sen mukana tulee Android- ja macOS-tuet.

Advanced -palvelussa on enemmän ominaisuuksia lunasuojaohjelman ja lapsilukon muodossa. Pidämme ransomware -suojauksesta, mutta vanhempainvalvonnalla ei ole paljon järkeä useilla laitteilla maksamasi palkkion suhteen..

Täydellinen on makea paikka. Viiden laitteen tuki on edelleen alle 100 dollaria, ja se sisältää Advanced-ominaisuudet, salasananhallinnan ja laitteen virityksen. Se on kallis, mutta siinä on kaikki ominaisuudet, joita odotamme “täydelliseltä” virukselta.

Premium on juuri sitä: premium. Maksat paljon enemmän lisäominaisuuksista, kuten VPN, pilvitallennus ja premium-tuki. Se on kalliimpaa kuin McAfee Total Protection (lue McAfee Total Protection -katsaus), mutta mukana on enemmän ominaisuuksia. Kaiken kaikkiaan suosittelemme tarkistamaan parhaat VPN ja parhaat pilvitallennuspalveluiden tarjoajat suojaussuunnitelman laatimiseksi.

Pandalla on hinnoittelu kuukaudessa ilman sitoutumista. Kuten odotetaan, vuotuisilla hinnoilla on suurempi alennus, mutta pidämme siitä, että Panda antaa sinulle mahdollisuuden maksaa mennessäsi, toisin kuin monet muut antivirusetit.

Yhden laitteen hinnat ovat jo korkeat, mikä tekee monilaitteista suunnitelman huomattavasti kalliimmaksi kuin kilpailu. Panda pakata ominaisuuksia varmuuskopioimaan hinta, mutta se ei korjaa suurta laskua.

Panda tarjoaa ilmaisen virustorjuntaohjelman Windowsille ja Androidille, joka helpottaa hinnoittelua. Voit esimerkiksi ostaa yhden käyttäjän suunnitelman työpöydällesi ja saada silti suojausta mobiililaitteellesi ilmaisella paketilla.

Tätä me suosittelemme Pandalle. Se on hyvä molemmissa ääripäissä, joko yhdelle käyttäjälle, jolla on pari laitetta, tai suurelle perheelle, jonka on suojattava kaikkea. On kuitenkin halvempia vaihtoehtoja.

Käyttäjäystävällisyys

Panda Security on kevyt paketti, Webroot-tasolla, vain 2 Mt asennuksella
(lue Webroot SecureAnywhere -katsaus). Asennusaika oli myös nopea, koska koko prosessi päättyi alle minuuttiin.

Jos et halua Pandan sekoittavan kotisivusi ja hakukoneen asetusten kanssa, muista poistaa nämä valintaruudut ennen sovelluksen asennusta.

Panda Security -asennusasetukset

Kun asennus on valmis, Panda suorittaa täydellisen tarkistuksen, joka asettaa järjestelmän perustason. Skannaus suoritetaan taustalla ja, mitä voimme kertoa, on hitaampaa kuin normaali skannaus. Oletetaan, että tämä on kevyt tarkistus, joten voit silti käyttää koneesi. Lisäskannaukset voidaan suorittaa käyttöliittymän alaosassa olevalla suurennuslasikuvakkeella.

Panda-turvatarkistusasetukset

Skannaustiloja on kolme: täysi, mukautettu ja mitä Panda kutsuu ”kriittisiksi alueiksi”. Viimeinen on kuin nopea tarkistus, muistin läpi käyminen, prosessien suorittaminen, evästeet jne. Aktiivisten virusten etsimiseksi koneeltasi.

Skannaukset eivät myöskään vaadi paljon resursseja. Kuten kaikissa antivirusissa, aseman käyttö kiinnitetään, mutta havaitsimme vain 5–7 prosentin nousun prosessorin käytöllä tyhjäkäynnillä.

Skannauksen ulkopuolella asiat muuttuvat sotkuisiksi. Pandalla on tiheä käyttöliittymä, joka on petollisesti yksinkertainen, kun lataat sen ensimmäisen kerran. Päänäyttö näyttää skannattujen tiedostojen määrän, tilan ja viisi kuvaketta. Alareunassa on myös ärsyttävä uutistyökalurivi, jonka Panda sallii sinun sammuttaa asetukset.

Kun yritimme, työkalurivi kuitenkin säilyi.

Vierittämällä näkyy enemmän kuvakkeita – 23 Premium Securityssa. Jokainen kuvake edustaa virustentorjuntapaketin eri komponentteja, kaikkea tiedostojen murskaimesta salasanahallintaan. On myös muita apuohjelmakuvakkeita, kuten tuki ja tuotteet.

Panda-suojausliittymä

Kaksi viimeksi mainittua asetusta voidaan käyttää napsauttamalla kolmea viivakuvaketta käyttöliittymän vasemmassa yläkulmassa. Tämä valikko on tutumpi virustorjunta-alue, jolla voit hallita laitteita, tuotteita ja asetuksia.

Panda Security -valikko

Emme pidä näiden kahden sekoittumisesta. Jos laitteesi asetusvalikko on vasemmassa valikossa, sen ei pitäisi olla kuvake. Pöytäkoneen ja selaimen välisen rajapinnan hajottaminen poistaisi sovelluksen työmäärän ja tekisi puhtaamman yleisen kokemuksen.

Tuloksena on monimutkainen käyttöliittymä, joka yrittää liian kovaa näyttääkseen nykyaikaiselta. Siellä on paljon voimaa, mutta ei käytettävyyttä sen ymmärtämiseen. Lisäksi käyttöliittymä hidastuu indeksointiin kaikkien asetusten takia. Vieritys on katkos ja reagoivat ominaisuudet vastaavat napsautusten takana.

Se ei kuitenkaan tee Pandaa rikki. Rajapinta toimii edelleen ja se toimii siinä hyvin. Niin kauan kuin pääset läpi häiriöllisen suorituskyvyn ja oppimiskäyrän, löydät yhden markkinoiden tiheimmistä virustorjuntarajapinnoista..

suojaus

Käytämme käytännön testausta ja laboratoriotuloksia arvioidaksemme virustentorjuntakyvyn. Henkilökohtaisessa testauksissamme käytetään vakiintuneita virustentorjuntatyökaluja, ei luonnonvaraisia ​​näytteitä, joten panostamme enemmän laboratoriotuloksiin pisteet tekemällä.

Anti-Malware Standards Organisationin ominaisuusasetusten tarkistus työpöydän viruksille oli ensimmäinen suorittamamme testierä. Panda esti kaikkien tiedostojen lataamisen, mutta ei lataustiedostojen luomisen. Kaiken kaikkiaan Chromen ja Internet Explorerin sisäänrakennettu suojaus näytti tehokkaammalta näissä testeissä.

Suorimme testit uudelleen Internet Explorerissa Panda Security Toolbar -sovelluksen ollessa asennettuna. Suoja parani, mutta suorituskyky kohautti olosuhteita. Selain hidastui indeksointiin työkalurivin ollessa käytössä, minkä AV-Test huomasi myös viimeisimmässä arvioinnissaan.

Wicarilla oli omituisia tuloksia. Panda ei estänyt yhtäkään 13 testistä, mutta myöskään mikään hyväksikäytöstä ei onnistunut. Jos testi onnistuu, selain sulkeutuu ja calc.exe avautuu Windowsissa. Sitä ei käynyt, mutta sen sijaan avattiin tyhjä verkkosivu.

Tämä tarkoittaa, että tietyn hyväksikäytön haavoittuvuuden laukaiseva tekijä ei ollut riittävän tarkka viruksen havaitsemiseksi. Tyhjä ikkuna osoittaa yleensä, että hyväksikäyttöä ei havaittu tai estetty, vaikka testikoneellemme ei kuljetettu haitallisia tiedostoja.

Parittomasta suorituksesta huolimatta aiomme nojata laboratorioihin ja sanoa, että Panda onnistui testissämme. Ladatut sivut ja tiedostot alkoivat ladata, mutta mikään ei tosiasiallisesti tehnyt sitä koneellemme.

AV-Testin viimeisin arvio Pandasta oli joulukuu 2017. Se oli sataprosenttisesti tehokas nollapäivän haittaohjelmille ja tuon kuukauden luonnossa löydetyille haittaohjelmille. Teollisuuden keskiarvo tuolloin oli 99,5 prosenttia, mikä asetti Pandaan loven yläpuolella.

Se sai kuitenkin 15,5 mahdollisista 18 pisteestä koneen hidastumisen takia. AV-Test havaitsi suorituskyvyn heikentyneen 51 prosenttia verrattuna 16 prosentin keskiarvoon alan suositusten sovellusten käynnistämisessä. Vielä pahempaa, se löysi 77 prosentin suorituskyvyn osuuden asennettaessa usein käytettyjä sovelluksia.

AV-Testin havainnoista on kummallista, että tavallisen PC: n ja huippuluokan tietokoneen välillä on merkittävä delta. Esimerkiksi tiedostojen kopioinnissa 8 prosenttia hidastui tavanomaisella laitteella ja 55 prosenttia hidastui korkeatasoisella laitteella..

AV-Test suorittaa suoritusarvot useita kertoja heittäen virheelliset tulokset. Emme ole varmoja siitä, miksi saman järjestelmän suorittavien kahden järjestelmän välillä on niin suuri ero, mutta olemme vakuuttuneita AV-Testin havainnoista.

AV-Comparatives oli anteeksiantavampi, ja antoi Pandalle suorituskyvyn toiseksi korkeimman luokituksen. Suojauskokeet olivat myös hyviä, estäen 98,7 prosenttia näytteistä. Kaiken kaikkiaan se sai kaksi kolmesta tähdestä.

Pandalla on kuitenkin ollut liukastumisia AV-Comparativesin testauksen aikana. Toukokuun 2018 ja marraskuun 2014 suojausaste oli alle 95 prosenttia, eli virustorjunta epäonnistui kyseisten kuukausien aikana.

MRG Effitas piti Pandan turvassa. Sille myönnettiin tason 2 sertifikaatti Q1 2018 -testauksessa, joka estää vähintään 98 prosenttia uhista. Webroot läpäisi myös tämän sertifikaatin, jossa Trend Micro Maximum (lue Trend Micro Antivirus + Security -katsaus) epäonnistui.

Kaiken kaikkiaan suoja on hyvä, mutta ei hyvä. Pandan suojausaste on jatkuvasti 95–99 prosenttia, mutta huonon suorituskyvyn heikentää huippuluokan laitteiden suorituskykyä. Jos turvallisuus on pääpainonne, suosittelemme Bitdefenderiä (lue Bitdefender Antivirus -katsaus).

Tuki

Pandalla on jokainen tukivaihtoehto, jota voimme pyytää virukselta. Saat puhelin-, live-chat- ja sähköpostiyhteyksiä sekä foorumin ja tietokannan. Kaikkien näiden alueiden löytäminen on kuitenkin vaivatonta.

Tukisivulla on tavallisen ja premium-puhelinnumeron numerot sekä linkki sähköpostilomakkeeseen. Vierittämällä löydät tietokannan, joka on hajotettu tuotteittain.

Panda Security -tukisivu

Sivun alareunassa oleva kelluva palkki näyttää nopeita linkkejä live-chattiin, foorumiin ja tuki-Twitteriin. Näiden vaihtoehtojen löytäminen on tarpeeksi helppoa, mutta emme voi selvittää miksi Panda haluaa erottaa ne. Suoran chatin asettaminen puhelin- ja sähköpostitukien viereen on loogisempaa ja auttaisi tukisivua tuntemaan olleensa sekava.

Asiat paranevat, kun löydät etsimäsi. Tietopohja-artikkelit ovat yksityiskohtaisia ​​ja täynnä kuvakaappauksia. Pandassa on myös artikkeleita jokaisesta tuotteesta jaoteltuina luokkiin, mikä tekee navigoinnin tietokannasta helpoksi.

Panda Security -tietokanta

Myös foorumi on helppo saada läpi. Ulkonäkö on päivätty, mutta Panda jakaa aiheet tuotteittain, joten sinun pitäisi löytää etsimäsi nopeasti. Foorumit eivät kuitenkaan ole niin aktiivisia, ja aktiivisin aihe on keskittynyt Panda Free -sivustoon.

Panda-turvallisuusfoorumi

Panda odottaa keskimääräistä vastausaikaa sähköpostikyselyihin 24 tuntia ja kun tavoitimme yhteyden, se sai meille takaisin alle luvatun päivän sisällä. Suorat chatit ovat saatavilla myös pisteissä, mutta Panda ei ole selvä aukioloaikoina.

Puhelintuki kestää maanantaista perjantaihin klo 9–18. paikallisella aikavyöhykkeelläsi. Ympärivuorokautista tukea varten yritys tarjoaa premium-paketin. Se on 5,88 dollaria, kunhan maksat vuoden etukäteen ja mukana tulee konediagnoosi ja viruksen poisto.

Pidämme tietokannasta ja monista yhteysmuodoista, mutta foorumi voisi käyttää työtä. Se on käyttökelpoinen, mutta ei aktiivinen, eli et todennäköisesti löydä vakaata tukea.

Tuomio

Panda Security on kallis virustentorjunta, joka toimitetaan ominaisuuksille, jotka vastaavat hintalappua. Tuo glitz ei kuitenkaan pidä ainetta, kun keskinkertainen VPN ja salasananhallinta tarjoavat. Sama pätee käyttöliittymään, joka kompastuu, kun kohdistat painetta.

Näistä puutteista huolimatta Panda on luokiteltu yhdeksi markkinoiden turvallisimmista viruksista. Niin kauan kuin pääset läpi harmaan käyttökokemuksen ja hintalappun, olet suojattu.

Panda tarjoaa yhden kuukauden ilmaisen kokeilujakson, jonka suosittelemme lataamaan ja testaamaan itse. Suuri osa kokemuksista menee henkilökohtaiseen mieltymykseen. 

Kerro meille, jos olet käyttänyt Panda Securitya alla olevissa kommenteissa ja kuten aina, kiitos lukemisesta.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map