Kaspersky-virustorjuntakatsaus – päivitetty 2020

Kaspersky-virustorjuntakatsaus

Kaspersky on yksi suurimmista nimistä verkkoturvallisuudessa, mutta sillä on vielä joitain yksityisyyttä koskevia kysymyksiä. Tämä on sääli, koska Kaspersky Anti-Virus on muuten yksi parhaista tarjolla olevista palveluista. Valitse se, onko sinun valittava se, mutta suosittelemme, että luet koko arvosteluomme ennen kuin päätät mieltäsi.

Kaspersky-liukusäädintä-1

Kaspersky-liukusäädintä-2

Kaspersky-liukusäädintä-3

Kaspersky-liukusäädintä-4

Kaspersky-liukusäädintä-5

Edellinen

Seuraava

Kaspersky Anti-Virus on ollut lohkon ympärillä muutaman kerran siitä lähtien, kun Kaspersky Lab julkaisi sen yli 20 vuotta sitten. Yhtiö on myös oppinut paljon, ja se näyttää. Kasperskyn tarjoamat turvaominaisuudet ovat huippuluokan etuisuuksia kohtuulliseen hintaan. Kasperskyn suojaus haittaohjelmia vastaan ​​on erinomainen, sijoittuneena virustorjuntapaketin kärkeen laboratoriotuloksissamme.

Valitettavasti Kaspersky kohtaa tietyt tietosuojakysymykset, joista emme ole varmoja, että ne on ratkaistu täysin. Sieltä puuttuu myös muutama tärkeä asiakastukivaihtoehto. Nämä ongelmat ovat estäneet sen olevan paras virustorjunta.

Tässä Kaspersky Anti-Virus -katsauksessa tarkastellaan kaikkea sen ominaisuuksista turvallisuuteen. Suoritamme skannaukset, testaamme sen suojauksen itse ja syventämme sen historiaa ja yksityisyyttä. Tämän jälkeen annamme sinulle tuomion siitä, onko Kaspersky antivirus, jota kannattaa tarkastella.

Jos heilutat edelleen, sen 30 päivän ilmainen kokeilu on loistava vaihtoehto määrittääksesi, pitäisitkö Kasperskyn tarjouksista.

vahvuudet & heikkoudet

Vaihtoehdot Kaspersky Anti-Virus -sovellukselle

ominaisuudet

Kaspersky Anti-Virus on täynnä ominaisuuksia, jotka ylittävät odotetut haavoittuvuustarkistusominaisuudet. Vahvalla vanhempien valvonnalla, yksityisyysasetuksilla ja jopa pankkisuojauksella se seisoo virustorjunta-kilpailijoidensa lujuudessa ja joustavuudessa.

Monet pienet ominaisuudet, joita Kaspersky tarjoaa, keskittyvät yksityisyyden käsitteen ympärille. Kaspersky tarjoaa esimerkiksi suojauksen verkkokameralle, jotta kameraasi ei käytetä sinua vastaan. Tämä on yksinkertaisesti ilmoitus siitä, että sitä käytetään oletuksena, mutta sitä voidaan käyttää myös estämään web-kameran käyttö kokonaan, paitsi jos suojaus poistetaan manuaalisesti..

Toinen yksityisyyteen kohdistettu ominaisuus on Kasperskyn selainlaajennus. Oletuksena se seuraa ja kertoo kuinka monta jäljittäjää on upotettu sivulle, jotta voit seurata sitä. 

Voit kuitenkin päivittää selaimen laajennuksen sen asetusten kautta estääksesi kaiken seurannan. Se tarjoaa myös suojatun selaimensa tämän laajennuksen kautta.

Kaspersky-kromi

Valikoissa on piilotettu myös haavoittuvuustarkistus, joka suojaa laitettasi sekä käyttöjärjestelmätasolla että ohjelmatasolla. Haittaohjelmat voivat usein tartuttaa laitteen näiden hyödyntämisten kautta, joten haavoittuvuustarkistus on ennaltaehkäisevä toimenpide.

Näiden suojausten lisäksi Kasperskyn laajennus analysoi URL-osoitteet ja määrittää, ovatko ne turvallisia. Lisäksi se ohjaa sinut uudelleen, jos se toteaa, että verkkosivusto on haitallista. Se sisältää myös pienen määrän mainosten estämistä, mutta tutustu parhaimpiin mainosten estäjiin, jotta löydät upeat laajennukset, jotka estävät kaiken.

Jotkut suosituimmista virustentorjuntaominaisuuksista sisältyvät myös Kaspersky Anti-Virus -sovellukseen. Se sisältää palomuurin parhaan mahdollisen turvallisuuden saavuttamiseksi, salasananhallinnan, joka varmistaa, että et käytä salasanoja uudelleen, ja edes tiedoston murskainta. 

Yksi yksityiskohta, joka putoaa on sen tiedostojen salaus; Vain 56-bittisellä salauksella sinun on paljon parempi ladata paras salausohjelmisto ja sivuuttaa tämä ominaisuus.

Kaspersky tarjoaa myös pelastuslevyn. Tämä tuote voidaan asettaa USB-asemaan tai CD-levylle, ja se suorittaa turvatarkistuksen tietokoneen käynnistyksen yhteydessä. Tämä pelastuslevy on hieno täysin tartunnan saaneelle tietokoneelle.

Kaspersky VPN ja Password Manager

Suosittu virustentorjuntaominaisuus, jonka Kaspersky ehdottaa sisällyttävänsä, on ilmainen virtuaalinen yksityinen verkko tai VPN. Tämä ei ole aivan tarkka. 

Vaikka ohjelma tarjoaa linkin Kasperskyn VPN-ratkaisuun Secure Connection, tämä tuote on täysin erillinen edes Kasperskyn kalleimmasta virustentorjuntaohjelmasta. Voimme opastaa sinut parhaisiin VPN-palveluntarjoajiin korvaamaan tämän puuttuvan ominaisuuden.

Toisaalta salasananhallintaohjelma sisältyy Kaspersky Total Security -sovellukseen. Havaitsimme sen olevan vankka valinta salasanasuojaukseksi, mutta se jäi tuki ja ominaisuudet eräille viruksentorjunta-kilpailijoilleen. Katso tätä ominaisuutta perusteellisesti tutustumalla Kaspersky Password Manager-arvosteluun.

Kaspersky Turvallinen raha

Kaspersky todella paistaa pankkisuojauksensa suhteen, ja torjuu virustorjunta-kilpailijat, kuten F-Securen (katso F-Securen arvostelu). 

Kaspersky Safe Money on turvallinen selain, jolla voit päästä pankkisivustoille tai kirjoittaa maksutietojasi. Jos yrität käyttää näitä verkkosivustoja tavallisella selaimella, sinua kehotetaan käyttämään Kasperskyn suojattua selainta.

Kaspersky-safemoney-varoitus

Voit myös luoda luettelon kirjanmerkeistä työpöytäsovelluksessa. Tällä tavoin voit sulkea tietyt sivustot suojatusta selaimesta tai estää niiden lataamisen, jos et ole suojattu.

Kaspersky-safemoney-kojelauta

Suojattu selain pitää pankki- ja maksutietosi turvassa, jotta estetään mahdolliset haittaohjelmat verkossa. Kaspersky sisältää jopa ruudunäppäimistön estääksesi kaikkia näppäimistölokeroita, jotka saattavat saada salasanasi näppäinpainikkeiden kautta.

Kaspersky Safe Kids

Kaspersky: n tarjoamat vanhempainvalvonnat ovat intensiivisiä ja ulottuvat paljon kuin yksinkertainen verkkosuodatus kilpailijoiden, kuten Sophos Home, tapaan. Sen mukana tulee ilmainen sovellus, joka voidaan asentaa lapsesi laitteeseen ja jota hallinnoidaan Kaspersky-verkkosivuston kautta.

Kun olet asentanut sen, Kaspersky antaa sinulle enemmän tietoa lapsestasi kuin mitä koskaan tarvitset. Voit seurata heidän sijaintiaan ja estää verkkosivustoja nimen, luokan kautta tai yksinkertaisesti estää kaiken Internet-yhteyden kokonaan.

Jos lapsesi estyy pääsemästä verkkosivustoille, sinulle ilmoitetaan siitä ja voit jopa antaa heille luvan kyseiseen verkkosivustoon reaaliajassa. Verkkosuodatuksen ja Internet-tietoturvan lisäksi Kaspersky tarjoaa mahdollisuuden seurata ja rajoittaa lapsesi näytön aikaa.

kaspersky-log

Näiden monimutkaisten tietoturvatyökalujen avulla voit hallita paljon sitä, mitä lapsesi käyttää heidän Internet-selaimellaan, ja mitä sovelluksia he käyttävät. Kaspersky suosittelee koko käyttöliittymässään parhaita tapoja hyödyntää kaikkia näitä tietoja.

Jos kuitenkin tunnet, että laite on lukittava kokonaan – mikä tekee siitä käyttökelvottoman, kunnes pääset siihen uudestaan ​​-, sinulla on tämä kyky käyttää näitä säätimiä. Kaspersky ilmoittaa sinulle jopa, jos lapsesi on poistunut osoitetulta maantieteelliseltä alueelta tai jos hän etsii jotain kyseenalaista Googlessa.

Kaspersky Antivirus -ominaisuuksien yleiskatsaus

Kaspersky Anti-Virus -logowww.kaspersky.com

Alkaa 500 dollaria kuukaudessaKaikki suunnitelmat

ominaisuudet

Salasanan hallinta

Tiedoston silppuri

Monen käyttöjärjestelmän tuki

Lapsilukko

Levyn puhdistus

VPN

Profiilit

suojaus

Ransomware-suojaus

Verkkokameran suojaus

Reaaliaikainen seuranta

Suojattu selain

Lataa suojaus

Tietokalastelusuojaus

palomuuri

Käyttöjärjestelmä

Windows

Mac käyttöjärjestelmä

Linux

Android

iOS

Käytettävyys

Työpöydän käyttöliittymä

Mobiilisovellus

Selaimen laajennus

Tuki

Ohjekeskus

foorumi

Live Chat

Puhelin

Sähköposti

24/7 tuki

Video-opas

Muut

Vapaa suunnitelma

hinnoittelu

Kaspersky keskittyy ominaisuuksien lisäämiseen laitteiden sijasta, kun maksat enemmän rahaa. Se tarjoaa kuitenkin erilaisia ​​suunnitelmia kolmesta laitteesta aina 10: een jokaiselle tasolle, samoilla hinnasäädöillä riippumatta siitä, mitä suunnitelmaa käytät.

Perustason taso, Kaspersky Anti-Virus, on paljasrunkoinen sovellus. Se sisältää haittaohjelmasuojauksen, jota voit odottaa mistä tahansa virustentorjuntaohjelmasta, mutta mikään korkeampien tasojen tarjoamista tietosuoja-, pankki- tai vanhempien ominaisuuksista. Kaspersky Anti-Virus ei ole todella sen arvoinen, sillä hinta on lähes 60 dollaria vuodessa.

Seuraava taso on Kaspersky Internet Security. Tämä taso tarjoaa perustiedot vanhempien valvonnasta, ominaisuuksilla, kuten verkkosuodatus ja tietokonepelien estäminen tiettynä ajankohtana. Se sisältää myös tähtitieteellisen, rahalla suojatun selaimen ja joukon yksityisyyden suojaa. 

Kaspersky Internet Security on loistava valinta ihmisille, jotka etsivät maksimaalista virustorjuntaa rikkomatta pankkia.

Viimeinen taso, Kaspersky Total Security, sisältää muutamia ylellisimpiä ominaisuuksia, joita Kaspersky tarjoaa. Se tarjoaa täyden vanhempien valvonnan, mukaan lukien geofencing ja laitteen lukitseminen. Se sisältää myös ilmaisen sisäänrakennetun salasananhallinnan ja salatun tiedoston tallennustilan. Kaspersky Total Security on koko paketti, ja sen kustannukset heijastavat sitä.

Tason valinta riippuu todella tarvitsemista ominaisuuksista, mutta Kaspersky Internet Security on hyvä paikka. Saat kuitenkin molempien maailmojen parhaat puolet, jos lataat valinnan parhaiden salasanojen hallintaohjelmistolistamme ja käytät salausohjelmistoa pidemmällä, turvallisemmalla avaimella..

Jos tarvitset kuitenkin vankkaa vanhempien valvontaa geofensoinnilla ja laitteen lukituksella, lisäkustannukset saattavat olla sen arvoisia. Kaspersky Total Securitylla on 30 päivän ilmainen kokeilu, joten älä epäröi kokeilla sitä.

Käyttäjäystävällisyys

Kaspersky on hyvin suunniteltu. Se onnistuu näyttämään liukkaalta ja minimalistiselta piilottamatta kaikkia ohjelmien piirteitä valikoiden taakse, ja se on helppo navigoida ja käyttää. Niin monien ominaisuuksien suhteen, mutta niitä oli vähän vaikea löytää.

Asennus oli erittäin suoraviivaista ja yksinkertaista, tukoksia ei juurikaan tai ei ollenkaan, vaikka se kuitenkin vaatii sähköpostiosoitteen verkkosivustopohjaisille työkaluilleen. Ainoa ongelma, jonka edessämme oli, oli sen lataussivu, joka ei ollut yhteensopiva Google Chromen kanssa. Internet Explorerin lataaminen se oli outoa, koska vanhempien verkkosuodatus on selvää, että se toimii vain Google Chromessa.

Kun kojelauta on asennettu ja asennettu, se on helppo selvittää. Näytön yläosa kolmannes on yleiskatsaus, joka ilmoittaa sinulle jotain, joka tarvitsee huomion.

Kaspersky-kojelauta

Tämän alla on kahdeksan selvästi erotettua luokkaa. Jokaista ominaisuutta hallitaan joko jollakin näistä linkkeistä tai se voidaan käynnistää napsauttamalla yhtä niistä. Vaikka melkein kaikkia ohjelman kohokohtia voidaan muokata Kaspersky-sovelluksen avulla, joillakin ominaisuuksilla on oma sovellus.

Kaspersky huolehtii myös syvällisistä yksityiskohdista siitä, mitä virustentorjunta-osat tekevät. “?” otsikkopalkin symboli on kattava ohjelma, jonka kaikki ohjelmat tarjoavat, ja jokaisessa asetuksessa on yksityiskohtaiset selitykset jokaisesta turvaominaisuudesta.

Vaikka jokaiselle Kasperskyn tarjoamalle ominaisuudelle on asetukset, ne määritetään oletuksena järkevällä tavalla. Esimerkiksi kun testasimme lapsilukkoa, Kaspersky määritti automaattisesti verkkosuodatuksen yleisimmin estettyihin verkkosivustoihin. Kaikki on asetettu niin, että voit vain kytkeä sen päälle ja olla suojattu.

skannaus

Kaspersky tarjoaa oletuksena muutaman turvatarkistuksen: täydellinen tarkistus, pikahaku, valikoiva tarkistus tai ulkoisen laitteen skannaus. Nämä ovat enemmän kuin tarpeelliset vaihtoehdot useimmille ihmisille, vaikkakaan eivät aivan Aviran skannausvaihtoehtojen tasolla (lue Avira-arvostelu). Valikoivan skannauksen avulla käyttäjä voi skannata yksittäisiä tiedostoja.

Mielenkiintoinen yksityiskohta on, että voit suorittaa useamman kuin yhden turvatarkistuksen samanaikaisesti. Tämä on hyvin harvinaista virustentorjuntaohjelmissa, etkä tee jotain mitä teet usein, mutta se on kuitenkin tervetullut lisäys.

kaspersky-scan

Suoritimme nopean ja täydellisen tarkistuksen testataksesi sen nopeuden ja vaikutuksen testitietokoneeseemme. Molemmat skannaukset olivat keskimääräistä nopeampia. Nopea skannaus kesti alle minuutin ja täydellinen skannaus kesti vain kaksi ja puoli tuntia.

Molemmissa turvatarkistuksissa oli suunnilleen sama osuma tietokoneemme suorituskykyyn, ja prosessorin käyttö kasvoi noin 15 – 20 prosenttia. Tämä toisinaan nosti jopa 30 prosenttia enemmän täydessä skannauksessa. Vaikka tämä ei tee tietokoneesta käyttökelvoton, se on varmasti havaittavissa eikä missään tapauksessa niin vähäinen kuin kilpailijoilla, kuten Webroot (lue Webroot SecureAnywhere -katsaus).

suojaus

Käytimme kaksisuuntaista lähestymistapaa Kasperskyn tietoturvan testaamiseen. Ensin testasimme joitain yleisiä hyödyntämistoimia omien laitteidemme avulla. Toiseksi kävimme läpi AV-Testin, AV-Comparativesin ja MRG Effitasin laboratoriotulokset nähdäksemme kuinka se selviytyy kilpailusta.

Vaikka on tärkeää saada käsi ohjelmistoon ja potkaista renkaat, tietoturvan kultastandardi on ulkopuolisten laboratoriotestien avulla. Tästä syystä kiinnitämme heitä enemmän painoa virustentorjuntapisteisiimme.

Kaspersky osallistuu usein laboratoriotesteihin, joten sen turvatulokset ovat erittäin ajan tasalla. AV-Testin joulukuussa 2019 antamassa raportissa se loi Kasperskyn vastaan ​​monia muita virustorjuntaohjelmia. Kaspersky erosi kaikesta, minkä he heittivät siihen.

Se esti 100 prosenttia nollapäivän hyökkäyksistä ja laajalle levinneistä haittaohjelmista ilman vääriä positiivisia. Kaspersky oli myös teollisuuden keskiarvoa nopeampi kaikissa käyttökohteissa paitsi suosittujen verkkosivustojen julkaisemisessa, missä se oli hitaampi noin 5 prosenttia. Tämä on parannus huhtikuun 2018 testiin verrattuna, jossa se oli 7–8 prosenttia hitaampaa.

Kaspersky oli erityisen nopea, kun se tuli asentamaan usein käytettyjä sovelluksia, ja siihen tehtiin valtava suorituskyvyn päivitys vuoden 2018 testistä. On selvää, että se on tehnyt merkittäviä parannuksia viime vuosina, mikä on hyvä nähdä.

AV-Comparatives suoritti myös Kasperskyn testien kautta lokakuussa 2019. Kasperskyn suorituskykytestin tulokset olivat erittäin hyvät, lyömällä melkein kaikki virustorjuntaohjelmat paitsi ESET NOD32 ja McAfee (katso McAfee Total Protection -katsaus).

Suojatesti oli vähän vähemmän vaikuttava. Vaikka Kaspersky esti yli 99 prosenttia kaikista haittaohjelmista, AV-Comparatives ei silti antanut Kasperskylle korkeinta turvallisuustasoa. Tämä ei ole välttämättä valtava asia Kasperskylle; se on pikemminkin lausunto siitä, kuinka voimakas virustentorjunta-ala on tällä hetkellä haittaohjelmien torjunnassa.

MRG Effitas -pankkisimulaatio

Kaspersky erottui todellakin MRG Effitasin turvallisuusanalyysistä. Anteeksiantamattomassa pankkisimulaatiossaan Kaspersky oli yksi harvoista antivirusista, joka oli sertifioitu verkkopankkitoimintaan. Noin puolet virustorjuntaohjelmista, jotka on testattu tämän sertifikaatin läpäisemiseksi.

Sertifioinnin lisäksi MRG Effitas simuloi myös tapahtumien kaappaamista pankkitoiminnassa. Tämä tarkoittaa, että pahantahtoinen käyttäjä on vaarantanut pankkisi tai maksusivustosi, sieppaten maksutiedot ja lähettänyt ne palvelimilleen sen sijaan.

Kaspersky oli niiden kolmen joukossa, jotka puolustivat tätä hyökkäystä vastaan. Vain kilpailijat, kuten Norton, olivat samalla tasolla kuin Kaspersky (tutustu Norton Security -katsaukseen).

Käytännön testaus

Käytännöllisessä testauksessamme käytettiin AMTSO-turvatarkastustyökaluja yleisimpien haittaohjelmien testaamiseen. Kaspersky ohitti helposti. Tämä on erityisen vaikuttavaa, kun kyse on tietojenkalastelusivulta, jonka harvat virustorjuntaohjelmat estävät.

Kaspersky-url-tukossa

Seuraavaksi testasimme sarjaa yleisiä selainkäyttöä WICAR: n avulla. Kaspersky esti kaikki 13 hyökkäystä 13 hyökkäyksestä. Tämä on esimerkillinen tulos, joka vastaa sitä, mitä olemme nähneet melkein kaikista laboratoriotestauksista.

Kaspersky ja Venäjän huolet

Kaspersky on ainutlaatuisessa asemassa yksityisyyttä koskevissa huolenaiheissa. Vuonna 2017 Yhdysvaltojen hallitus päätti lopettaa yhteistyön yrityksen kanssa huolestuneisuudestaan ​​siitä, että virustorjuntaohjelmalla on yhteyksiä Venäjän hallitukseen. Tämä yhteys vaarantaisi käyttäjän tietojen vuotamisen, koska Venäjän lainsäädäntö suojaa tällaisia ​​tietoja huomattavasti vähemmän kuin Yhdysvallat tai Eurooppa.

Sittemmin yritys on toteuttanut useita toimenpiteitä vakuuttaakseen käyttäjilleen, ettei se ole yhteydessä Venäjän hallitukseen. Se on avannut kaksi ”läpinäkyvyyskeskusta”, jonka tarkoituksena on antaa luotettavien kumppaneiden tarkastella lähdekoodiaan, ja se aikoo avata kaksi muuta lähitulevaisuudessa.

Lisäksi Kaspersky on siirtänyt suuren osan tiedoistaan ​​Sveitsiin. Tämä suojaa Kasperskyä kaikilta Venäjän laeilta, jotka saattavat pakottaa sen paljastamaan asiakastietoja. Eurooppalaiset tiedot siirretään kokonaan, mutta amerikkalaisia ​​ja kanadalaisia ​​tietoja siirretään tänä vuonna.

SOC 2 -tarkastus

Lisäksi Kaspersky on julkaissut tietosuojajärjestelmiensä SOC 2 Type 1 -auditoinnin. Tämän tarkastuksen painon ymmärtämiseksi on tärkeää ymmärtää, mitä se kattaa ja mitä se ei kata.

SOC 2 Type 1 -tarkastus koostuu organisaation valvonnan arvioinnista. Se ei sisällä mitään analyysia siitä, noudatetaanko niitä oikein. SOC 2 Type 2 -tarkastus on tiukempi, ja se sisältää kaiken tyypin 1 auditoinnista ja tietyn ajanjakson aikana käytetyn valvonnan arvioinnin. On tavallista, että organisaatio saa nämä arvioinnit peräkkäin.

Tällä hetkellä yritys ei ole julkaissut Type 2 -raporttia. Otamme yhteyttä yritykseen kysyäksesi asiasta, ja edustaja vakuutti meille, että yrityksen pitkän aikavälin suunnitelmissa on ottaa tämä seuraava askel turvallisuuteen.

Kasperskylle sen suojauspiste on yhdistelmä kolmannen osapuolen laboratoriotestauksia, käytännön kokemustamme ja sen yksityisyyttä koskevia huolenaiheita. Emme ole täysin vakuuttuneita siitä, että sen yksityisyyden suojaaminen riittää yrityksen siteisiin Venäjään. 

Sen laboratoriotestit ja käytännön kokemuksemme olivat kuitenkin molemmat tähtitieteellisiä, ja ellei yksityisyyttä koskevista huolenaiheistaan, Kaspersky suorittaisi turvallisimman virustorjuntaohjelman.

Tuki

Kaspersky-tukivaihtoehdot näyttävät siltä, ​​että ne on rakennettu yritysasiakkaille tuntematta vanhentuneita, kuten ZoneAlarm (katso ZoneAlarm Antivirus -katsaus). Tämä voi olla hyvä asia monilla verkkoturvatyökaluilla. Tietokanta – ensimmäinen puolustuslinja, kun käyttäjä kohtaa virustentorjunta – on jaoteltu tuotteittain.

Kas-tietämyskanta

Tukifoorumi on myös erittäin aktiivinen: sekä Kasperskyn työntekijät että omistautuneet asiakkaat vastaavat päivän sisällä kysymyksiin. Pidimme kuitenkin omituisena, että foorumi tarjosi jokaisen valikkokohteen sekä englanniksi että venäjäksi. Kaspersky kysyy kieltäsi tiliä luotaessa, joten näyttää triviaaliselta tarkistaa tämä asetus ennen kuin päätetään, mitä kieltä näytetään.

Kasperskyn verkkopohjaiset virustorjuntatyökalut ovat ainutlaatuinen ominaisuus Kasperskyn asiakastuessa. Jos et ole lähellä yhtä laitetta, johon virustorjunta on asennettu, voit skannata yksittäisten tiedostojen viruksia sen tukisivun avulla.

Kas-virusdesk

Siellä on myös osa lunastusohjelmien poistosta, mikä on erityisen hyödyllistä, jos kaikki laitteesi ovat lunastettujen ohjelmien saastuttamia ja et pääse Kaspersky-työpöytäsovellukseen. Ennen kuin pääset tähän kohtaan, tutustu kuitenkin ransomware -suojausvinkkeihimme.

Jos joudut puhumaan todellisen ihmisen kanssa ongelman ratkaisemiseksi, Kasperskylla on myös sähköpostituki. Vaikka se ei ole vuorokauden ympäri, lähetimme lipun viikonloppuna illalla ja saimme vastauksen seuraavana päivänä, joten aukioloajat eivät ole vain arkisin 9–5,.

Kaspersky tarjoaa Twitter-tukea ja omituisen kyllä ​​Facebook-tukea. Kaspersky tarjoaa myös puhelinnumeron, mutta se tarkoittaa, että sinun pitäisi käyttää sitä vain palvelun ostamiseen tai tilaamiseen liittyvissä asioissa, toisin kuin kilpailijat, kuten Bitdefender (katso lisätietoja Bitdefender Antivirus -katsauksesta).

Kaiken kaikkiaan Kasperskyn tuki on vankkaa ja se vastaa kysymyksiisi luotettavasti ja suhteellisen nopeasti. Laaja kirjo tapa ottaa yhteyttä tukeen tarkoittaa, että et välttämättä edes ohita puuttuvia vaihtoehtoja, kuten suorakeskustelua ja puhelinta (tutustu Trend Micro Antivirus + -katsaukseen, joka sisältää tällä alueella erinomaisia ​​viruksia).

Tuomio

Kaspersky on virustorjuntamaailman perusta, ja voimme nähdä miksi. Sen suojaus haittaohjelmilta on huippuluokkaa, ja se on helppo navigoida ja on varustettu suojausominaisuuksilla. Ilmaisen virustentorjuntasuunnitelman puuttuminen tarkoittaa kuitenkin, että näiden ominaisuuksien hankkiminen maksaa sinulle (katso paras ilmainen virustorjuntaohjelma).

Olemme edelleen huolestuneita myös sen yksityisyyden suojaan liittyvistä huolenaiheista. Kasperskyn toistaiseksi tekemät toimet ovat olleet rauhoittavia, mutta eivät lopullisia. Tämä jättää tilaa epäilyksille, mikä on tarpeetonta, kun voit käyttää virustorjuntaa, jolla ei ole näitä huolenaiheita.

Vaikka tietosuojaongelmat poistavat Kaspersky Anti-Viruksen parhaan virustentorjuntaohjelman ulkopuolella, se on ehdottomasti hyvä valinta sen ominaisuuksista ja pankkisuojauksesta. Mitä mieltä olet Kaspersky Anti-Virus, Kaspersky Internet Security tai Kaspersky Total Security -sovelluksista? Kerro meille kommenteissa. Kuten aina, kiitos lukemisesta.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me