ESET NOD32 -katsaus – päivitetty 2020

ESET NOD32 -katsaus

ESET NOD32 on tehokas virustentorjuntaohjelma, vaikka se ei ole kaikkein herättävin nimi. Alun perin yrityksille suunnattu yritys on vasta äskettäin tullut kuluttajamarkkinoille, ja näyttää siltä, ​​että se sopii parhaiten ihmisille, jotka haluavat ammattimaista kokemusta. Lue koko NOD32-arvostelu.


Paras-antivirus-arvostelut

ESET on suojannut käyttäjiä yli 30 vuoden ajan NOD32-tekniikallaan. Aikanaan voimakas virustentorjunta houkutteli Canonin, Hondan, T-Mobilen ja muiden kaltaisia. Sen turvallinen yrityssuojaus on kuitenkin siirtynyt kuluttajamarkkinoille, mikä tarkoittaa, että edessä on erilaisia ​​vastustajia.

Tässä ESET NOD32 -katsauksessa testaamme kotivirustorjuntaa ja vertaamme havaintojamme laboratoriotuloksiin nähdäksemme, kuinka hyvin se toimii. Puhumme ominaisuuksista, hinnoittelusta, käyttäjäystävällisyydestä, suojauksesta ja tuesta ennen tuomion antamista.

NOD32 on kaiken kaikkiaan kunnollinen. Turvaominaisuuksiin keskitytään voimakkaasti, mikä oikeuttaa sen mojovan hinnan. Lab-tulokset ovat hyviä, vaikkakaan ei ylimmällä tasolla, ja käytettävyys ei ole yhtä tehokas kuin muilla viruksilla. Siitä huolimatta se voi ajaa parhaan virustentorjuntaohjelman rinnalla vain muutamassa kategoriassa.

ESET NOD32 -liitäntä

ESET NOD32 kohdistettu skannaus

ESET NOD32 -suojausasetukset

ESET NOD32 -asetusten lisäasetukset

ESET-tuki

Edellinen

Seuraava

Vaihtoehdot ESET NOD32: lle

vahvuudet & heikkoudet

ominaisuudet

NOD32 on perusta muille ESET: n tarjoamille paketeille. Sellaisenaan useimmat ominaisuudet keskittyvät turvallisen alustan rakentamiseen, eivätkä soittokellojen ja pillien lisäämiseen. Ensiluokkaisten virustentorjuntapakettien mukana toimitetut virtuaaliset yksityiset verkot ja salasananhallinnat eivät yleensä ole hyviä, joten emme ole järkyttyneitä niiden laiminlyönnistä.

ESET hyökkää haittaohjelmiin monesta näkökulmasta. Siellä on perusvirustentorjunta, joka suojaa tunnetuilta uhilta ja epäilyttäviä käyttäytyviä tiedostoja vastaan. Lisäksi siinä on hyväksikäytön estäjä, joka on suunniteltu torjumaan hyökkäyksiä viruksentorjuntatoimenpiteiden aikaansaamiseksi, ransomware-suojaus ja komentosarjapohjainen hyökkäyssuoja selaimen turvallisuuden takaamiseksi..

Suosikkiominaisuuksemme on Unified Extensible Firmware Interface -skanneri, joka voi pyyhkäistä järjestelmäsi ennen kuin se käynnistyy Windowsiksi. Jos hyökkäys onnistuu valtaamaan UEFI: n, eli virus ei elää työpöydällä, uudelleenkäynnistys ja uudelleenmuotoilu eivät poista sitä. Tämä käynnistystarkistus etsii ongelmia ennen kuin Windows latautuu, joten voit saada kaikkein syvimmin esiintyvät haittaohjelmat.

Saat laitehallinnan, jos käytät monen käyttäjän suunnitelmaa. NOD32: lla sitä käytetään vain laitteiden hallintaan ja lisenssien tarkasteluun. Premium-suunnitelmilla on enemmän toimintoja.

ESET NOD32 -laitehallinta

ESETin premium-ominaisuudet

Internet Security- ja Smart Security -käyttäjät voivat käyttää myös varkaudenestoa ja vanhempien valvontaa laitteenhallinnassa. Varkaudenesto seuraa laitteitasi, jos ne katoavat. Voit nähdä heidän sijaintinsa, lähettää viestin kenelle tahansa, ja seurata ulkomaista toimintaa.

Internet Securityssa on monia muita suojausominaisuuksia, jotka perustuvat NOD32: n perustamalle vankalle pohjalle. Ensimmäinen on turvallinen pankkiselain, joka erottaa normaalin työpöydän pankkitilistäsi. Jos käytät normaalia selainta, ESET suojaa maksuja edelleen passiivisesti.

Muita suojausominaisuuksia ovat henkilökohtainen palomuuri, verkkohyökkäyssuojaus ja robottivalvonta. Erästä pidämme eniten botnet-suojausta, koska nuo pedot ovat nykyään suurimpia tietoturvauhkia.

Smart Security tuo mukanaan kaksi lisäominaisuutta: salasananhallinta ja tiedostojen salaus. Voit salata minkä tahansa tiedoston, kansion tai siirrettävän tallennusvälineen lisäämällä uuden tason ransomware-suojauksen.

Salasananhallintaohjelma on parempi kuin useimmat virusten mukana toimitetut, mutta se ei silti täytä parhaan salasananhallintaluettelomme kriteerejä. Suosittelemme, että siirryt tämän vaihtoehdon ohi ja käytä esimiestä, kuten Dashlane (lue Dashlane-arvostelu).

ESET NOD32 -ominaisuuksien yleiskatsaus

ESET NOD32 -logowww.eset.com

Alkaa 333 dollarista kuukaudessaKaikki suunnitelmat

ominaisuudet

Salasanan hallinta

Tiedoston silppuri

Monen käyttöjärjestelmän tuki

Lapsilukko

Levyn puhdistus

VPN

Profiilit

suojaus

Ransomware-suojaus

Verkkokameran suojaus

Reaaliaikainen seuranta

Suojattu selain

Lataa suojaus

Tietokalastelusuojaus

palomuuri

Käyttöjärjestelmä

Windows

Mac käyttöjärjestelmä

Linux

Android

iOS

Käytettävyys

Työpöydän käyttöliittymä

Mobiilisovellus

Selaimen laajennus

Tuki

Ohjekeskus

foorumi

Live Chat

Puhelin

Sähköposti

24/7 tuki

Video-opas

Muut

Vapaa suunnitelma

hinnoittelu

ESET rakentaa kokoonpanonsa NOD32-infrastruktuuriin. Tästä syystä saat saman virustorjunta-, ransomware-suojauksen ja pilvipohjaisen skannauksen mistä tahansa valitsemastasi suunnitelmasta. Internet Securityssa ja Smart Security -palvelussa on lisäsuojausominaisuuksia, mutta ydintehtävät pysyvät ennallaan.

NOD32 on halvin kohta tulossa. Saat ydinsuojaviruksen yhdestä viiteen Windows-koneeseen. ESET veloittaa 10 dollaria laitteelta alkuperäisen hinnan yläpuolella sen sijaan, että lisääisit laitteen määrää asteittain, kuten olemme nähneet muiden viruksien kanssa. Voit maksaa tarkalta määrästä laitteita, jotka sinun on suojattava.

NOD32 vs. loput

Valitettavasti maksat enemmän näistä laitteista. Yksi Windows-suunnitelma Norton Basic tulee 10 dollaria vuodessa halvemmaksi (lue Norton Security -katsaus). Nortonilla ei kuitenkaan ole UEFI-skanneria.

Internet Security on paras arvo, ja se tulee ensimmäisen vaalikauden aikana samalla nopeudella kuin NOD32. Saat laajemman luettelon ominaisuuksista, mukaan lukien pankkisuojaus, robottivalvonta ja lapsilukko.

Kaspersky Internet Security on sama hinta alkuperäisellä aikavälillä kolmelle laitteelle (lue Kaspersky Antivirus -katsaus). Kolme ESET Internet Security -laitetta on 20 dollaria enemmän ensimmäiseltä toimikaudelta, mutta molemmat ovat sama hinta uusittaessa.

Smart Security Premium on ainoa ESET-tarjous usean alustan suunnitelmasta ja se on suurin vetovoima. Saat salasananhallinnan ja mahdollisuuden salata tietoja, mikä ei ole sen arvoista 20 dollarin palkkion vuoksi.

Sitä tarjotaan yhdelle kymmenelle laitteelle, mutta emme suosittele sitä yhdelle käyttäjälle. Älykäs suojaus on paras, jos sitä käytetään useissa laitteissa, joissa on eri käyttöjärjestelmät. Se on kuitenkin suuri palkkio. Kymmenen laitetta antavat sinulle 50 dollaria enemmän kuin sama McAfee Total Protection -sovelluksella (lue McAfee Total Protection -katsaus).

Älykästä tietoturvaa on vaikea suositella hinnan perusteella. On olemassa monen käyttöjärjestelmän vaihtoehtoja, joissa on samanlaisia ​​ominaisuuksia halvemmalla. Internet Security ja NOD32, vaikka ne ovat kalliita, oikeuttavat kustannuksensa.

Suurin ero ESET: stä on, että suunnitelmat hinnoitellaan yhdelle laitteelle. Kun yhdellä käyttäjällä voi helposti olla kolme tai enemmän laitetta, ESET-suunnitelman kustannukset voivat kasvaa. Vaikka ominaisuus on sen arvoinen, hinta on silti korkeampi kuin muut antiviruset.

Käyttäjäystävällisyys

ESET: llä on kevyt 4 Mt: n asennusohjelma, mutta asennus kesti normaalia pidempään. Noin kolmen minuutin kohdalla se ei ole kauhea, mutta se ei ole myöskään nopein asennus, mitä olemme nähneet. Asennusasetuksia, kuten AVG-tarjouksia, ei ole paljon (lue AVG-arvostelu), mutta saat silti hallinnan LiveGridin ja mahdollisesti ei-toivottujen sovellusten käsittelystä asennustasolla.

ESET NOD32 -asennusohjelma

Jos käytät Smart Security- tai Internet Security -sovellusta, näet ikkunan, jossa voit ottaa käyttöön lisäominaisuuksia. Jokainen on sallittava jokainen manuaalisesti, lisäämällä aikaa pitkään asennusprosessiin.

ESET Smart Security -asennusasetukset

Sen jälkeen suoritetaan alkuperäinen tarkistus. Tämä skannaus kestää pitkään, käymällä läpi kaikki tiedostot asettaaksesi perustason järjestelmällesi. Voit kuitenkin asettaa sen, jotta tietokone sammuu skannauksen jälkeen.

ESET NOD32 -skannaus

Resurssien käyttö oli kevyttä skannauksen aikana ja saavutti huippunopeuden 10 prosentin suorittimen käytöllä tyhjäkäynnillä. Kun suoritimme skannauksen erikseen, suorituskyky hidastui vielä viidellä prosentilla. Kummallista, se alkoi vasta muutaman minuutin kuluttua sen lataamisesta.

Voit suorittaa skannauksen napsauttamalla vasemman reunan valikossa ”tietokoneen skannaus”. ESET tarjoaa erilaisia ​​tapoja käyttää kutakin, mutta skannaustiloja on neljä: täysi, kohdennettu, UEFI ja irrotettava tietoväline.

ESET NOD32 -skannausasetukset

Kohdennetut skannaukset voidaan suorittaa napsauttamalla ”tarkennetut skannaukset” ja valitsemalla kansioma hierarkiasta alueet, jotka haluat lakaista. Voit myös vetää tiedostoja tai kansioita käyttöliittymään skannauksen aloittamiseksi.

Voit myös asettaa UEFI-skannauksen kansiohierarkiasta. Tämä sammuttaa koneesi ja aloittaa skannauksen, kun se alkaa uudelleen. UEFI-skannaus ei käynnisty käyttöjärjestelmällesi. Sen sijaan se skannaa tiedostot ennen kuin heillä on mahdollisuus olla vuorovaikutuksessa reaaliaikaisella koneellasi.

ESET NOD32 UEFI -skannaus

Päänäyttö näyttää koneesi nykyisen tilan vasemmalla olevalla valikossa navigointia varten. ESET-robotista on myös iso kuva, joka saa meidät ajattelemaan Asimovin lakeja enemmän kuin haluaisimme.

ESET NOD32 -liitäntä

Se on yksinkertainen käyttöliittymä, joka piilottaa voimansa. Siirry ”työkalut” -välilehteen ja napsauta ”lisää työkaluja” näyttää vaihtoehdot. Löydät hallintalaitteet haittaohjelmien lähettämistä, verkkoyhteyttä ja pankkisuojausta varten.

ESET NOD32 lisää työkaluja

Kaiken kaikkiaan käyttöliittymä on puhdas kohtuullisella määrällä virtaa. AVG: n ja Bitdefenderin suosikkirajapinnat ovat parempia ja antavat sinulle paremman hallinnan suojauksessasi. Silti ESET: llä ei ole mitään valitettavaa.

suojaus

Käytämme käytännön testausta ja laboratoriotuloksia arvioidaksemme virustentorjuntakyvyn. Testauksissamme käytetään vakiintuneita teollisuuden työkaluja, joiden useimpien antivirusten pitäisi estää haittaohjelmien näytteet luonnosta. Tämän vuoksi nojaamme enemmän laboratorioihin pisteet tekemällä.

ESET menestyi hyvin käytännöllisessä testauksessa. Se läpäisi kaikki kuusi testiä Anti-Malware Testing Standards Organisationin ominaisuusasetuksista tarkistaaksesi työpöydän viruksille. Näyttää pienen merkinnän siitä, että lataus tai verkkosivu on estetty lataamasta joka kerta. Kaikki virukselliset virukset eivät ilmoita toimivasta, joten arvostamme, että ESET tekee.

ESET NOD32 -uhka poistettu

Erityisesti pidämme siitä, kuinka se käsittelee PUA-latauksia. Asennuksen aikana voit kertoa ESETille, pitäisikö sen ilmoittaa sinulle PUA-latauksesta, ja varmasti, kun latasimme, ESET veti pienen ikkunan kysyen, haluammeko jatkaa.

ESET NOD32 ei-toivottu sovellus

Myös Wicarilla oli erinomaiset tulokset. ESET läpäisi kaikki 13 testiä, jotka vaihtelevat tavallisesta Eicar-testiviruksesta JavaScriptin salauksenvalvontaohjelmaan. Testit suoritettiin Internet Explorerilla ja Firefoxilla.

Kolme laboratoriota, joihin viitataan arvosteluissamme, ovat kaikki testattuja ESET Internet Security -sovelluksia, kalliimpaa suunnitelmaa, johon sisältyy muutama lisäsuojatoimenpide, mutta näiden suojausten ei pitäisi vaikuttaa laboratorioiden testaamaan ydinvirustentorjuntaan. Odottaa samanlaisia ​​tuloksia valitsemallesi suunnitelmalle.

AV-Test, joka on yleensä anteeksiantava, antoi ESET: lle huonot pisteet viimeisimmässä arvioinnissaan marraskuussa ja joulukuussa 2017. Internet Security esti 100 prosenttia näytteistä luonnonvaraisilta, mutta oli ongelmia nollapäivän hyökkäysten kanssa..

Se esti vain 97,9 prosenttia nollapäivän hyökkäyksistä marraskuussa ja 98,9 prosenttia joulukuussa, mikä on vähemmän kuin alan keskimääräinen 99,5 prosenttia. Se ei ollut hieno esitys, mutta ei myöskään kamala. ESET menetti vain puolen pisteen suojausarvioinnissa.

Kaiken kaikkiaan se sai 15 pistettä 18 pisteestä, ja huonoin pistemäärä tuli suoritusarvioinnista. ESET aiheutti huomattavia hidastumisia päivittäisten tehtävien suorittamisessa. Vakiosovellusten käynnistäminen hidasti konetta 66 prosenttia, yli 50 prosenttia enemmän kuin teollisuuden keskiarvo.

AV-vertailut havaitsivat samanlaiset suojanopeudet, mutta eivät yhtä suorituskyvyn heikkenemistä. ESET: n tukosaste oli keskimäärin 99,1 prosenttia helmikuun ja kesäkuun välisenä aikana, ja virheellisiä positiivisia vaikutuksia oli vähän. Pahimman kuukauden huhtikuun suojausaste oli 98,2 prosenttia.

Panda Securityn (lue Panda Security -katsauksemme) tukkeuma oli 100 prosenttia samassa kuussa ja 94,3 prosenttia seuraavana vuonna..

Suorituskykytestit, jotka AV-Comparatives suoritti ESETillä huhtikuussa, osoittivat erinomaisia ​​tuloksia. Se sai kolme kolmesta tähdestä ja korkeatasoisen + -luokituksen, korkeimman mahdollisen. Suoritetuista testeistä ainoa, jolla suorituskyky heikentyi, oli laboratorioiden mukaan sovellusten asentaminen ja poistaminen.

MRG Effitas myönsi sille tason 2 sertifikaatin Q1 2018 koko spektrianalyysissä, mikä tarkoittaa, että ESET esti vähintään 98 prosenttia uhkista. Se on samalla tasolla kuin Webroot, virustorjunta, josta pidämme paljon, koska sen suorituskyky on vähäinen ja korkeat suojauspisteet. Voit lukea lisää siitä Webroot SecureAnywhere -katsauksessa.

18 testatusta MRG Effitas -hakemuksesta vain neljälle annettiin tason 1 sertifikaatti. Niiden joukossa on yksi suosikki antivirusistamme, Bitdefender. Lue lisää sen käyttäjäystävällisestä käyttöliittymästä koko Bitdefender-arvosteluamme.

Tuki

ESET: llä on puhelin-, live-chat- ja sähköpostituki sekä tietokanta ja video-oppaat. Ainoa tukiosuudesta puuttuva asia on foorumi, tosin se ei vaaranna kokemusta paljon.

Tietopohja on omituisesti organisoitu. ESET jakaa sen tuotteittain linkkien avulla asennus- ja aktivointiartikkeleihin. Muutamia muita nopeita linkkejä on myös, mutta ei tapaa selata aiheluetteloa. Tätä varten sinun on käytettävä hakupalkkia.

ESET NOD32 -tietokanta

Tämän lähestymistavan ongelmana on, että jos ongelmasi jää muutaman ESET-osoittaman luokan ulkopuolelle, olet hakutulosten armoilla. Olettaen, että avainsanasi ovat yhdenmukaisia ​​heidän kanssaan, löydät etsimäsi artikkelin. Jos he eivät tee sitä, tuen löytämisestä tulee päänsärkyä.

Videokirjasto tai pikemminkin YouTube-kanava on suuri. ESET on ladannut yli 200 videota kahdeksan vuoden aikana alustaan. Monet videot ovat kuitenkin versiokohtaisia, joten vain viimeisimmät ovat merkityksellisiä.

ESET NOD32 YouTube

Pikakeskustelu ja puhelintuki ovat saatavilla, mutta vain työaikoina – maanantaista perjantaihin klo 18–17. PST. Sähköpostituki toimii samoina aikoina, ja ESET lupaa vastauksen yhden arkipäivän sisällä. Kun tavoitimme yhteyden, tukiasiamies sai takaisin hieman yli 12 tunnissa.

Tuki ei ole huono, mutta se ei vaikuta meihin. Tietokannan puutteellinen navigointijärjestelmä ja rajoitetut tukitunnit ovat pahimpia rikoksentekijöitä. Vaihtoehtoista YouTube-kanava loistaa eniten.

Tuomio

NOD32 on virustorjunta, joka tarjoaa hyvän tietoturvan ja erinomaisen suojauspaketin. Hinta on korkea, varsinkin jos etsit monen käyttäjän suunnitelmaa, mutta yksittäisen käyttäjän ominaisuudet oikeuttavat sen.

Se sopii parhaiten käytettäväksi yhdessä laitteessa. Jos olet markkinoilla kaikkien laitteidesi turvallisuudesta, suosittelemme suunnitelmaa, jolla on AVG, yksi ainoista viruksista, joka tarjoaa rajoittamattomia laitteita.

Kerro meille ajatuksiasi ESETistä, olipa kyse sitten NOD32, Internet Security tai Smart Security, alla olevissa kommenteissa. Kuten aina, kiitos lukemisesta.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map