Comodo Internet Security Suite -katsaus – päivitetty 2020

Comodo Internet Security Suite -katsaus

Vaikka se onkin hieman nirso selaimesi valinnasta ja DNS-asetuksista, Comodo Internet Security Suite on muuten loistava virustorjuntatyökalu, jonka avulla voit skannata perusteellisesti ja suhteellisen nopeasti kohtuulliseen hintaan. Lue koko Comodo-arvostelu.


Paras-antivirus-arvostelut

Comodo Internet Security on suojausohjelmisto koti- ja yrityskäyttäjille Windows-, macOS- ja Linux-käyttöjärjestelmissä. Yritysversio tarjoaa myös Android-tukea. Se ei ehkä ole yksi parhaista virustentorjuntaohjelmistojen tarjoajista, mutta se on haastaja.

Sillä on muutama omituisuus. Se voi olla tuskallinen oletusselaimen ja DNS-asetusten muuttamisessa, mutta kun olet ohittanut sen, se on hyvä paketti ilmaisella versiolla, joka on parempi kuin useimmat. Se on myös yksi harvoista virustorjuntapaketeista, jotka toimivat Linuxissa.

Tässä Comodo Internet Security -katsauksessa keskustelemme ominaisuuksista, hinnoittelusta, käyttäjäystävällisyydestä, suojauksesta ja tuesta. Testaamme sen myös laboratoriotulosten ja käytännön kokemuksen avulla suorituskyvyn mittaamiseksi ennen tuomion antamista.

vahvuudet & heikkoudet

Vaihtoehdot Comodo Internet Security Suite -sovellukselle

ominaisuudet

Comodo Internet Security tarjoaa ilmaisen virustentorjuntakyvyn vaikuttavan joukon ominaisuuksia. Siinä ei ole salasanan hallintaa tai suojausta verkkokamerallesi tai mikrofonillesi (lue ohjeet verkkokameran oppaan suojaamiseen), mutta se on täydellinen suojauspaketti. Saat palomuurin, ransomware-suojauksen, anti-rootkit-sovelluksen, turvallisen verkkopankkitoiminnan ja Valkyrie-nimisen hiekkalaatikkoteknologian epäilyttävien tiedostojen eristämistä ja tarkistamista varten..

Comodo-02-edistyneen-asetus-ensin-näyttö

”Suojattu ostokset” on työpöydälläsi oleva erillinen sovellus, joka luo turvallisen ympäristön verkkopankkitoiminnalle ja ostoksille, mukaan lukien virtuaalinen näppäimistö näppäinlokkijoiden hävittämiseksi. Jos turvallisuus on etusijalla, Comodo Internet Security voi olla sinulle ohjelmisto.

Comodo-03-secure-ostoksia

Virustentorjunta- ja haittaohjelmasuojaus on vankka, ja muutettuamme muutamia asetuksia havaitsimme sen suojaavan testikoneemme melkein kaikelta paitsi tietojen kalastelulta. Sillä on myös valitettava vaikutus hidastaa järjestelmää, kun käynnistät sovelluksia tai avaat suosittuja verkkosivustoja, mutta ominaisuusluettelo korvaa sen.

Yksi parempista ominaisuuksista on mahdollisuus luoda pelastuslevy, joka käynnistyslevykuva, jonka avulla käyttäjät voivat suorittaa virustarkistuksia käynnistystä edeltävässä ympäristössä. Se on virus, vakoiluohjelma ja rootkit-puhdistaja.

Sen mukana tulee myös profiilitoiminto, mutta sitä ei ole dokumentoitu hyvin sovelluksessa. Sinun on mentävä Comodon verkkosivustolle saadaksesi täydelliset tiedot ominaisuuden käytöstä. Sen avulla voit luoda ja muokata profiileja, joilla on erilaiset tiedostojen ja verkkosivustojen skannausprioriteetit valitsemalla asianmukaiset ruudut.

Comodo Internet Security Suite -ominaisuudet

Comodo Internet Security Suite -logowww.comodo.com

Alkaa 333 dollarista kuukaudessaKaikki suunnitelmat

ominaisuudet

Salasanan hallinta

Tiedoston silppuri

Monen käyttöjärjestelmän tuki

Lapsilukko

Levyn puhdistus

VPN

Profiilit

suojaus

Ransomware-suojaus

Verkkokameran suojaus

Reaaliaikainen seuranta

Suojattu selain

Lataa suojaus

Tietokalastelusuojaus

palomuuri

Käyttöjärjestelmä

Windows

Mac käyttöjärjestelmä

Linux

Android

iOS

Käytettävyys

Työpöydän käyttöliittymä

Mobiilisovellus

Selaimen laajennus

Tuki

Ohjekeskus

foorumi

Live Chat

Puhelin

Sähköposti

24/7 tuki

Video-opas

Muut

Vapaa suunnitelma

hinnoittelu

Comodo Internet Securityn ilmainen versio verrataan suotuisasti AVG: n ilmaiseen versioon. Itse asiassa Comodo Internet Security ylittää sen sisällyttämällä palomuurin ja turvallisen ostosominaisuuden. Se sisältää myös hiekkalaatikkoominaisuuden, jota useimmilla viruksilla ei ole, joten se on tässä suhteessa hyvällä paikalla.

Comodo Internet Security Pro ei sisällä tietojenkalastelusuojausta tai web-suojausta, jota AVG: n maksettu versio tekee, mutta koska se on puolet hinnasta kolmella tietokoneella, se on paljon lähempänä kuin luuletkaan. Useimmat virustorjuntayritykset eivät tarjoa Comodon 500 dollarin takuuta, joten myös sen keskitason paketti tulee esille..

AVG Ultimate -paketti voittaa palkinnon ylimmässä kerroksessa, pääasiassa rajoittamattoman laitevaihtoehtonsa takia, mutta Comodo Internet Security Complete ei ole ripaus. Se tarjoaa 50 Gt: n online-tallennustilaa sekä “luota yhdistä” -verkon suojausominaisuuden. Lisätietoja AVG: stä on AVG-arvosteluissamme.

Käyttäjäystävällisyys

Comodo Internet Security on ystävällinen ja helppo käyttää, kun olet ohittanut joitain alustavia häirintöjä.

Lataus ja asennus on helppoa. Asennus testikoneeseemme kesti vain 12 minuuttia, sitten vielä 10 minuuttia virusmääritelmien päivittämiseen ja kiintolevyn nopean tarkistuksen suorittamiseen..

Oli kuitenkin joitain yllätyksiä. Oletusarvo on, että Yahoo on asetettu etusivuksi, uudeksi välilehdeksi ja oletusmoottoriksi, ellet poista ruutua. Toisessa asennusnäytössä se haluaa muuttaa DNS-palveluntarjoajaasi ja lähettää tilastot tietokoneeltasi Comodoon, joten älä napsauta vain asennusta. Lue mitä se sanoo. Tämä on yksi harmi, jonka sinun on ohitettava.

Comodo-04 sekunnin asentaa näytön-yahoo

Useissa tapauksissa havaitsimme, että se heittää liian paljon sotkua näytölle, peittäen muut kuvakkeet ja tekemäsi asiat. Testikoneemme suorituskyky sai myös osuman. Comodo hidastaa sitä. Se ei riitä järjestelmän halvaantumiseen, vaan tarpeeksi, jotta se olisi havaittavissa. Sovellusten lataaminen vie kauemmin kuin ennen virustorjunnan asentamista.

Comodo-05-multiple-screen-sotkua

Se on kuitenkin helppo konfiguroida. Asetusten alla olevat näytöt koostuvat valintaruuduista tai avattavista valikoista. Niissä on helppo navigoida ja ottaa ne käyttöön tai poistaa ne käytöstä, mutta joillakin on ennustamattomia tuloksia. Yksi niistä on vaihtoehto muuttaa käyttöliittymän teemaa.

Ole varovainen muuttamalla teemaa, koska se tekee muutakin kuin vain muuttaa värimaailmaa. Se muuttaa käyttöliittymän asettelua. Kaikki on edelleen olemassa, mutta se ei enää ole samassa paikassa, pakottaen sinut metsästämään sitä uudestaan. Teeman vaihtaminen ei ole käyttäjäystävällinen ominaisuus, etkä saa varoitusta käytöksestä.

Comodo-06-edistyneen-asetukset-teema

Comodo Internet Security pakottaa myös monet järjestelmän uudelleenkäynnistykset päivitettäessä. Oletuskäyttäytyminen on päivitysten automaattinen asennus, mutta se kehottaa sinua käynnistämään järjestelmän uudelleen, jotta päivitykset tulevat voimaan.

On muita antivirusia, jotka eivät tee sitä. Voit lukea Malwarebytes Antivirus -katsauksen tai BullGuard Antivirus -katsauksen nähdäksesi pari esimerkkiä..

Comodo Internet Security antaa sinulle mahdollisuuden sanoa, että se ei tarkista päivityksiä, jos käytät tiettyjä yhteyksiä, esimerkiksi kun käytät akkuvirtaa tai Windowsin automaattisen ylläpidon aikana.

Sen hyökkäys ulottuu kaikkien lokien lähettämiseen Comodolle oletusarvoisesti ”nimettömästi”, joista sitten tulee Comodon tietosuojakäytäntö. Yhdessä osiossa sanotaan, että se kerää nimesi ja henkilökohtaiset tietosi, ja toisessa osassa todetaan, että tietoja käytetään mainonnassa. Sinun pitäisi todennäköisesti poistaa tämä ominaisuus käytöstä, jos arvostat yksityisyyttäsi.

Kokoonpanoja on kolme: “Internet-tietoturva”, “Ennakoiva suojaus” ja “Palomuurisuojaus”. Vain yksi heistä voi olla aktiivinen kerrallaan, mutta Comodo ei dokumentoi niitä ohjelmistossa. Sinun on käynyt sitä varten online-ohjeissa. Käyttöliittymän alaosassa on pieni ohjekuvake, joka vie sinut sinne.

Comodo-07-help-kuvaketta

Erityyppisten skannausten lisääminen, muokkaaminen ja poistaminen on yksinkertainen valinta ruutujen valinnasta, skannauksen kytkemisestä päälle tai pois päältä. Se kertoo myös, milloin viimeinen tällainen skannaus tapahtui.

Palomuurin asetukset ovat myös yksinkertaisia, ja niissä on valintaruudut ja avattavat valikot sovellussääntöjen, yleisten sääntöjen, verkkoalueiden, porttijoukkojen ja muun asettamiseksi. Kaikki se on helppo käyttää.

Haittaohjelma-asetuksissa isäntänä tunkeutumisen suojausjärjestelmän käyttöön ottamiseksi on monia vaihtoehtoja, jotka on helppo asettaa valintaruutujen rivillä. Verkko-ohje on hyvä, mutta haluaisimme nähdä enemmän asiakirja-aineistoa kelluvien tekstiruutujen avulla, kun hiiri on tietokuvakkeen päällä..

suojaus

Käytämme puolueettomia kolmansien osapuolien laboratorioita arvioimaan virustorjuntaohjelmistojen tarjoama suojaustaso. Yksi niistä on AV-Test. Sen testitulokset Comodo Internet Securitylle ovat mielenkiintoisia.

Comodo Internet Security saavutti sataprosenttisen suojan nollapäivän haittaohjelmahyökkäyksiltä, ​​mukaan lukien verkko- ja sähköpostihyökkäykset. Se sai myös 100 prosenttia havaittaessa laajalle levinnyttä haittaohjelmaa, joka löydettiin neljä viikkoa ennen testausta. Yhdistetyt pisteet ansaitsivat täydellisen 6/6.

Suorituskyky kuitenkin osui, ja se ansaitsi viisi kuudesta, koska se hidasti tietokonetta käynnistettäessä suosittuja verkkosivustoja ja vakio-ohjelmistoja. Sovellusten lataaminen ja asentaminen, kuten tiedostojen kopiointi, oli myös alan standardia hitaampaa.

Se on käytännön testauksen mukainen. Järjestelmässä havaittiin huomattavaa hidastumista käynnistettäessä ohjelmistoja tai kopioimalla tiedostoja levylle.

Vääräihin varoituksiin liittyen Comodo Internet Security rekisteröi laillisten ohjelmistojen vääriä havaintoja haittaohjelmiksi järjestelmän tarkistuksen aikana. Huomasimme myös tämän. Kun suoritimme testilaitteellamme täydellisen järjestelmän skannauksen, joka kesti tunnin ja 10 minuutin, se ilmoitti, että suosittu kuvankäsittelyohjelma GIMP oli uhka.

Käytämme GIMP: tä kuvan rajaamiseen, tekstin lisäämiseen, niiden värien muuttamiseen jne. Se on loistava ilmainen ohjelmisto, joka ei ole haittaohjelma, joten on pettymys nähdä Comodo Internet Security ilmoittavan sen sellaisenaan. Skannaamisen jälkeen tarkista tulokset vielä kerran varmistaaksesi, että se ei ole merkinnyt laillista ohjelmaa.

Toinen käyttämämme kolmannen osapuolen laboratorio on AV-Comparatives, mutta tutkittuamme helmikuussa 2004 peräisin olevia testituloksia, emme löytäneet tietoja Comodo Internet Securityn osallistumisesta sen testaukseen.

Viimeinen tarkastamamme kolmannen osapuolen laboratorio on MRG Effitas, mutta emme löytäneet todisteita siitä, että se olisi testannut Comodo Internet Securitya. Tässä tilanteessa päätimme tehdä käytännön testauksen.

Suoritetun täyden järjestelmän skannauksen aikana se löysi kiintolevyltämme EICAR-tiedostoja, joita käytetään haittaohjelmien testaamiseen. Virustorjunta-ala on yleisesti hyväksynyt näiden tiedostojen käytön standardoiduna tapana virustentorjuntaohjelmien toiminnallisuuden testaamiseksi.

Kun skannaus oli valmis, Comodo Internet Security vaati meitä tunnistamaan jokaisen tiedoston, jonka halusimme lisätä luotettavien tiedostojen luetteloon. Se ei antanut meille mahdollisuutta lisätä kaikki tietyn kansion tiedostot luetteloon, mikä olisi ollut paljon helpompaa ja käyttäjäystävällisempää kuin joutua napsauttamaan niitä yksi kerrallaan..

Comodo-08-täysi-järjestelmä-scan-valmis-optiot

Kun aloitimme live-testausta EICAR-tiedostoilla Anti-Malware Testing Standards Organisation -verkkosivustolla, jota käytämme sisäisessä testauksessa, Comodo Internet Security suojasi meitä haittaohjelmien, ajettavien tiedostojen, mahdollisesti ei-toivottujen sovellusten lataamisesta ja pilveltä. Se ei kuitenkaan suojannut meitä testisivustoilta.

Kun yritimme ladata tartunnan saaneita pakattuja ohjelmistoja, Comodo Internet Security epäonnistui 9/11 testistä. Se tunnisti EICAR-tiedostot, mutta ei havainnut infektioita useimmissa pakattuissa tiedostoissa. EICAR-tiedostojen testitulokset olivat samat riippumatta siitä, käytimmekö virustorjuntaohjelman mukana tulevaa selainta Firefoxia tai Comodo Dragonia.

Comodo Internet Security antaa sinun lisätä tiedostopäätteitä, kuten .zip tai .zipx, luetteloon tiedostotyypeistä, jotka se purkaa ja skannaa latauksen aikana. Kun lisäsimme nämä laajennukset luetteloon ja yritimme ladata tartunnan saaneet pakatut tiedostot uudelleen, se tarttui niihin.

Tämän ominaisuuden testausprosessissa löysimme outon virheen.

Kun lisäät laajennusta, on luonnollista kirjoittaa se nimellä “* .zip” tai “* .zipx”. Älä laita ”.” siellä, koska se lisää automaattisesti ajanjakson, kun tallennat sen. Sinut päätetään merkinnällä “* .. zip”, joka ei toimi. Kirjoita se nimellä ”* zip” ja se on hieno.

Yhdessä nämä testit antavat meille varmuuden siitä, että Comodo Internet Security suojaa sinua suurimmalta osalta haittaohjelmia, paitsi jos se on pakatussa tiedostossa, jota ei ole poissulkemisluettelossa. Se ei tarjoa suojausta tietojenkalastelulta, joten ole tietoinen siitä. Kaiken kaikkiaan sillä on hyvä suoja, mutta se voisi olla parempi.

Tuki

Puhelintuki on saatavana vain maksettuihin versioihin, joten kokeilimme live-chat-tukea. Napsauttamalla käyttöliittymän ohjekuvaketta pääset yksinkertaiselle chat-näytölle. Meille kerrottiin, että “Mike” auttoi meitä.

Kysyimme yksinkertaisen kysymyksen käyttöliittymän teeman ja värien muuttamisesta. Meiltä kysyttiin, mitä käyttöjärjestelmää käytimme (Windows 10), ja vastaamisen jälkeen meitä kehotettiin “Napsauta hiiren kakkospainikkeella työpöydän napsauttamalla ominaisuuksia”. Se, samoin kuin kysymyksen ja vastauksen välinen aikaero, sai meidät uskomaan, että puhumme koneelle.

Kun yritimme selventää kysymystä, vastaukset muuttuivat ajoituksessa ja sävyssä, mikä sai meidät uskomaan, että ihminen oli ottanut haltuunsa. Oli kuitenkin vaikea olla varma. Kummassakaan tapauksessa emme olleet vaikuttuneita.

Comodo tarjoaa online-foorumin sekä online-ohjeen. Kokemuksemme mukaan käyttäjäfoorumeilla voi olla huomiota siihen, kuinka käytettävissä olevat kysymykset ja vastaukset ovat erityistarpeidemme suhteen..

Comodo-09-verkossa-foorumin

Yritimme löytää vastauksen kysymyksiimme teemojen vaihtamisesta uudelleen ja löysimme geekkyjä vastauksia henkilökohtaisten teemojen luomisesta, jotka eivät osoittaneet sitä suoraan.

Verkko-ohjevaihtoehto, johon pääsee käyttöliittymän kuvakkeesta, oli paljon hyödyllisempi kuin chatti tai keskustelufoorumi. Yksityiskohdat ovat vaikuttavia. Jos sinulla on kysyttävää Comodo Internet Securitysta, se on todennäköisesti paras veto.

Tuomio

Comodo Internet Security -palvelussa on vaikuttava luettelo ominaisuuksia, mutta meillä olisi käynyt kauppaa suojatuilla ostoksilla tietojenkalastelun torjuntaa varten. Olimme kuitenkin vaikuttuneita kaiken kaikkiaan.

Comodo Internet Security -ohjelmasta on hyvä ilmainen versio Windowsille, MacOS: lle ja Linuxille. Se sai erinomaiset tulokset yhdeltä kolmannelta osapuolelta, joka testasi sen, samoin kuin kunnolliset tulokset käytännön kokeistamme. Siellä on muutama hikka, mutta niiden ei pitäisi estää sinua pohtimasta sitä vakavasti.

Tämä on virustentorjunta, josta voit luottaa. Voit ladata Comodo Internet Security -sovelluksen ja kokeilla sitä huoletta.

Mitä mieltä olet Comodo Internet Securitysta? Kerro meille alla olevissa kommenteissa ja, kuten aina, kiitos lukemisesta.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map