GetDataBack egyszerű áttekintés – frissítve 2020 áprilisában

GetDataBack egyszerű áttekintés

A GetDataBack Simple gyors és alapos adat-helyreállítási megoldása, kicsit egyszerű: a hiányzó funkciók felsorolása miatt nem javasoljuk a termék megvásárlását..

A legjobb adat-helyreállítási szoftver

A Runtime Software számos adat-helyreállítási eszközt állít elő, mind a fogyasztók, mind az informatikai szakemberek számára. Noha a szolgáltatásnak mind RAID, mind NAS helyreállítási programja van, a Runtime nem állít elő Mac vagy mobil helyreállítási eszközöket. Van azonban egy Windows helyreállítási eszköz, a GetDataBack Simple, amelyet ebben a felülvizsgálatban fogunk megvizsgálni.

Az adat-helyreállítási eszközök felhasználhatók a véletlenül törölt, vagy egy program, áramszünet vagy vírus által törölt fájlok visszaszerzésére. Néhány eszköz, például a GetDataBack Simple, az adatok elveszett, formázott vagy sérült partícióiból történő helyreállítására is használható. A program arra is felhasználható, hogy adatokat gyűjtsön az USB flash meghajtókból és a külső tárolóból.

Noha a jó helyreállítási lehetőségeket kínálja, a GetDataBack Simple ugyanolyan nem olyan hatékony és felhasználóbarát, mint a többi legjobb adat-helyreállítási szoftver – különösen, ha úgy gondolja, hogy a jobb opciókéhoz hasonlóan ára van. Maradjon velünk, amikor lebontjuk a GetDataBack Simple pont-pontot, és segítünk eldönteni, hogy jobb-e máshol keresni..

Előző

Következő

Alternatívák a GetDataBack Simple számára

Árazás & Engedélyezés

A Runtime eredetileg két különálló adathelyreállító eszközt készített az NTFS és a FAT fájlrendszerekre – ezek mind Windows fájlrendszerek. Most, a legtöbb helyreállítási megoldáshoz hasonlóan, a Runtime is kombinálja a helyreállítást mind a GetDataBack egyszerű eszközével.

Függetlenül attól, hogy melyiket vásárolja, az Ön licence jó lesz a három program bármelyikéhez. Tehát, ha inkább az NTFS vagy a FAT elkötelezett alkalmazást használja, akkor ezt is megteheti.

Ezen felül a Runtime készít néhány más adat-helyreállítási eszközt az informatikai szakemberek számára. Ide tartozik a RAID és NAS helyreállítási alkalmazásuk. Külön árat számítanak fel, és drága.

A Runtime nem készít helyreállítási szoftvert Mac vagy mobil eszközökhöz. Ugyanakkor kedvezményeket kínálnak több vásárlás esetén, ha vállalkozást működtetnek. Kínálnak próbaverziót is, így játszhatsz a szoftverrel, hogy megnézhesd, működik-e az Ön.

Jellemzők

A GetDataBack Simple az alapvető funkciók többségét kínálja, amit elvár az adat-helyreállítási szolgáltatástól. Itt van egy tömör áttekintés arról, mit kap. Annak tisztázása érdekében, hogy ez a szolgáltatáskészlet hogyan viszonyul egymáshoz képest a többi adat-helyreállítási eszközhöz, érdemes elolvasni az adat-helyreállítási szakaszunkat.

GetDataBack egyszerű logówww.runtime.org

Havonta 219 USD-től kezdve kezdődik

Változat

Változat
ablakok

Beolvasási beállítások

Gyors vizsgálat

Deep Scan

Rendezés fájltípus szerint

Szkennelés fájltípus szerint

Szkennelési képességek

Teljes merevlemez-letapogatás

Törölt / elveszett fájl helyreállítás

Sérült partíció-helyreállítás

Törölt partíció-helyreállítás

Indító USB-eszköz
Külön kapható

Helyreállítási CD
Külön kapható

klónozása

Külső helyreállítás

Külső meghajtó helyreállítása

Cserélhető adathordozó-helyreállítás

SD-kártya helyreállítása

Optikai tároló helyreállítása

Támogatás

A Runtime Software kiad egy ingyenes, a DriveImage XML nevű klónozó eszközt is, amelyet a merevlemez vagy a partíció byte-byte klónozására használhat. Ez felhasználható későbbi helyreállításra, vagy frissítésre egy új merevlemezre.

A szolgáltatások listája kimerítő, de hiányzik néhány, amit a versengő megoldások kínálnak, például az SD és az optikai meghajtó helyreállítása, valamint az élő csevegés támogatása. A RAID helyreállításáért külön fizetni sem kell, ha olyan eszközzel jár, mint az EaseUS Data Recovery Wizard vagy a Prosoft Engineering Data Rescue. Olvassa el az EaseUS Data Recovery Wizard és a Prosoft Engineering Data Rescue áttekintést a két kiváló megoldásról.

Egy másik, nagyobb probléma az Simple-nál, hogy nem szkennelhet adatokat fájltípus alapján, vagy nem mentheti el a szkennelési eredményeket, amelyekre többet érintünk a „folyamat” szegmensben. A támogatott fájltípusok tekintetében a GetDataBack egyszerűen felismeri a vártokat, beleértve:

  • Dokumentumok: Word, Excel, Powerpoint, PDF
  • Képek: JPEG, PNG, RAW, Photoshop, Illustrator
  • Audio: MP3, WAV, AIFF, AAC, Ogg
  • Videók: MPEG-4, QuickTime, AVI, WMV
  • Archívumok: Zip, Gzip, RAR, Stuffit

A támogatott fájlrendszerek közé tartozik az NTFS, FAT, exFAT (külső meghajtó) és EXT (Linux).

Helyreállítási folyamat

Az egyik első dolog, amely kiemelkedik a GetDataBack kapcsán, amikor elindítja, az az, hogy nem túl csinos. Az alkalmazás blokkos, kontrasztos színekkel, így úgy érezheti magát, mint valami a 90-es évek elejétől.

Néhányan azt állíthatják, hogy a megjelenés nem olyan fontos, amikor a diagnosztikai fájl eszközeit illeti. Ugyanakkor a nehézkes tervezés elvonhatja a felhasználókat, és lassíthatja a felhasználókat, például a GetDataBack esetében. Igyál némi koffeint vagy hideg zuhany alatt, és a szkennelés futtatása elég egyszerű.

Az első lépésben válassza ki a „meghajtót”, vagy válassza a „képfájlok” lehetőséget. A „képfájlok” kifejezés ebben az esetben a legtöbb felhasználó számára megtévesztő. A képfájlok nem fotókra utalnak, hanem .img fájlokra, amelyek bináris fájlok, amelyek nyers kötet másolatokat tárolnak.

A teszt-számítógép meghajtójával akartunk dolgozni, tehát az első opcióval választottuk. Ennek köszönhetően a GetDataBack egyszerűen megkeresheti a fájlpartíciókat, és megjeleníti azokat a képernyőn. Ezt az információt a partíciós táblázatból vonják ki, amely nem tartalmazza a meghajtóneveket. Tehát el kell találnod, hogy a méret alapján melyik kötetet szeretné szkennelni.

Egy dolog, ami kiderült, az, hogy a GetDataBack Simple ezekben az eredményekben felsorolta a létrehozott és törölt tesztpartíciókat. Nem minden adat-helyreállítási eszköz lehetővé teszi az ilyen elveszített partíciók vizsgálatát, ezért számoljon oda, amikor esedékes. Beolvastuk a felsorolt ​​518 GB-os partíciókat, hogy bemutassuk a helyreállítási folyamat többi részét.

Ez a partíció a számítógépünk által kijelölt „data” partíció („D” meghajtó). A kiválasztás után a GetDataBack a partíció beillesztésével létrehoz egy fájlfát. Ez nem elegendő a törölt vagy elveszett fájlok újbóli beszerzéséhez. Ehhez futtatnia kell egy olyan szkennelést, amely magában foglalja a helyreállítási algoritmust.

A legtöbb adat-helyreállítási megoldás az ilyen vizsgálatokat „gyors” és „mélyre” osztja, a gyors szkennelésekkel a legtöbb esetben vissza lehet állítani a nemrégiben törölt fájlokat. A GetDataBack Simple ezt másképp teszi, és négy szintű szkennelést kínál. Ezeknek a hozzáadott szinteknek a problémája az, hogy csak zavart okoznak. Az Simple nem elég jól megmagyarázni azok használatát, ami valószínűleg azért is, mert itt az érték a legjobb esetben alacsony.

A kiválasztáshoz kattintson az eszköz jobb alsó sarkában található „szint” gombra. Az első szintű szkennelést éppen akkor végeztük el: készítsük el a partíció fájlfáját. Általában azonban nem értékes, hacsak nem nem szerelő partícióval foglalkozik. A beolvasás legmélyebb szintjéhez a 4. szinttel kell lépnie, amely felhajtja a meghajtót, blokkonként, és a fájlok mintázata alapján rekonstruálja a fájlokat..

Indítson el bármilyen szkennelési szintet, és egy naplóablak tájékoztatja Önt az elért haladásról, és arról, hogy a program miként várja el, hogy mennyi ideig marad a befejezés előtt.

Miután a beolvasás befejeződött, fájlok között fájlokat böngészhet. A sikeresen helyreállított fájloknak a „Lomtár” mappában kell lennie.

Nem tetszik, hogy nem tud böngészni a helyrehozott elemeket fájltípus szerint vagy fájlokat keresni, megnehezítve az adatok szétválogatását. A fájl előnézetéhez duplán rákattinthat, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az Ön által keresett-e. Ennek megfelelően szeretnénk képeket bélyegkép-előnézetek alapján böngészni.

Amikor megtalálja a helyrehozni kívánt fájlokat, akkor jobb egérgombbal kell kattintania rájuk és válassza a „Másolás” lehetőséget. Több fájl helyreállításához előbb ki kell emelnie őket. A folyamat kevésbé ügyetlen megoldása az lenne, ha ellenőrizhető dobozok lennének a fájlok és mappák mellett.

Az eszköz másik problémája az, hogy nincs lehetőség a szkennelési eredmények mentésére, mint néhány konkurens eszköz esetében. Tehát, ha úgy találja, hogy nem áll készen a fájlok helyreállítására, akkor valószínűleg később újra meg kell kezdenie a teljes szkennelési folyamatot.

Összességében a GetDataBack Simple nem nehéz használni, de nem igazán él a nevén, összehasonlítva a felhasználóbarátabb és fejlettebb eszközökkel, mint például a Stellar, annak ellenére, hogy ára hasonló, olvassa el a Stellar Data Recovery áttekintést a piac legjobbjairól. ).

Teljesítmény

A GetDataBack Simple-t néhány adat-helyreállítási lépéssel tesszük be a teszt számítógépünkbe. Ellenőriztük egy 518 GB-os adatpartíciót. Készítettünk és töröltünk egy 10,76 GB-os partíciót is, hogy meg tudjuk-e fedezni ezt.

A 2. és a 4. szintű szkenneléseket elvégeztük a „D” partíción. Előtte három tesztfájlt készítettünk és töröltünk, hogy meg tudjuk-e állítani azokat: Word-doc, .jpg kép és .mp4 videó. Általában szeretnénk a teljes merevlemez-letapogatást is elvégezni, de ez az Simple alkalmazásnál nem lehetséges.

Itt vannak a tesztek eredményei:

FunkcióEredmény
Gyors (Lv2) szkennelés (500 GB-os partíció)Öt perc
Mély (Lv4) szkennelés (500 GB-os partíció)3 óra, 15 perc
Teljes HD szkennelés (1 TB)Nem választás
Word Doc helyreállítva
Videofájl helyreállítva
Képfájl helyreállítva
Helyreállított törölt partíció

A sebesség szempontjából az Simple megfelelő teljesítményt nyújt. A mély letapogatás ideje nem olyan gyors, mint az EaseUS vagy a Stellar Phoenix. De ezek az idők nem maradnak el messze a CleverFiles mögött (olvassa el a CleverFiles Disk Drill áttekintést), és győzzék le a verseny többi részét.

Vevőszolgálat

A RunTime Software központi támogatási portált tart fenn minden termékükhöz. Ez a portál tartalmaz szoftverdokumentációt, útmutatókat és GYIK-et a GetDataBack Simple számára. Az útmutatókat jól végezték el, és ezeknek elegendőnek kell lenniük a legalapvetőbb eljárások végigvezetéséhez.

A szolgáltatás e-mailben technikai támogatást is nyújt, 24 órás válaszidővel és külön e-mail címekkel az Egyesült Államok és az európai ügyfelek számára. Telefonos elérhetőségeik is fel vannak sorolva, de ezek csak értékesítési kérdésekre érhetők el.

Nincs online csevegés vagy felhasználói fórum opció.

Végső gondolatok

A GetDataBack Simple elvégzi a munkát, de erről szól.

A varázsló szinte nem olyan intuitív, mint a többi, amit teszteltünk. Egyes lehetőségek rejtve vannak, a színséma elvonja a figyelmet, a munkafolyamatok nem természetesek, nem tud szkennelni bizonyos fájltípusok szerint, a szkenneléseket nem mentheti el … a hiányosságok listája folytatódik.

Következtetésünk: Ha jó pénzt költ egy adathelyreállító eszközre, akkor vegye igénybe azt, amely több funkciót és hatékonyabb élményt kínál.

Használta a GetDataBack Simple alkalmazást? Mit gondolsz erről? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben, és köszönöm az olvasást.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me