CleverFiles lemezfúró áttekintés – Frissítve 2020

CleverFiles Disk Drill áttekintés

A nagyszerű, költségvetés-barát eszköz, amely teljesíti minden ígéretet és még sok minden mást, a CleverFiles Disk Drill nem biztos, hogy rendelkezik minden olyan szolgáltatással, amelyet a nagy fiúk kínálnak, de komoly versenyző, amikor a dolgodért küzd. Nézze meg a Disk Drill teljes véleményét.

A legjobb adat-helyreállítási szoftver
A CleverFiles Disk Drill a felhasználók számára intuitív, funkciókban gazdag adat-helyreállítási eszközt kínál, amely csodálatosan versenyez a nagyobb nevekkel, például a Stellar és az EaseUS, de kissé vonzóbb áron érkezik..

Az adat-helyreállítási eszközök megtakaríthatják a felhasználókat a különféle forgatókönyvekből, ideértve a törölt fájlok, az elveszett, formázott vagy nem telepítő partíciók helyreállítását és az adatok eltávolítását az összeomló merevlemezekről. A legtöbb adat-helyreállítási eszköz által lefedett forgatókönyvek teljes elszámolása érdekében ellenőrizze és ellenőrizze a Cloudwards.net legjobb adat-helyreállítási szoftverének körét..

A felülvizsgálat során áttekintjük a Disk Drill árazását és szolgáltatásait, majd bemutatjuk az általános felhasználói élményt. Vizsgáljuk meg a Disk Drill teljesítményét is, mielőtt befejezzük a CleverFiles ügyfélszolgálati műveletét..

Előző

Következő

Alternatívák a CleverFiles Disk Drill-hez

Árazás & Engedélyezés

A CleverFiles licencekkel rendelkezik mind az egyéni, mind a kereskedelmi fogyasztók számára. A szoftver használható Mac vagy Windows rendszerre. Nincs olyan csomagkészlet, amely mindkét operációs rendszert kiszolgálná. Az engedélyek általában egy évre érvényesek, de kicsit több pénzért frissítheti életre szóló licencre.

Ha nem biztos abban, hogy a Disk Drill a kívánt adat-helyreállítási megoldás, az ingyenes próbaverzió lehetővé teszi szoftverük tesztelését. A próba csak 100 MB-os adatgyűjtést tesz lehetővé, azonban egy ellenőrzés futtatásával és az eredmények előnézésével legalább láthatja, hogy a nagyobb fájlok helyrehozhatók-e. Amint a Stellar Data Recovery ismertetőnkből elolvashatja, ez a szolgáltatás lehetővé teszi akár 1 GB-os ingyenesen helyreállítást, így ez jobb ajánlat lehet az Ön számára.

Jellemzők

A CleverFiles Lemezfúró valószínűleg a piac egyik legelőnyösebb lemez-helyreállítási eszköze, közvetlenül versenyezve a legmagasabb szintű szolgáltatásokkal, mint például a Stellar és az EaseUS (olvassa el az EaseUS Adat-helyreállítási varázsló áttekintését).

Az alábbi táblázat bemutatja ezeknek a szolgáltatásoknak a rövid áttekintését. Ezek közül néhányat áttekintünk az áttekintés során. Ezen funkciók értékének mélyreható magyarázata érdekében ne hagyja ki az adat-helyreállítási szakaszunkat.

CleverFiles Disk Drill logówww.cleverfiles.com

408 dollártól kezdve minden hónapban

Változat

Változat
Windows, Mac

Beolvasási beállítások

Gyors vizsgálat

Deep Scan

Rendezés fájltípus szerint

Szkennelés fájltípus szerint

Szkennelési képességek

Teljes merevlemez-letapogatás

Törölt / elveszett fájl helyreállítás

Sérült partíció-helyreállítás

Törölt partíció-helyreállítás

Indító USB-eszköz

Helyreállítási CD
Csak Mac

klónozása

Külső helyreállítás

Külső meghajtó helyreállítása

Cserélhető adathordozó-helyreállítás

SD-kártya helyreállítása

Optikai tároló helyreállítása

Támogatás

Szeretjük a Disk Drill „helyreállítási tárolójának” funkcióját is. A Recovery Vault háttérfolyamatokat futtat a megadott HFS, HFS +, FAT vagy FAT32 partíciók védelmére a számítógépen. A metaadatokat a törölt fájlokban tárolja, beleértve a fájlneveket. Ezt az információt használják a rekonstrukció során, így amikor egy fájlt helyreállítanak, akkor nemcsak egy általános fájlnevet kapnak, mint ahogyan más helyreállítási szolgáltatásokkal foglalkoznak..

Ez felgyorsítja a helyreállítási folyamatot, mert nem kell mélyen átvizsgálnia. Vegye figyelembe, hogy ha Time Machine-t használ Mac partíción, akkor nem kell a Recovery Vaultot használni.

A felülvizsgálat során kifejezetten a Disk Drill Windows verzióját vizsgáljuk. A Mac verzió, bár drágább, mégis tartalmaz néhány olyan hozzáadott funkciót, amelyek miatt az operációs rendszer számára az egyik legjobb adat-helyreállítási lehetőség.

Ezek tartalmazzák:

 • iOS helyreállítás
 • Android helyreállítása
 • Indító meghajtók
 • Másolat kereső
 • Razzia
 • Egészségügyi ellenőrzés
 • Törvényszéki jellemzők

Szeretnénk, ha az indítás helyreállítása elérhető lesz a szoftver Windows verziója számára is, mivel gyakran a felhasználóknak vissza kell állítaniuk az adatokat a nem indító gépektől.

A szoftver mind a Windows, mind a Mac verziója esetén szeretnénk látni, hogy új fájltípusokat tudunk hozzáadni. Jelenleg a Disk Drill for Windows több mint 200 fájltípust, a Disk Drill for Mac pedig több mint 300 fájlt támogat. Tehát az esetek többségében nem jelent problémát ennek a szolgáltatásnak a hiánya..

A támogatási fájltípusok a következők:

 • Dokumentumok: Word, Excel, Powerpoint, PDF
 • Képek: JPEG, PNG, RAW, Photoshop, Illustrator
 • Audio: MP3, WAV, AIFF, AAC, Ogg
 • Videók: MPEG-4, QuickTime, AVI, WMV
 • Archívumok: Zip, Gzip, RAR, Stuffit

A Lemezfúró fájlokkal állíthatók elő a következő fájlrendszerekből:

 • Windows: FAT, NTFS
 • Mac: HFS, HFS+
 • Cserélhető tároló: ExFat

Helyreállítási folyamat

A számítógép szkenneléséhez a Disk Drill segítségével, az alkalmazás indítása után először ki kell választania egy helyet a szkenneléshez. A Lemezfúró varázsló segítségével kiválaszthatja a teljes merevlemez vagy egy partíció beolvasását a merevlemezen.

A Lemezfúró az adatokat eltávolítja az eszköz partíciós táblájából a törölt partíciók felsorolására is, így megtakaríthatja a teljes merevlemez-leolvasás futtatását a kereséshez. Számos adat-helyreállítási eszköz ezt nem teszi meg (olvassa el a Prosoft Engineering Data Rescue áttekintését egy másik szolgáltatásért, amely e tekintetben csodálatosnak bizonyul).

Nincs olyan lehetőség az egyes mappák szkennelésére, mint a Stellar esetében. Nincs lehetőség arra is, hogy meghatározott fájltípusokat keressen. Ugyanakkor semmi sem valós megszakító, mivel a Disk Drill gyors lekérdezése gyorsabb, mint a legtöbb.

A Disk Drillnek három olyan szkennelési típusa van, amelyekről tudatában kell lennie:

 • Futtassa a gyors vizsgálatot
 • Mély vizsgálat lefuttatása
 • Futtasson minden szkenneléstípust

A gyors szkennelés futtatásakor a Disk Drill olyan fájlokat állít elő, amelyek még érintetlenek, de nem érhetők el. Ez magában foglalja a nemrégiben törölt tartalmakat és a nem összeilleszthető partíciók tartalmát. A gyors szkennelés visszatér a fájl elérési útjaihoz és az eredeti fájlnevekhez.

A mély szkennelés ezzel szemben a meghajtón szabad helyet keres és a törölt fájlokat a fájlminták alapján rekonstruálja. Ez a helyreállítási módszer akkor a legjobb, ha a fájlokat már régóta törölték, vagy az RAW-kötetekből adatot állítottak elő.

Ha tudja, hogy mélyebb letapogatást szeretne futtatni, javasoljuk, hogy válassza a lehetőséget, hogy a gyors és a mély letapogatást egymás után végezzék el. Ez visszatér az érintetlen és a rekonstruált fájlokat.

Amíg a szkennelés fut, az alkalmazás tetején lévő folyamatjelző sávnak köszönhetően a fülöket folyamatosan tudja tartani. Ez a sáv olyan időzítőket tartalmaz, amelyek megjelenítik az eltelt és a hátralévő időt, és naprakészen tartják a dolgok alakulásáról.

Böngészhet és megtekintheti a helyreállított fájlokat, amikor elérhetővé válnak, még mielőtt a szkennelés befejeződik. Előnézet: kattintson a jobb gombbal a fájlra, és válassza az „előnézet” lehetőséget.

A miniatűrök nem tekinthetők meg előzetesen, azaz húzás. Az általános fájltípus szerint azonban előnézet is megtekinthető. Ehhez kattintson a varázsló jobb oldalán található kívánt kategóriára: képek, videó, dokumentumok, hang vagy archívum. Vannak kategóriák a méret és a dátum szerint is.

Fájlt is kereshet.

Ez elősegíti a megadott nevekkel rendelkező fájlok vagy a kiterjesztésű fájlok (txt, docx, jpg stb.) Megkeresését. A beolvasott fájl által visszaadott fájlokat a központi panelen böngészheti. Az ép fájlokat a fájlfa helye szerint rendezik, akárcsak a fájlkezelőben. A törölt fájlok az újrahasznosító tálcában találhatók.

Miután megtalálta az újra feltölteni kívánt fájlokat, ezt egyszerűen elvégezheti, ha a fájlban vagy a mappanév mellett jelöli a jelölőnégyzetet az eredményekben, majd az alkalmazás teteje melletti „Visszaállítás” gombra kattint..

Adja meg a kívánt helyreállítási helyet a helyreállítási gomb melletti mezőben. Ugyanazon a helyen lehet, ahonnan helyrehozta a fájlt, de általában azt ajánlja, hogy máshol mentse. Ha még nem áll készen a helyreállításra, mentheti a szkennelési eredményeket, és később feldolgozhatja azokat a „Munkamenet mentése” gombra kattintva.

Ezután megvizsgáljuk, hogy a Lemezfúró ténylegesen teljesített-e helyreállítási feladataiban.

Teljesítmény

Alapvető tesztek sorozatát hajtottuk végre a Disk Drill hatékonyságának felmérésére. Ide tartoztak a gyors és mély szkennelések egyetlen partíción történő futtatása és a teljes szkennelés a teljes merevlemez ellen.

A tesztelt partíció 518 GB méretű volt, 139 GB szabad területtel. A teljes merevlemez mérete 1 TB volt. Három tesztfájlt készítettünk és töröltünk a partíciós szkennelés teszteléséhez, amelyek tartalmaztak egy Word dokumentumot, MP4 videofájlt és .jpg képfájlt. Készítettünk egy 10 GB-os tesztpartíciót is, betöltöttük adatokkal és töröltük.

Itt vannak a tesztelés eredményei:

FunkcióEredmény
Gyorskeresés (500 GB-os partíció)10 másodperc
Mély szkennelés (500 GB-os partíció)1 óra
Teljes HD szkennelés (1 TB)3 óra
Word Doc helyreállítva
Videofájl helyreállítva
Képfájl helyreállítva
Talált újrahasznosító tálcák (saját törölt tartalom)7
Helyreállított törölt partíció

Lenyűgözött bennünket a Disk Drill teljes sebessége, amely jóval túlteljesíti a legtöbb adat-helyreállítási eszközt. A gyors sebesség természetesen nem feltétlenül jelenti az alapos vizsgálatot. A Disk Drill esetében azonban mindhárom teszt fájlt helyreállítottuk.

A törölt tesztpartíció visszaállítására tett erőfeszítéseink sikeresek voltak.

Vevőszolgálat

Élő csevegési támogatás áll rendelkezésre a Disk Drill és más CleverFiles programok számára. A csevegés 24 órás, vagy hét órás kezdeményezhető, bár a munkaidőn kívüli munkaidőn belül több órát várhat a válaszra. Ha nem érzi magát várakozással, elhagyhatja e-mail címét.

E-mail jegyet közvetlenül is elküldhet. Mindkét lehetőséget teszteltük. Nyitva tartás alatt kb. 15 perc alatt megkaptuk a csevegési választ. E-mail válaszok következetesen 24 órán belül.

Ha DIY technikai támogatási típus vagy, a CleverFiles gazdag tudásportált tart fenn, amely válaszol a leggyakoribb kérdésekre. A portál bal szélén lévő kategóriák használhatók a tartalom böngészésére, vagy ha a valami konkrét szem előtt tartására is használhatják a keresési lehetőséget. Van még egy GYIK szakasz.

A CleverFiles felhasználói fórum egy újabb remek lehetőséget kínál a kérdések megválaszolására és a problémák megoldására. Látogasson el a fórumra, ahol megismerheti a Disk Drill frissítéseit, és funkciójavaslatokat tehet.

Végső gondolatok

Ebben az áttekintésben készíthetünk egy újabb, korszerű adat-helyreállítási eszközt, amely nem teljesen felel meg a professzionális adat-helyreállítási eszközök képességeinek, mint például a Stellar, az EaseUS és a Prosoft Engineering. Amit költségvetésbarát eszközként találtunk, amely szinte mindenféle módon megvalósult.

A CleverFiles Disk Drill tiszta, intuitív felhasználói felületet biztosít. Az opciók kiválóak, a szkennelés gyors és alapos. Ez egy olyan eszköz, amely vonzza a hétköznapi fogyasztókat és egyszerre hatással van az informatikai szakemberekre. Van tapasztalata a CleverFiles Disk Drill-rel? Szeretnénk hallani az Ön véleményét, ezért kérjük, ossza meg velünk az alábbi megjegyzéseket. Köszönöm hogy elolvastad.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me