A Piriform Recuva Pro áttekintése – frissítve 2020 áprilisában

Piriform Recuva Pro áttekintés

A Piriform Recuva Pro egy költségvetési szempontból barátságos eszköz, amely az alapokat lefedi az előrehaladott területre esés nélkül, és néha kissé befejezetlennek érzi magát..

A legjobb adat-helyreállítási szoftver

Az elveszített adatok helyreállítása drága javaslat lehet. Ha szakemberhez megy, száz vagy akár több ezer dollárt is fizethet. Ha szoftvert választ, akkor a legtöbb esetben 50–100 USD-t keres olyan megbízható szoftverre, mint a Stellar Phoenix vagy az EaseUS..

A Recuva az adat-visszatérítést veszi igénybe, mint a piacon az egyik legkedvezőbb lehetőséget. Nem csak a zászlóshajója, a Piriform Recuva Pro, amely mindössze 20 dollárért elérhető, valójában egy ingyenes verzió is van, korlátozás nélkül, hogy mekkora adatot lehet helyreállítani. Nem csoda, hogy Recuva egy kicsit virtuális vízhűtő beszélgetést generált.

Miután meghallgatta a hallottakat, a Cloudwards.net elhatározta ennek az érték-vezérelt adat-helyreállítási megoldásnak a saját próbaverzióját, hogy megnézze, mennyire jól mérte fel azt a többi legjobb adat-helyreállítási szoftverhez képest..

Következtetésünk: Bár a Recuva csak Windows felhasználók számára érhető el, elvégzi a munkát. A ritka szolgáltatások és a rosszabb támogatás azonban azt jelenti, hogy szélesebb körű igényekkel vagy kevés technikai know-how-val érdemes másutt keresni.

Előző

Következő

Alternatívák a Piriform Recuva Pro-hoz

Árazás & Engedélyezés

A Recuva adat-helyreállítási szoftver csak a Windows számára érhető el. A Piriform ingyenes, nem támogatott verziót kínál. A Recover Pro hozzáadja a prémium támogatást, az automatikus frissítéseket, az optikai adathordozók helyreállítását és a virtuális meghajtó helyreállítását.

Amíg üzleti engedélyek állnak rendelkezésre, minden számítógéphez új licencet kell vásárolnia, ami rossz választást jelent több számítógépen dolgozó IT szakemberek számára..

Jellemzők

A Recuva tisztességes funkciókkal rendelkezik árjegyzékéhez. Itt van egy pillantás arra, amit kapsz.

Piriform Recuva Pro logówww.piriform.com

Kezdődik 166 USD-tól minden hónapban

Változat

Változat
ablakok

Beolvasási beállítások

Gyors vizsgálat

Deep Scan

Rendezés fájltípus szerint

Szkennelés fájltípus szerint

Szkennelési képességek

Teljes merevlemez-letapogatás

Törölt / elveszett fájl helyreállítás

Sérült partíció-helyreállítás

Törölt partíció-helyreállítás

Indító USB-eszköz

Helyreállítási CD

klónozása

Külső helyreállítás

Külső meghajtó helyreállítása

Cserélhető adathordozó-helyreállítás

SD-kártya helyreállítása

Optikai tároló helyreállítása

Támogatás

Nem rossz. A Recuva azonban nem kínál számos olyan fejlett funkciót, amely általában elérhető más adat-helyreállítási platformokkal. A legnagyobb hiányosság az, hogy a Recuva Pro nem képes helyreállítani az elveszett partíciókat. Mások tartalmaznak indítólemez-helyreállítást, klónozást és tisztességes rendezési funkciókat a visszaállított adatok elemzéséhez.

A Recuva szintén nem használható adatok RAID-tárolóból való visszaszerzésére. Ha ezek a szolgáltatások fontosak számodra, határozottan javasoljuk, hogy fontolja meg a következő lehetőségeket:

  • Stellar Phoenix Data Recovery Pro
  • Az EaseUS Data Recovery varázsló
  • Prosoft Engineering Data Rescue

Különösen azt javasoljuk, hogy fontolja meg ezeket a lehetőségeket, ha adatjavító megoldást keres vállalkozása számára. Többet fizetnek, de megéri.

Helyreállítási folyamat

A telepítés után a Recuva egyszerű varázslója végigvezeti Önt a helyreállítási folyamat kezdetétől a végéig. Először a rendszer felkéri a fájltípus kiválasztására.

Egy adott fájltípus kiválasztásának lehetősége jelentősen lerövidíti a szkennelési időket, és ez nem az összes helyreállítási eszköz. A tesztjeinkhez azonban minden fájltípust meg akarunk keresni, ezért az „összes fájlt” választottuk. Ezután ki kell választania egy helyet a beolvasáshoz.

Recuva ismét szép munkát végez, mivel sokkal több lehetőséget kínál, mint sok eszköz.

Válassza a „Lomtár” lehetőséget, ha csak személyesen törölt tartalmat keres. Ha át akarja szkennelni a teljes merevlemezét, válassza a „Nem vagyok biztos” lehetőséget. Válassza az „egy adott helyen” lehetőséget, ha egy adott partíciót vagy mappát szkennelni szeretne. Vannak lehetőségek a cserélhető és optikai adathordozókra is.

A Recuva egyik nagy hiányossága az, hogy nem tartalmazza az „elvesztett partíció” opciót. Sok más helyreállítási eszköz, köztük a Stellar Phoenix és az EaseUS, kihúzza az adatokat a partíciós táblából, így szkennelheti a törölt partíciókat, ha azok nem kerülnek felülírásra.

A folyamat többi részének szemléltetéséhez a „D” partíciót választottuk.

A következő képernyőn lehetősége nyílik a „mély beolvasás” engedélyezésére.

Ha nem engedélyezi a mély vizsgálatot, a Recuva ehelyett gyors vizsgálatot végez (mindkettőt teszteltük). Nagyon fontos tudni: alapértelmezés szerint a Recuva csak a törölt fájlokat is keresi. Ha sérült vagy újraformázott lemezekkel foglalkozik, akkor érdemes megnéznie a „lehetőségeket” < műveletek ”, és engedélyezze a„ nem törölt fájlok keresését ”.

A “mappa szerkezetének visszaállítása” lehetőséget is választania kell. A legtöbb helyreállítási megoldás automatikusan felépíti a meghajtó fájl-fa struktúráját. Furcsa, hogy Recuva nem: ha nem így tesz, csak egy kis időt takarít meg, és az ezzel járó további munka könnyen visszavonja az előnyöket.

Beállított lehetőségek, nyomja meg a „Start” gombot a szkennelés megkezdéséhez. Az állapotablak folyamatosan tájékoztatja Önt az előrehaladásról és arról, hogy mennyi idő marad a befejezés előtt.

Nem kell felülvizsgálnia az eredményeket, amíg a szkennelés előrehaladtával úgy jár, mint néhány, az áttekintett jobb adat-helyreállítási megoldással. Szóval meg kell várnia, amíg a szkennelés befejeződik. Miután a szkennelés befejeződött, a fájlok előnézete megtekinthető a varázsló jobb oldalán.

Az előnézeti panel hozzáadása ellenére az adatok rendezése a Recuva segítségével sokkal nehezebb, mint más adat-helyreállítási megoldásokkal. A feladat megkönnyítése érdekében térjen vissza a lehetőségekhez. Az Általános lapon váltson a „lista nézetről” a „fa nézetre”. Ez segít, de azt szeretnénk, ha az eredményeket fájltípus szerint is rendeznénk.

Miután megtalálta, amit keres, állítsa helyre a fájlt a mellette lévő jelölőnégyzetre kattintva, majd a „visszaállítás” gombra. Nincs lehetőség a szkennelési eredmények mentésére, ezért mielőtt bezárja az alkalmazást, győződjön meg arról, hogy minden fájlt helyrehozott.

Összességében a folyamat működik, de nem olyan kényelmes, mint néhány más lehetőség, például a Stellar Phoenix. És ismét, ez egy költségvetési megoldás, tehát megkapja azt, amit fizet.

Teljesítmény

A Recuva adat-helyreállítási képességeit teszteljük a szkennelések futtatásával a tesztszámítógépen. Gyors és mély letapogatást végeztünk egy 518 GB-os tesztpartíción, 379 GB felhasznált területtel. Mély letapogatást végeztünk a teljes 1 TB merevlemezünk ellen is.

Hogy teszteljük a Recuva képességét a törölt fájlok megtalálására, három tesztobjektumot készítettünk és töröltünk: egy Word dokumentumot, .mp4 videót és .jpg képet. Általában azt is megvizsgáljuk, hogy az adat-helyreállítási eszköz képes-e helyreállítani az elvesztett partíciókat. Ez azonban nem Recuva képessége.

FunkcióEredmény
Gyorskeresés (500 GB-os partíció)5 másodperc
Mély szkennelés (500 GB-os partíció)1 óra
Teljes HD szkennelés (1 TB)2 óra, 30 perc *
Word Doc helyreállítva
Videofájl helyreállítva
Képfájl helyreállítva
Helyreállított törölt partícióNem választás

A Recuva szkennelési ideje a tesztelt helyreállítási eszközök egyik legjobbja között volt, és a három tesztfájlunkat vissza tudtuk állítani. Ezen túlmenően az eredmények nagyon csekélyek voltak.

Miközben azt állítottuk, hogy a Recuva a nem törölt elemeket is visszaállítsa, az „opciók” menüpont segítségével > műveletek ”, a vizsgálat nem adta vissza az érintetlen fájlokat. Játszottunk a beállításokkal, és megpróbáltuk újraindítani a leolvasást, de nem tudtuk visszakapni a fájlokat.

Mivel a Recuva nem ad vissza az érintetlen fájlokat, az azt jelenti, hogy nem tudnánk felhasználni tartalom helyreállítására nem telepített vagy sérült partícióból. Ez korlátozza használatát a véletlenül törölt fájlok helyreállítására, és minden más, az általunk tesztelt adat-helyreállítási eszköz mögé helyezi.

Az egyik dolog, amely kiemelkedik a Recuva vonatkozásában, a sebesség. Egy óra mély szkennelés teszi a leggyorsabb működési szkennelési algoritmust, amelyen dolgoztunk.

Vevőszolgálat

A Piriform online tudásportált tart fenn valamennyi termékével, beleértve a Recuvat is. A portálon könnyű navigálni a telepítési utasításokkal, felhasználói útmutatókkal és GYIK-tal. A portállal az a probléma, hogy egy kicsit túl sekély. A legtöbb oldal csak egy vagy két bekezdésből áll, és sok dolgot saját magunknak kellett kidolgoznunk, hogy megkapjuk a kívánt szkennelés típusát.

Nagyon örültek annak, hogy a Piriform felhasználói fórumot kínál. Ha úgy találja, hogy elveszett, akkor jó hely, ha kérdéseket feltenni más felhasználóknak vagy magának a Piriformnak. Úgy tűnik, hogy a Recuva erős fejlesztői bázist vonz, tehát nagyon jó tanácsot kell kapnia.

Az e-mail támogatás akkor érhető el, ha fizet a Recuva Pro előfizetője. Ellenkező esetben nincs mód arra, hogy kérdéssel felvegye a kapcsolatot a Recuvával. A telefonos és az online csevegés támogatása még fizetett előfizetéssel sem érhető el. Ez az oka annak, hogy az informatikai szakemberek, a vállalkozások és a bizonytalan fogyasztók más lehetőséget is fontolgathatnak..

Végső gondolatok

Ha költségvetése van és kötelező érvényű, a Recuva jó első lehetőség az adatok helyreállításához. A hátránya, hogy nem tartalmazza néhány olyan hatékony funkciót, amelyet a robusztusabb adat-helyreállítási megoldások kínálnak. Nevezetesen ez magában foglalja a törölt partíciók helyreállítását és a nem indító számítógépekről történő helyreállítást.

Súlyosabb igények, különösen a vállalkozások és az informatikai szakemberek számára javasoljuk, hogy máshol keresse meg. A Piriform Recuva Pro olyan terméknek érzi magát, amely még mindig nagyon sok van a kemencében, és nem nyújt ugyanolyan támogatási szintet, mint a kimeneten lévő néhány fejlettebb megoldás..

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me