A GetData fájlok helyreállítása áttekintés – Frissítve 2020

A GetData fájlok helyreállítása áttekintés

A megbízható adat-helyreállítási szolgáltatás, amely a sebesség szempontjából kissé csalódást okoz, a GetData Recover My Files remekül működik, mindaddig, amíg nem kell visszaállítani a törölt partíciókat. Olvassa el a teljes GetData áttekintést a részletekért.

A legjobb adat-helyreállítási szoftver

Függetlenül attól, hogy véletlenül törölt egy fájlt, vagy nagyobb problémái vannak, mint például egy sérült vagy formázott partíció, a megfelelő adat-helyreállítási eszköz általában megmentheti Önt, ha elmulasztotta a biztonsági másolat létrehozását. Válaszd ki a rosszat, és valószínűleg kárba veszi a költségeket.

A felülvizsgálat során mérlegelni fogjuk a GetData Recover My Files előnyeit és hátrányait. A GetData egy sor olyan eszközt fejlesztett ki, amelyeket a komoly adat-helyreállítási igényekkel rendelkező felhasználók számára terveztek, akár fogyasztók, akár üzleti tulajdonosok, akár informatikai szakemberek. Ez létrehozott szoftvert néhány praktikus funkcióval és erős testreszabási lehetőségekkel.

Áttekintésünk során azt tapasztaltuk, hogy az eszköz általában elvégzi a munkát, ám van némi aggályunk azzal kapcsolatban, hogy képes-e adatot visszaállítani a törölt partíciókról. Ezenkívül a Recover My Files sokkal lassabban fut, mint a többi professzionális kedvenc, és nem képes felismerni az elveszett partíciókat, de nem kínál rendszerindító lemezeket a nem rendszerindító gépek számára.

Ha nagy képet szeretne megtudni arról, hogy a különféle adat-helyreállítási lehetőségek miként állnak össze egymással, olvassa el tovább, hogy megtudja, pontosan mit tehet a GetData, és megtudhatja, hogy ez a legjobb adat-helyreállítási eszköz az Ön számára.

Előző

Következő

Alternatívák a GetData fájlok helyreállítása céljából

Árképzés és licenc

A Saját fájlok helyreállítása csak PC-ízekben érkezik. A Mac felhasználóknak másutt kell keresniük. Miközben ingyenesen letöltheti és lefuttathatja a fájlok helyreállítása a Saját fájlok helyreállítása szolgáltatást, a fájlok tényleges helyreállításához licencdíjat kell vásárolnia. Az árképzés összhangban áll a hasonlóan bemutatott eszközökkel, és három különféle licencia lehetőséggel érkezik.

Jellemzők

Az alábbi táblázat gyors áttekintést nyújt Önnek arról, hogy mit kap egy GetData licenc.

A GetData fájlok helyreállítása logówww.recovermyfiles.com

194 USD-tól kezdve minden hónapban

Változat

Változat
ablakok

Beolvasási beállítások

Gyors vizsgálat

Deep Scan

Rendezés fájltípus szerint

Szkennelés fájltípus szerint

Szkennelési képességek

Teljes merevlemez-letapogatás

Törölt / elveszett fájl helyreállítás

Sérült partíció-helyreállítás

Törölt partíció-helyreállítás

Indító USB-eszköz

Helyreállítási CD

klónozása

Külső helyreállítás

Külső meghajtó helyreállítása

Cserélhető adathordozó-helyreállítás

SD-kártya helyreállítása

Optikai tároló helyreállítása

Támogatás

A szolgáltatások listája jól összehasonlítható a legtöbb adat-helyreállítási lehetőséggel. Különösen azt szeretjük, hogy a Professional License kiadása támogatja a RAID tárhely-helyreállítást, az olyan megfelelő szolgáltatásokat, mint a Prosoft Engineering Data Rescue és az EaseUS Data Recovery Wizard (olvassa el az EaseUS Data Recovery Wizard ismertetőjét).

Ennek ellenére van néhány dolog, amelyet szeretnénk látni. Ide tartozik a rendszer indítólemezének helyreállítása a sérült rendszerindító partíciókkal rendelkező gépeknél és az optikai adathordozók helyreállítása.

Ha ezeket a funkciókat keresi, akkor nézzen meg inkább a Stellar Data Recovery véleményünket. A Recover My Files minden olyan fájlrendszert támogat, amelyet szeretnénk látni.

Ez magában foglalja a Mac fájltípusokat, annak ellenére, hogy nem rendelkezik Mac klienssel:

  • FAT 1, FAT 16, FAT 32 (Windows)
  • exFAT (Windows)
  • NTFS, NTFS5 (Windows)
  • HFS, HFS + (Mac)

Az eszköz támogatja több mint 200 különféle fájltípus visszaállítását, ami összhangban áll más eszközökkel. Jó lenne, ha új fájltípusokat határoz meg a beolvasáshoz. Azonban az egyetlen „legjobb” eszköz, amely ezt a lehetőséget kínálja, a Stellar (PC és Mac verziók) és Data Rescue (csak Mac verzió). Olvassa el a Prosoft Engineering Data Rescue áttekintését erről a nagyszerű eszközről.

Helyreállítási folyamat

A Saját fájlok helyreállítása indításakor és a varázsló lépésről lépésre végigvezeti a helyreállítási folyamaton. Ez összhangban áll a versennyel, azonban a Recover My Files számos választási lehetőséget kínál a szkennelés beállításához, amelyet néhány egyéb szolgáltatás is elvégz.

Az első dolog, amit meg kell tennie, a helyreállítási típus kiválasztása.

Választhat „fájlok helyreállítása” vagy „meghajtó helyreállítása” közül. A fájlok helyreállítása opció megtalálja az Ön által törölt fájlokat, egy programot vagy akár egy vírust is. Helyezze vissza a meghajtót, és a Recover My Files helyreállítja a formázás, a sérülés vagy a rendszer újjáépítése miatt elveszített adatmennyiségeket..

Először nézzük meg a „fájlok helyreállítása” lehetőséget. Nyomja meg a „Következő” gombot, és a rendszer felkéri a fájlpartíció kiválasztására. Kiválasztottuk a „D.” adatmeghajtót

Vannak még a „kép hozzáadása” és az „a RAID hozzáadása” gombok is. Kép hozzáadása lehetővé teszi a partíció klónozott másolatából történő beolvasást. A RAID hozzáadása lehetővé teszi a helyreállítást a RAID tárolóból, bár ennek a funkciónak a használatához profi vagy szakember licencre van szüksége.

A következő lépés azt akarja megkérdezni, hogy csak törölt fájlokat (azokat, amelyeket már kiürített a lomtárból), vagy törölt és elveszett fájlokat szeretne keresni, amelyek tartalmazzák a programok által törölt és a leállítás során elveszett fájlokat..

Az első opció egy „gyors vizsgálatot” tükröz, amelyet a legtöbb más adat-helyreállítási program terminológiája használ. A második lehetőség analóg a „mély szkenneléssel”, mivel szabad helyet keres a kötetben, hogy fájlokat fájltípusminták alapján rekonstruáljon..

Ha úgy dönt, hogy a második opcióval szkennel, a varázsló még egy lépést tesz hozzá a szkennelés megkezdése előtt: megkérdezi, hogy milyen típusú fájlokat szeretne beolvasni..

Ellenőrizheti a fájlkategóriákat, vagy megadhat egy adott fájlkiterjesztést a Recover My Files fájlhoz. Szeretjük ennek a lépésnek a kiegészítését, mivel sok adat-helyreállítási eszköz nem teszi lehetővé, hogy kiválassza, milyen típusú fájlokat rekonstruál a szkennelés.

A keresés szűkítése felgyorsítja a letapogatást, ha valami különlegeset keres. Ez segít, mivel amint azt a „tesztelés” szegmensben látjuk, a Fájlok helyreállítása sokkal hosszabb ideig fut, mint a konkurens eszközök, például a Stellar és az EaseUS..

Függetlenül attól, hogy gyors vagy mély letapogatással jár, a lépés utáni folyamat hasonlóan viselkedik: a lekérdezés elindul, és megkezdődik a várakozás. Az interfész tetején lévő folyamatjelző sáv ad némi képet arról, hogy milyen messze van a beolvasás mentén, de ennyi. Nincs olyan „hátralevő idő” számláló, mint ahogyan a legtöbb más eszközzel megkapod.

Miután a szkennelés befejeződött, az eszköz bal oldalán található navigációs panelen keresztül böngészhet a helyreállított fájlok között. A Saját fájlok helyreállítása szép munkát végez, ha engedi böngészni a fájlokat a partíció fájlfája alapján, vagy rendezni a tartalmat fájltípus vagy törölt állapot alapján. Számos más eszköz nem teszi ilyen egyszerűvé az adatok szétválogatását.

A törölt tételek a „Lomtár” mappában találhatók, ha az adatokat fájlfa alapján rendezi. Amint a navigációs ablaktáblára kattint, a mappa tartalma megjelenik a jobb oldalon lévő nagy „fájllista” panelen. Kattintson bármelyik fájlra az ablaktáblában, és előfordulhat, hogy előzetesen megnézheti annak tartalmát az alábbi kisebb ablaktáblában.

Kattintson a mappák vagy fájlok melletti választógombra, hogy megcímkézzék azokat a helyreállításhoz. Ha még nem áll készen az adatok helyreállítására, akkor a mentést a mentés gombra kattintva mentheti későbbi újratöltés céljából. Így nem kell újra futtatnia.

Mielőtt felfednénk a tesztelés eredményeit, térjünk vissza a helyreállítási folyamat első lépéséhez, és nézzük meg a „meghajtó helyreállítása” második lehetőséget. Ezt az opciót választva és a következőre kattintva beolvashatja a teljes merevlemezt vagy egy partíciót.

Az elveszett vagy törölt partíciók nem feltétlenül jelennek meg ebben a lépésben (a miénk nem tett meg), ezért be kell szkennelnie a teljes merevlemezt, hogy megtudja, lehet-e helyreállítani. Ez a korlátozás nem lenyűgözött bennünket, mivel más adat-helyreállítási eszközök képesek voltak a szkenneléshez a partíciós táblából a törölt meghajtóinformációkat kivonni, ahelyett, hogy teljes ellenőrzést hajtottak volna végre..

A következő lépés megkérdezi, hogy vissza kíván-e állítani az összes fájlt, vagy válasszon-e fájlokat, ez felgyorsítja a beolvasást.

Nyomja meg a következő gombot, és elindul a vizsgálat. Ha elkészült, elméletben ki kell választania az elveszített partíciómeghajtót a navigációs panelen. Ahogy a következőkben tárgyaljuk, a Fájlok helyreállítása volt azon kevés eszköz között, amelyet teszteltünk, és nem tudta elvégezni ezt a feladatot.

Teljesítmény

Alaposan átmentünk a Fájlok helyreállítása lépésről-lépésre, hogy megnézzük, hogyan hasonlít az adat helyreállítási tér más megoldásaihoz. A tesztek 518 GB-os adatpartíciónk gyors és mély szkennelését, valamint egy teljes merevlemez-ellenőrzést tartalmaztak.

Készítettünk egy 10 GB-os tesztpartíciót, betöltöttük az adatokkal és töröltük, hogy meg tudjuk-e állítani a tartalmát. Az adatpartíción három tesztfájlt is létrehozott és törölt: a .jpg képet, a .mp4 videót és a Word dokumentumot.

JellemzőkEredmény
Gyors szkennelési idő10 másodperc
Mély szkennelési idő11 óra, 30 perc
Word Doc helyreállítva
Videofájl helyreállítva
Képfájl helyreállítva
Teljes merevlemez-vizsgálat17 óra
Helyreállított törölt partíció

A mély szkennelés a Recover My Files segítségével sokkal hosszabb ideig fut, mint a legtöbb más eszköz, amelyet teszteltünk. Meg kell jegyezni, hogy a hosszabb vizsgálatok nem jelentik becslésünkben alaposabb vizsgálatokat.

Tehát, tetszett, milyen jól teljesített bizonyos fájloknál a Recover My Files, például az adatok helytelen partíciókról történő helyreállítása. Ez azt jelenti, hogy az eszköznek jól kell működnie ahhoz, hogy az adatokat vissza lehessen érni a hozzáférhetetlen partíciókról.

Az eszköz azonban nem működött olyan jól, amikor az elveszített partíció helyreállításakor jött létre. A művelet megkísérléséhez szükséges teljes merevlemez-letapogatás túl hosszú időt vesz igénybe, akkor a feladat nem valósult meg.

Vevőszolgálat

A Saját fájlok helyreállítása támogatja a jó tudásforrásokat és három különféle közvetlen kapcsolattartási módszert.

A támogatási oldal tartalmaz egy gyors bevezetési útmutatót, PDF útmutatót és video útmutatót. A többféle „fejezet” bemutatja a használati útmutatót, a hibaelhárítási lépéseket és a GYIK-ot is. Csodáljuk nemcsak a GetData erőforrásainak szélességét, de az anyagok részletességét is.

Ha inkább közvetlenül a GetData-val szeretne beszélni kérdéseivel vagy technikai kérdéseivel kapcsolatban, kapcsolatba léphet e-mailben, telefonon vagy élő csevegéssel. A telefonos és az élő támogatás egyaránt csak munkaidőben érhető el. Ezenkívül több alkalommal is egy hétköznap közepén offline állapotban találtuk meg élő csevegésüket.

Az e-mail támogatási fordítási idejük nagyon jó. Több e-mailt küldtünk nekik az általános kérdéseinkről, és minden alkalommal 24 órán belül választ kaptunk.

Végső gondolatok

A GetData Recover My Files számos tulajdonsággal rendelkezik a kiváló adat-helyreállítási szolgáltatásokkal kapcsolatban. A varázsló egyszerű és számos szkennelési és rendezési lehetőséget kínál. A GetData támogatási hálózata szintén erős.

Sajnos a szolgáltatás két nagyon nagy számra bukkant a tesztelésünk során: mély letapogató algoritmusai lassúak, és a törölt tesztpartíciót nem sikerült helyreállítani. Mivel a A fájlok helyreállítása nem használható az adatok visszaállításához a nem indító gépektől, mivel nincs indítólemez-helyreállítás, javasoljuk, hogy ellenőrizze a többi adat-helyreállítási szoftverről szóló véleményünket.

Használta a Saját fájlok visszaállítása szolgáltatást? Mi volt a tapasztalatunk? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben, és köszönöm az olvasást.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me